Hur man bygger ett tv-studio kök för en video recept blogg

Hur man bygger ett tv-studio kök för en video recept blogg
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna TV-studio kök är det som gör sambandet mellan hemliv och arbete för en tjej som verkar veta hur man gör vågor. Oana Grecea är en rumänsk företagare som gör sin dröm till verklighet dag för dag, möjlighet till möjlighet. Hon älskar att laga och underhålla, så det naturliga draget efter att ha lämnat den ekonomiska massmediebanan som hon var på i över 20 år var en matlagning på nätet.

Att skriva om entreprenörskap ledde till att hon blev en. Bland annat arbetade en plats Oana Grecea vid Forbes Rumänien, där hon skrev om entreprenörskap. Hon fortsatte att höra hur de bästa företagen är gjorda av de saker du älskar. Dessa naturliga lutningar gör att du inte känner att du arbetar, även om du slutar jobba mer för ditt företag som du skulle göra i ett normalt jobb.

Köket är hjärtat av hemmet. Och när ditt hjärta är också i köket och ditt arbete hälls från ditt hjärta, hur kallar du det här köket? Oana måste vara en slags alkemist, eftersom hon förvandlar sin kärlek till matlagning och sitt hemkök till ett lukrativt företag. Hennes rymliga kök utformades med sin dröm i åtanke: ha kul att göra matlagningshow, ha gästerna över för kulinariska intervjuer eller kasta matlagningspartier för vuxna och barn. Det handlar om hur texturer, färger och aromer kombineras, precis som i arkitektur.

Det här tv-studioköket på nätet ska fungera för tre ändamål: matlagning för familjen, matlagning till middagspartier och matlagningsrecept för Oana's online matblogg, retetetv.ro. Hon skriver på sin personliga blogg att orsaken bakom att flytta ut ur staden var annorlunda för var och en av de tre familjemedlemmarna. Oana ville ha ett kök, hennes man ville ha en trädgård och deras 11-åriga tjej ville ha sitt eget rum, inklusive ett badrum och dressing.

Köket är designat av Euphoria Kitchens Hall, en rumänsk uppstart från Buzau. De hjälpte Oana att bygga sitt drömkök, en som skulle välkomna både verkliga och virtuella besökare. Detta kök har 2 av nästan allt: 2 sänkor, 2 kylskåp (en dold i köksmöblerna), 2 spisar, 2 ugnar och en rymlig köksö där Oana lagar sina läckra recept. Hon har bara en köksfläkt, för om hon skulle ha monterat en andra, skulle filmvinkeln ha äventyras. Mätning totalt 64 kvadratmeter, köket och intilliggande vardagsrummet är både en del av hemmet och en del av hemmet "kontor".

Oana var tvungen att ta hänsyn till många detaljer som kan göra eller bryta ett TV-studio kök. Hon var noga med att lämna tillräckligt med utrymme för filmkameror och valde färger och ytor som inte speglar ljuset i kamerorna. Cappuccino valdes för köksmöblerna, medan den mörka vulkanfärgade bänkskivan var tillverkad av kompakt HPL.

Filmning "Korta och läckra video recept för upptagna människor"I hennes studio kök, Oana berättade för oss att hennes planer inkluderar att göra kulinariska showen, ha gäster över, kasta matlagning parter för barn mellan 2 och 12 år gammal.

Oana, hennes man och deras 11-åriga tjej flyttade från huvudstaden till landsbygden, där hon byggde sitt hem på bara tre månader och utformade planerna runt köket. Förutom att hon lagar mat till sin familj och vänner, har det här köket som mål att stödja Oana planer på att bygga en karriär där hennes familj skulle ha henne runt mer.

Sedan internet har sizzling med kryddade receptvideor, är Oanas tillägg till den rumänska matbloggrörelsen inte bara inspirerande, men också snyggt gjort. Det finns en YouTube-video som presenterar hur köket tog form. Euphoria Kök Hall hade köksmöbel monterad och Oana lade till detaljer. Hon visste redan hur köket skulle se ut och vilka funktioner hon behövde i köket.

Eftersom köket skulle vara där matlagningens magi skedde, visste hon på förhand att mitten av köket måste vara utrustad med el och nuvarande vatten. Köksön placerades på ett avstånd av 1,20 meter från köksmöblerna så att möbelportarna har tillräckligt med utrymme för att enkelt kunna öppnas. Under köket som tjänar som frukostrum för familjen, finns det ännu mer lagringsutrymme. Ytan på köket är 5,80 meter på fönstersidan och 4 meter på den kompakta muren. Köksön mäter 1,50 x 2 meter. En av väggarna målades med svarta tavlan-liknande färger så att väggen kan skrivas på.

Hennes kärlek till matlagning och underhållning tog henne från att skriva på hennes blogg om recept medan hon gick till sitt dagliga jobb till en heltidsinvestering i hennes videoreceptkanal. När hon vann detta europeiska Blogger Award 2012 med en inspirerande artikel om hennes receptblogg, vände Oana hennes uppmärksamhet på videor och började bygga sitt liv runt den här drömmen. Oana Grecea är ett exempel på hur drömmar blir verklighet när man blandar sig i mod och håller ögonen öppna för möjligheter.