8 sätt att lätta upp ett mörkt och dyster utrymme

8 sätt att lätta upp ett mörkt och dyster utrymme
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bara för att ett rum har små fönster eller inga fönster alls betyder det inte att det måste vara allt mörkt och dyster. Det finns många sätt att lätta upp ett mörkt rum utan att nödvändigtvis göra stora förändringar som att installera takfönster till exempel. Det finns många lösningar på detta problem och många av dem är väldigt intressanta.

I ett rum med mörka väggar och möbler lägger du till en stor matta eller en matta med ljusa färger. Den här har snygga orange accenter och ett enkelt men iögonfallande geometriskt mönster.

Om ditt vardagsrum är möblerat med svarta soffor och fåtöljer och matchande accentstycken, överväg att ha minst en skarp vit vägg. Men det är inte tillräckligt med den vita väggen i rummet. Visa en målning med riktigt djärva färger.

Det är viktigt att välja rätt belysningsarmaturer. Ett rum med små fönster och inte massor av naturligt ljus kan använda ett överdimensionerat hängande ljus som denna jordklot här.

MoreINSPIRATION
  • Mörk dekoration för vardagsrummet
  • Kommande en närvaro: Dark Accent Walls som gör en uttalande
  • Hur man gör ett mörkt rum visas ljusare

Även om väggarna och möblerna i rummet är helt svarta, kan du fortfarande ha ett ljust och luftigt rum om du betonar ljuskällan. Fönstret sticker ut.

Accentbelysning kan också få stor inverkan på rummets övergripande utformning. Om du känner att ett rum inte får mycket naturliga ljus, dekorera det med bord och golvlampor.

Det skulle också vara intressant att byta olika ljuskällor. Till exempel kan du ha ett elegant hängande ljus hängande från taket, en eller två bordslampor plus lite konstverk eller väggdekoration med mycket vit i den.

Känn dig inte begränsad till att bara använda ett hängande ljus i rummet. Du kan ha två, tre eller flera som delar liknande konstruktioner och kluster dem över matbordet till exempel.

Du behöver inte massor av ljus för att göra ett rum bekvämt. När det gäller sovrummet föredras subtil belysning. Belysa några nyckelområden eller accentfunktioner i motsats till hela rummet.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: