Hur man bygger ett flytande nattduksbord som passar ditt sovrum

Hur man bygger ett flytande nattduksbord som passar ditt sovrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Flytande eller väggmonterade nattduksar skiljer sig från andra typer genom att de inte upptar någon golvyta. Detta gör att de kan visas lätta och att hålla ett luftigt och rymligt utseende som delas av hela rummet. Som alltid kan du välja att bygga nattduksbordet själv. På så sätt kan du välja design, form och storlek och allt annat i överensstämmelse med resten av inredningen och med hänsyn till personliga behov och preferenser.

MoreINSPIRATION
  • Lägg till en liten charm i ditt sovrum med ett unikt DIY sängbord
  • Hur man gör en modern tvåtonad nattduksbord
  • Hur man bygger ett Vintage Headboard för ditt charmiga sovrum

En mycket enkel typ av flytande nattstativ finns på brettbara. Dess design är enkel, erbjuder lagring och tillräckligt med utrymme för en liten lampa och personliga tillhörigheter. För att bygga ett sådant nattduksbord behöver du lite trä, L-parentes, trälim, små efterföljande naglar, en skruvmejsel, en hammare och hårdvara för att montera biten på väggen om något speciellt behövs. Klipp träet för att göra två rektanglar och två rutor. Fäst hakarna på en av de större bitarna. Lim sedan sidstyckena och slutligen lägg till den sista rektangulära delen. När limet torkar, lägg till några naglar för att säkra hyllan. Du kan då välja att sanda träet och måla det. Du kan också dekorera den med klädsel naglar eller på något annat sätt.

En ännu enklare flytande nattduksbord kan ha formen av en hyllning som liknar den som finns på urbanakreagens. Du kan göra det här med hjälp av en salvaged skåpdörr om du har det, även om någon bit av trä skulle göra. Du behöver också lite sandpapper, träfläck, L-fästen, skruvar och en borr. Ta bort eventuell befintlig fläck och applicera ny fläck. Lägg L-parenteserna på undersidan av träet och använd skruvar och ankare om det behövs för att fästa det på väggen.

Nattduksbordet som presenteras på themerrythought är inte bara mycket enkelt men också mycket praktiskt. Som du ser ser det väldigt elegant ut, döljer hårdvaran som används för att fästa den på väggen och har en slits som kan användas som en dockningsstation för telefonen. Laddarkabeln passar också snyggt genom ett litet hål. För att bygga en liknande nattduksbord för ditt eget sovrum behöver du två små tallbrädor, en såg, en borr, trälim, klämmor, en hammare och några naglar, sandpapper och skruvar.

Vissa mönster är så enkla att de inte ens kräver trä. Ett sådant exempel kan hittas på burkatron. Nattduksbordet som presenterades här gjordes med hjälp av vinkelbeslag, väggproppar, skruvar, en kraftborrning och en bok. Välj platsen för nattduksbordet och borra hålen för parenteserna. Säkra dessa på plats med skruvar. Öppna en bok och vila den på parenteserna. Fästena kommer att döljas mellan baksidan och resten av boken. Du behöver lite lim för det.

När du har bestämt vilken typ av nattduksbord du vill ha i ditt sovrum, kan du också välja designen och alla andra små detaljer. Om du bestämmer dig för att måla nattduksbordet, kan du prova en geometrisk design som den som visas på paris-lareunion. För det behöver du tejp och färg i olika färger. Det är en elegant och grafisk design som du kan anpassa på många sätt.