Hur man effektivt anordnar möbler i en studiolägenhet

Hur man effektivt anordnar möbler i en studiolägenhet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Studiolegenheterna är små och erbjuder begränsat golvyta och begränsade design- och inredningsalternativ. För att få ut det mesta du har måste du vara genial och att lita på ovanliga strategier.

Till skillnad från lägenheterna med 1 sovrum innehåller studiorna inte en separat sovzon utan bara ett enda stort utrymme som kombinerar alla grundläggande funktioner. Så att ordna möblerna är en svår uppgift som dikterar hela organisationen av utrymmet och hur hela lägenheten kommer att användas.

Börja med sängen eftersom det är den största möblerna och tar en stor bit av golvyta. Placera sängen på ett sådant sätt att du kan ha lite av integritet medan du sover. Det ska inte vara omedelbart synligt från ytterdörren. Oftast placeras sängen i en studio lägenhet i hörnet.

Utrymmet närmast ytterdörren ska vara bostadsutrymme / socialt område. Bestäm vilket element som ska vara fokuspunkten på detta område. Det kan vara nöjescentret och du kan organisera resten av möblerna runt den. Du kan bättre avgränsa utrymmet med hjälp av en ryggsäck.

När det gäller kök och matplats kan de två anslutas. Om du hellre inte slösar utrymme med ett matbord kan du välja en bar eller en köksö. Utökningsbara eller vikbara tabeller är också ett alternativ. Köket ska vara så enkelt och praktiskt som möjligt.

MoreINSPIRATION
  • Hur man ordnar möblerna i ett litet vardagsrum
  • Skillnad mellan studiolägenhet och ett sovrum
  • De viktigaste skillnaderna mellan en effektivitet och en studiolägenhet

Beroende på din livsstil, behov och preferenser kan du också inkludera ett skrivbord / arbetsyta, ett hörnhörn, etc.

Du kan separera alla dessa utrymmen och olika zoner med hjälp av rumsavdelare, mattor, hyllor etc. En bokhylla kan skilja sovrummet från bostadsutrymmen till exempel. Ett annat alternativ är att använda gardiner för att gömma och separera sovplatsen från resten av utrymmet.

Erbjud varje utrymme och fungera som en kontaktpunkt. Till exempel kan köket ha en iögonfallande backplatta, vardagsrummet kan ha ett intressant soffbord eller en prydlig lampa, etc.

För att spara utrymme i en studio, måste du organisera möblerna precis rätt. Det är bäst att prova flera alternativ, göra skisser och mätningar och välj det bästa alternativet. Det är mycket lättare på detta sätt än att behöva flytta möbler runt.