Hur man uppnår en industriell stil

Hur man uppnår en industriell stil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Industriell stil föddes inom den kommersiella marknaden när gamla, nakna lager och liknande strukturer blev nya affärer, kontor, restauranger och till och med lägenheter. I stället för att riva lagrets återstående kärna började designers omfamna rasenheten och samvetsgrant bygga en stil kring den. Industriell stil är känd för sin fulla brist på företeelse, för dess rädda utilitarism, och för dess exponerade arkitektur.

Om du dras till minimalistiska utrymmen och objekt med en känsla av historia och syfte, kommer du troligen att älska industristil. Här är några sätt att uppnå stilen för ditt eget utrymme:

(Grin och) Bare It.

Arkitekturen av industriell stil betonar en avskalad infrastruktur - ju mer utsatta och råa desto bättre. Oavslutade väggar, åldrade tegelstenar, metallkanaler, nakna fönster och synliga bjälkar betalar stilistisk hyllning till skelettet som stöder strukturen övergripande. Ofta hålls industriella golv (tänk betong, trä eller andra pragmatiska, icke-prickiga ytor) nakna.

Wide Open Space.

Eftersom själva stilen började i de stora, cavernösa utrymmena som ligger i lager och förpackningsanläggningar, kommer replikerande industristil i ditt eget hem att kräva en liknande känsla. En öppen planlösning är den optimala layouten för en industriell stiftelse. Du kan uppnå denna känsla, även i små utrymmen, genom att redigera antalet bitar i rymden, hålla windows nakna och förenkla rymdens övergripande estetik.

Cool Color Palette.

MoreINSPIRATION
  • Dekonstruerade belysningsarmaturer för en Edgy Industrial Vibe
  • Hur man uppnår en svensk stil
  • Ett loft med en funktionell, industriell stil inredning

Det är inte för långt av en sträcka att säga att färgerna på "industrin" ofta är naturliga, dämpade nyanser av brunt och grått. Tänk på gips och exponerad tegel, gamla galvaniserade rör, kopparvatten och slitna läder. Naturligtvis kan du mjuka kanterna och lägga lite färg i ditt utrymme med växter, mattor med textur, modern konst eller utstrålningsbelysning.

Praktiskt, Un-Tradewinds Inredning.

Inredning som framgångsrikt bevarar ett industriellt stilat utrymme är pared down, fundamental, no-nonsense bitar. Rena linjer och enkla former är ett måste. Självklart kanske du älskar stilen men har inte en lust att bara sitta ovanpå hårdmetallkassar för resten av livet - det är okej. Trots att industriell stil omfattar nakna ben, betyder det inte att komforten utesluts helt och hållet. Håll bara vadderade, stoppade bitar enkelt, utan överdriven dunkar eller prydnad.

Salvaged & Repurposed Objects.

Nästan alla bärgade föremål som är konstruerade av eller inbegriper metall i sin design passar in i industristil. Tänk använt redskap, rör, fordonsdelar och maskiner. Tänk på de kallare metallerna (t.ex. aluminium, tenn, stål och järn), i stället för varmare tonade metaller (t ex guld, brons och mässing). Att gruppera dessa industriella bitar tillsammans kommer att skapa större inverkan. Repurposing salvaged hittar i möbler, stor eller liten, är ett utmärkt sätt att låna en funktionell, cool känsla för de dekonstruerade bitarna.

Edgy, Raw Accents & Art.

Med så stor tonvikt på råa, naturliga stycken i industriell stil, är det meningsfullt att oljelandskap i rika toner och mjuka skulpturer verkar oskäliga. Konstverk och alla accenter (som i ett parerat utrymme som omfattar industrin, verkar som konst) bör hållas spännande och aktuella ... även om mediet eller innehållet inte är. Abstracts, skulpturer av flera medier, även gamla trafikskyltar kommer att känna sig riktigt hemma. Eller, om det är osäkert, kommer svartvita bilder i enkla, moderna ramar och enkla, breda mattor att vinna varje gång.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och 9.