Clifftop House omdesignat för att fånga fantastiska utsikt över bukten

Clifftop House omdesignat för att fånga fantastiska utsikt över bukten
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Under 2013 hade Creative Arch redan slutat omvandla detta magnifika hus beläget i Rothesay Bay, en förort till Auckland i Nya Zeeland. Studion grundades 1998 av arkitektdesignern Mark McLeay och bildas av en grupp entusiastiska och professionella arkitekter och designers för vilka kundservice alltid är den första prioriteringen.

Deras höga standarder och tjänster och kontinuerliga investeringar i datateknik och system gjorde det möjligt för studion att utvecklas och att slutföra fantastiska projekt över hela Nya Zeeland. Detta vikhus låter oss sammanfatta alla de stora egenskaperna hos gruppen.

Huset byggdes inte från början. Projektet var faktiskt en omvandling och förändring av en befintlig byggnad. Förändringen var nödvändig för att tillåta invånarna att dra full nytta av den vackra kustnära vyer.

Huvuddelen av den befintliga strukturen bevarades och huset omvandlades till ett modernt hem med fyra sovrum och rymliga vardagsrum både inomhus och utomhus. Hela omvandlingen planerades som ett projekt som fokuserar på återvinning och ekonomi för ekologiska och ekonomiska problem.

Husets utsida har en makeover, som nu har färgad cederklädnad orienterad både vertikalt och horisontellt med pulverlackerad metall och gipsaxel. Detta val av material och naturliga färger gör att huset enkelt kan blandas med landskap.

MoreINSPIRATION
  • Lyxiga villor Fånga den fantastiska vietnamesiska havsutsikten
  • Miljövänligt hus följer höjden för att fånga vyerna
  • Det lätta och enkla M2-huset och den fantastiska utsikten bakom den

Byggnaden har en facklig struktur, som är uppbyggd i boxliknande volymer som har olika höjder, former och storlekar. De låga taken skapar en mysig och välkomnande atmosfär i vardagsrummen.

Materialpaletten skapar också en kontrast av textur och form i hela bostaden som betonas på olika sätt. Bostaden var också utformad för att vara miljövänlig. Den har passiv och korsventilation och ombyggnaden återanvänds mycket av de befintliga elementen.

Bottenvåningen är mestadels skyddad av glasdörrar med full längd som öppnar utrymmet utomhus, vilket säkerställer och sömlösa inomhus-utomhusövergången och medger att solljus och luft kan strömma fritt.

Den konkreta vägen som omger husdialogerna med trägolv inomhus, vilket ger en stark men balanserad kontrast. Den lägre nivån av huset innehåller de sociala utrymmena. Vardagsrummet och köket måste omplaceras så att de kan använda passiv uppvärmning. Vardagsrummet är ett flexibelt utrymme tack vare de glaserade väggarna och en smidig övergång till utomhus.

Den övre nivån har en unik karaktär. Här använde konstruktörerna fullhöjdsslangarna som kan öppnas helt för att släppa in naturligt ljus och för att säkerställa korsventilation eller kan stängas för extra avskildhet vid de två sovrummen mot framsidan av huset.

De andra två sovrummen inriktade mot baksidan av huset har en öppen terrass som omger dem. Terrassen har glasrullar som tillåter fri utsikt över bukten för att beundras här uppe. Skiktet som används av arkitekterna svarar på villkoren på platsen och etablerar en dialog mellan huset och dess omgivning.