Hur man rengör för oväntade gäster på rekordtid

Hur man rengör för oväntade gäster på rekordtid
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Helst bör alla hämta telefonen och låta någon veta när de kommer att besöka, men det finns tillfällen när oväntade saker händer. Låt oss säga att du träffar någon och du bjuder in dem till middag och det är bara inte mycket tid att rengöra huset innan de anländer. Det finns många liknande situationer, och i så fall måste du hitta ett sätt att få ditt hem att bli presenterat på bara några minuter. För att hjälpa dig spara tid och ansträngning har vi sammanställt några tips.

Börja med entrén.

Ingången är det första som gästerna ser när de anländer. Så se till att det ser trevligt och rent ut. Dölj alla dina skor och gör plats för dina gäster och raka upp klädstället. Mattan ska se bra ut och rummet ska lukta fint.

Räta upp på platsen.

Börja med några wick fixes. Byt handdukarna med färska, dölja dina personliga föremål i lådor, stäng duscha gardinerna, se till att det finns gott om toalettpapper i badrummet, att det finns tvål i närheten av diskbänken och ta tidningar och tidskrifter i soffan och på hyllan eller kuggstång.

Gå till köket.

Eftersom köket nu är mestadels ett socialt utrymme, bör du se till att det ser trevligt och rent ut när dina gäster anländer. För att ta bort röran, göm den smutsiga disken, ta ut papperskorgen, stäng diskmaskinen och hitta bara en tillfällig plats för alla saker som inte hör hemma eller stör störningen.

Fokusera på badrummet.

Om en gäst behöver använda badrummet, se till att det ser trevligt ut och lämnar inte honom / henne ett dåligt intryck. Dölj penslarna, sätt in nytt toalettpapper, nya handdukar, räta upp badrumsmattan och se till att gardinerna är uppe. Låt inte ett fult bad förstöra inredningen.

Ta hand om handfatet.

MoreINSPIRATION
  • Så här får du ditt hem redo för semestergäster
  • 10 sätt att göra din tacksägelse Gästerna känner sig hemma
  • 19 Oväntat, mångsidigt och väldigt praktiskt utdragshyllnadsidéer

Både tvättstället i köket och det i badrummet måste vara obefläckat. Rengör dem så snabbt, gör kranarna gnistrande och gör allt klart. Ibland blir håret fångat i avloppet, så se till att du tar bort det och slänger det bort.

Rengör bänkskivorna.

Bänkskivorna borde alltid vara rena. Så om du har smutsiga diskar i köket, dölja du dem snabbt i ett skåp eller i diskmaskinen och du kan ta hand om dem senare. Rök upp handdukarna i badrummet och dölja alla dina personliga föremål, så att bänkskivorna är rena.

Organisera vardagsrummet.

Då är det dags att fokusera på vardagsrummet, eftersom du och dina gäster kommer troligen att tillbringa det mesta där. Strömma alla dina saker och organisera rummet. Samla alla saker som inte hör hemma där och gömma dem någonstans eller placera dem i ett rum som du vet kommer att förbli utom räckhåll för gästerna. Göm också alla sedlar och papper som kan ligga runt.

Støv TV: n.

I vardagsrummet är TV en av de mest märkbara elementen och det är också en bit som lockar damm. Så ta en trasa och torka den snabbt. Stäng av det när gästerna anländer och konversationerna fokuserar på något annat.

Öppnar fönstren och gardinerna.

Ett rum är mer välkomnande och inbjudande när det finns korrekt belysning. Så, på en solig dag, öppna gardinerna och låt ljuset översvämma rummet. Om det är mörkt ute, se till att rummet är ordentligt upplyst och inte skapa en dunkel atmosfär.

Se till att du har rena rätter.

Det är viktigt att ha allt rent och klart. Att städa några glasögon i förväg och lägga upp några askar om du eller dina gäster är rökare. Låt inte dina gäster vänta medan du tvättar några rätter.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.