Hur man uppnår Bohemian (eller "Boho-Chic") Style

Hur man uppnår Bohemian (eller "Boho-Chic") Style
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vissa kanske undrar vad Bohemian stil är. Även om det omfattar en känsla av flytande frihet i inredningsval och kan associeras med eklektisk stil, är Bohemian stil mer än så. Ordet "bohemian" kommer från franska ordet för "zigenare" och det gäller dem som lever okonventionella (vanligtvis konstnärliga) liv.

Någon eller något som har en böhmisk stil framkallar vanligtvis en bild av resenärer, hippies, artister, zigenare och andra "fria sprit". Individualitet uttrycks, vilket innebär att stilen är så olika som individerna själva.

Om du tycker om struktur och ordning, kanske du vill ge den här stilen ett pass. Men om du är självständig dragit till fritt uttryck, okonventionella skärmar och färgglada samlingar, läs vidare ... Det här är definitivt den plats där din egen personliga stil och estetik kan lysa.

Med tanke på unik estetik, låt oss börja med den här: Regnbågefärgade slipsar används som gardiner i detta Bohemian-stil sovrum.

Bohemian Style Tip: Bland gammalt och nytt med hänsynslöst överge. Även om Boho-Chic essensen är en vintageinspirerad version av "laissez-faire" eller, med andra ord, "låt det vara så det kommer att bli", har stilen fördelarna genom att hänga ihop äldre artiklar med modernare. Till exempel kan ett snyggt, strömlinjeformat bord rymma en färgstark frans-y-bordslöpare med stor effekt. En lackerad svängbar stol skulle kunna följa med en gammal, väderrik sekreterare. Eller det mer moderna "vita utrymmet" kan göra en utmärkt bakgrund till andra inredningstyper från Bohemian-stil.

Bohemian Style Tip: fyll i varje utrymme. Med ett öga på mångfald och mångfald i färg och form, välj objekt som du älskar och använd dem för att fylla varje visuell och fysisk plats i rymden. Tänk utanför lådan i layout och tänk på varje plan som en öppen bok för att fylla.

MoreINSPIRATION
  • Hur man uppnår en marockansk stil
  • Bohemisk stil i en modern värld
  • Hur man uppnår en vintagestil

Himlen är gränsen, här - tänkkonst, böcker, möbler, tyger, kuddar, skulpturer, växter, lampor eller vad som helst gör ditt hjärta att sjunga sin fria sång. Kom ihåg att du försöker skapa ett mysigt utrymme fullt av liv och en känsla av den välskötta, vällevda personen.

Bohemian Style Tip: Fira den handgjorda. Precis som hela stilen själv är inriktad på känslan av unik individualitet är handgjorda föremål en perfekt komponent. Egentligen är inga två handgjorda saker lika. Oavsett om den handgjorda kommer i form av textilier, en flätad matta (foto), en skulptur eller en oljemålning på väggen, spelar det ingen roll. Det viktiga är att känslan av individualitet överträffar alla tidigare tankar om att dekorera dos och don'ts.

Bohemian Style Tip: Mindre är mindre, och mer är mer. Som om att packa ett utrymme med så mycket personlighet som möjligt, uppmuntrar Bohemian stil en känsla av fylld-till-bromsen. Detta efterliknar en känsla av att överflödas med livet, i en mening. En inredning som omfattar Boho-Chic borde vara upptagen, nästan kaotisk, men ändå trygg och glad i sin fullhet. Täck väggarna med älskade föremål, fyll ytor med textilier och färg, och skikt, sedan skikt, sedan laga igen.

Bohemian Style Tip: Titta på lamporna. Mjuk belysning skapar en speciell och tröstande atmosfär. Detta är ett nyckelelement för att visa ditt skatter bästa ansikte i rymden. Belysningsalternativ som svävar runt känslan av lugn ger en utmärkt kontrast till det nära kaoset som finns överallt i ditt friluftslivade bohemiska utrymme.

Bohemian Style Tip: Gör ditt eget utrymme. Som du utan tvekan har förstått nu är individen det som gör Boho-Chic ett sådant inbjudande och intressant stilval. Du behöver inte ändra din egen stil eller liv på något sätt för att anta en känsla av den bohemiska i ditt utrymme.

Var kreativ i användningen av dina möbler, sätt in rika, livfulla färger av nyans och bli djärvt med alla mönster du råkar älska. Kasta i bilder av din familj eller favorit semester fläckar. Du behöver inte redigera ditt liv eller kärlek i ett bohemiskt utrymme - själva stilen omfattar allt.

Slutligen, om du kommer att komma ihåg någon regel om böhmisk stil, kom ihåg det här: Att det inte finns några regler. Du kan verkligen dabble i Boheme-stilen, men sedan flytta på sätt som gör dig lycklig.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.