5 tips för att vägleda dig i din sökning efter det perfekta takfläkten

5 tips för att vägleda dig i din sökning efter det perfekta takfläkten
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det bästa med takfläktar är att de har dubbelt syfte, som fungerar som både en funktionell bit och ett dekorativt element för rummet de är i. Men det här är allt underbart och praktiskt, det gör också att man väljer en takfläkt som mycket svårare.

1. Välj platsen.

Beroende på var du vill installera takfläkten kan du bestämma om dimensioner, modell och allt annat. Vanligtvis är fläkten installerad i mitten av rummet. Men större rum kan behöva mer än en, i vilket fall måste du ändra din strategi och istället för en riktigt stor fläkt väljer du två mindre.

2. Mät rummet.

Storleken på rummet är viktigt för att bestämma hur stor eller liten takfläkten ska vara. Rum på 80 kvadratmeter eller mindre behöver fläktar med 24 "-42" bladspänner, rum mellan 100 och 150 kvadratmeter behöver 44 "-50" fläkt, rum som mäter mellan 150 och 300 kvadratfot bör ha 52 "-60" fläktar och rum som är större än det behöver antingen en större fläkt eller flera mindre.

3. Välj en stil.

MoreINSPIRATION
  • Hur man väljer rätt takfläkt för maximal effektivitet
  • Hunter Coronado takfläkt
  • Bloom Ceiling Fan

Titta runt och se vilken stil som bäst beskriver inredningen i området där du vill sätta takfläkten. Detta hjälper dig att välja en stil för din fläkt. Kanske skulle något mer rustikt se bättre ut i ditt traditionella rum eller någonting kul i barnens rum.

Du bör också bestämma om du vill att fansen ska blanda in med inredningen eller göra ett uttalande.

4. Tänk på hur du föredrar att kontrollera fläkten.

Det finns flera alternativ att utforska här. Du kan antingen ha en fläkt med en dragkedja omkopplare, förmodligen den vanligaste och populära typen, en fläkt som har ett väggmonterat styrsystem eller en som levereras med en fjärrkontroll.

5. Hur tänker du använda den?

Om du bara planerar att använda taket under sommaren, behöver du inte oroa dig för några restriktioner. Men om du planerar att använda det hela året, måste du få en med en omvänd funktion. Bladet roterar moturs under sommaren för att generera kall luft och medurs om vintern för att trycka den varma luften nedåt.