Hur man uppnår en traditionell stil

Hur man uppnår en traditionell stil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Älskar du känslan av värme och välkommen i ett hem? Graverar du mot en stil med rik tröst mer än formalitet? Den koloniala erafödda traditionella stilen kan bara vara det du söker efter. Medan inspiration för denna typ av stil kommer från det förflutna, handlar det slutligen om komfort, värme, förtrogenhet och trevligt förutsägbar ordning.

Symmetri och balans. Som nämnts, syftar den traditionella stilen alltid till att vara funktionell och bekväm. Från din arkitektur till din inredning måste du låta en inneboende känsla av ordning råda i rymdens layout. Placera stora, tunga möbler motsatta större kontaktpunkter som en eldstad eller fönster i konventionella arrangemang som arbetar för att visuellt balansera utrymmet.

Att hålla en känsla mot själva rummets axel, skapa strukturerade konversationsenheter med möbler. Det är en bra idé att gruppera och arrangera möbler (som kommer att vara bekväma i sig själv ... men vi kommer till det senare) symmetriskt när det är möjligt.

Varm färgpalett. Inspirerad från en tid då ett hems färger var varma och omfattade, behåller traditionell stil användningen av rika, värdiga färger idag. Färger är inte centrum för ett traditionellt utrymme; snarare, de tar backstage och är glada att ge värme till rymden totalt sett.

Den neutralaste av neutrals (think beige, tan, taupe) är en grundsten, speciellt i kombination med djupare, rikare toner av brun, blå, röd och grön. Ett lur av att leka med färg i ett traditionellt utrymme är att hålla tona på tonen - om du älskar en ljusare och modernare färg, kan du till exempel hjälpa till att mjuka och arbeta i ett traditionellt utrymme genom att para det med liknande men mer begränsade nyanser.

Rika, varma trätoner. Mörkare trätoner leder vägen i traditionell stil. Tänk ek, mahogny, valnöt eller körsbär, mahogny, ek. Du vill ha en känsla av närvaro och djup när du använder trä, vilket ibland är svårt att uppnå med lövskog och bambu. Naturligtvis behöver ditt traditionellt utformade utrymme inte vara helt täckt av trä för att bli framgångsrikt - även små ränder (till exempel cederträbjälkar eller körsbärstångar på en krämtrappa) bära utseendet på sofistikerad mysighet hemma.

MoreINSPIRATION
  • Hur man uppnår en marockansk stil
  • Hur man uppnår en toskansk stil
  • Hur man uppnår en eklektisk stil

Skräddarsydd och Raffinerad Inredning. Traditionella rum ligger långt från skarpa vinklar och hårda linjer. Istället omfamnar de mjuka kanter och kurvor och överdådighet. Inredning är vanligtvis stoppade och ganska formella men är utformade för att bjuda in människor att sjunka in i sin genomtänkta konversationsfrämjande arrangemang.

Välja skirted bitar för att ge en känsla av mysighet och balansera ut legginess av bord och andra stolar. Se till att varje bit är bekväm och inbjudande i sig själv och att det finns tillräckligt med kuddar för att ta.

Mysiga och välkomnande textilier. En stor del av traditionell stil är dess överflöd av tyger. Draperier eller andra fönsterbehandlingar i traditionella tyg (tänk damast, sammet, chintz) kommer sannolikt att innebära massor av tyg som faller graciöst mot golvet. Mönster som hittar en plats i traditionella utrymmen tenderar att vara (ingen överraskning här) traditionella mönster - floraler, rutor, ränder, jämn toilett.

Tänk på att blanda och matcha mönster för att fräscha ut ditt utrymme, men se till att du håller fast på färgpaletten. Non-textil textilier spelar också en viktig roll; Välj kristallutsmyckning på belysningsarmaturer, varmare metaller (brons, mässing, koppar) för rörmokare och förgyllda ramar för konstverk.

Dignified Trim och Mouldings. Kanske är det första du märker när du ser ett traditionellt utrymme, den vackra hantverkare finishen - formade från golv till tak och trimma runt alla arkitektoniska element.

Dessa detaljer kan variera från mycket utsmyckade till mycket enkla - nyckeln till att hjälpa dem att behålla en traditionell stil är den visuella vikt som de bär, oavsett inveckling. Du vill ha rymdens arkitektoniska inslag, inte bara inredningen, att känna dig helt statlig, och materiell trim uppnår detta.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.