Hur man skapar ett georgiskt kolonialt heminredning

Hur man skapar ett georgiskt kolonialt heminredning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta kök är ett utmärkt exempel på hur man gör våra moderna hem efterlikna den georgianska koloniala designen. Bildkälla: Twist Interior

Kolonial inredning började som en rustik, handbyggd och robust design som utvecklats under 300 år till en extremt utsmyckad och overdådig inredning. Denna interiörstil började med rustik smak eftersom den härstammar tillbaka till de första amerikanska bosättarna i 1700-talets bosättare som var snickare och gjorde egna möbler. Dessa bosättare härrörde mest från England där mycket av deras smak var starkt influerad.

Snabbt fram till dagens koloniala inredning och du har ett brett utbud av inredningsmakningar som varierar från enkla trädesigner hela vägen till rik, snygg inredning som är fylld med Chippendale och Queen Anne antikviteter. Det senare är det främsta inflytandet som driver georgiansk kolonial inredning. Georgiens koloniala design går tillbaka till kung George I-regeringarna till och med IV-som du kan föreställa dig att det finns en mängd olika designpåverkningar som påverkar denna stora tidsperiod.

Sammanfattningsvis är Georgian Colonial en traditionell och tidlös stil som är väl värd att replikeras. Dess antika, eleganta hem med fönster draperade i överdådiga silke, och bord som satte sig med det bästa sterling silver skulle få Queen Anne att känna sig elegant hemma.

Låt oss ta en titt inuti denna härliga georgianska koloniala hemdesign för att se om vi kan efterlikna hantverket och elegansen i denna tidsperiod i våra egna hem:

Formella matsalar som denna finns i alla georgiska koloniala mönster. Bildkälla: Period Architecture Ltd.

Georgiska antikviteterna

Georgiska koloniala hem fylldes med högkvalitativa antikviteter. Queen Anne, Chippendale, Hepplewhite och Sheraton möbler var bland de mest populära. Möbler som glansades av välpolerat trä och rum sammanfördes i en formell stil där rör inte var vanligt.

Allt hade en plats och stilar var inte blandade - de var alla samma högkvalitativa eran. Några av de mindre rika mönstren kan innehålla mer rustika antika stugor, men kommer att förbli eleganta på ett mysigt sätt.

Naturligtvis, eftersom trä var så rikligt, var det vanligt att göra alla dessa fina möbler. För de avancerade möblerna användes valnöt, körsbär och lönnskog. För den enklare inredningen var tall- och björkskogen gå-to-textil. De högkvalitativa stilerna utgjorde utsmyckade snidade och böjda ben, medan de mer rustika stilerna innehöll stora rektangulära plankskivor. På något sätt hade dessa historiska hem trä överallt och möblerna var alltid välgjorda. När du är klar med att läsa den här artikeln kanske du också vill läsa Historiska hem och varför de fortfarande tar våra hjärtan.

Detta är ett härligt exempel på ett antikt fyllt georgiskt kolonialt vardagsrum. Bildkälla: David Jones Architects

Koloniala färger

Färger av koloniala tider var mjuka och dämpade. Det var vanligt att färgerna var vitkalkade, vilket resulterade i en mycket luftig känsla. Blek persika eller pinks, dämpade gröna, mjuka blues, gulor, bruna och taupes var bland de vanligaste färgerna.

För att uppnå detta utseende i ditt eget hem, föreslår vi att du väljer färg som inte är mättad. I stället väljer du mjuka, eleganta färger som finns i naturen. Det kan hjälpa till att fråga din lokala färgbutik om de har en rad arvsmalter och berätta för dem vilken stil du försöker uppnå. I huvudsak hitta den färg du älskar, men välj den ljusaste, mjuka skuggan i det intervallet (vanligtvis den första nyansen på färgprovningen).

Ta en cue från bilden nedan. Gardinerna är en mjuk, elegant persika, och väggarna är ganska benvita med en antydan av blekt gul. I denna mysiga stuga stil är trämöblerna enklare och rustikare i styling. Ha kul att välja feminina, mjuka färger för att uppnå din personliga Georgian Colonial-design.

Den mjuka färgpalett ses vanligen i koloniala interiörer. Bildkälla: Sara Tuttle

Koloniala arkitekturbågar och trimmer

Fransk aristokratisk stil och klassisk grekisk arkitektur hade ett starkt inflytande på georgisk kolonial arkitektur. Gips och målat trägjutning användes i överflöd i dessa hem. Väggarna var bokstavligen täckta från golv till tak i någon form av trim.

Orante Dado skenor, paneler, bildskenor, kronor och kronformning var alla vanliga väggelement. Fördjupade dörröppningar, som framgår av bilden nedan, var också en vanlig funktion - möjligen en nod till ett grekiskt designelement.

De flesta trimmerna var målade en benvitt färg och väggpapper blev också vanligt under senare år. Täck dina väggar i dessa utarbetade trimmer för att uppnå ett äkta georgiskt kolonialt hem. Du kommer bli förvånad över hur bra dessa utsmyckade arkitektoniska funktioner kan klara ett rum.

Träningsarbetet i georgiska koloniala hem var alltid utarbetat. Bildkälla: Bilder Publishing

Georgian Colonial Design Egenskaper och tillbehör

Som du säkert kan säga från bilderna ovan var georgiska koloniala hem övervägande subtila och mjuka i design. Allt hade en delikat natur genom utsmyckade sniderier, kurvor och trimmer.

Windows var täckta i golv-draperande paneler som innehöll trimmer och tofsar. Väggarna var täckta i utsmyckat träarbete och oljemålningar i förgyllda ramar. Möbler hade böjda ben, snidade klo fötter och eleganta linjer. Tyger var bestämt känsliga, med crewelarbete och broderi. Belysning var utsmyckad och draperades i kristaller.

Alla dessa finessfunktioner bör läggas till för att uppnå ett realistiskt georgianskt kolonialt hem. Bilden nedan är ett trevligt sätt att göra ett modernare kök verkligt feminint och något georgiskt kolonialt i design.

Detta härliga kök har mjuka funktioner i georgisk kolonial design. bild Källa: IBD NJ

Georgisk kolonial design täcker århundraden av inflytande och världsomspännande designelement. Från aristokratisk fransk design till grekisk design - det finns många designelement som du kan använda för att passa dina individuella smaker. Oavsett om du älskar en överdådig inredning eller en mer rustik stuga stil-du kan ha en georgiansk koloniala heminredning.

Följ bara de ovan angivna designelementen: koloniala antikviteter (rustik eller elegant), mjukt dämpad färg, arkitektoniska trimmer och bågar och feminina tillbehör. När de kombineras, kommer dessa designelement att resultera i ett härligt georgianskt kolonialt hem vars stil kommer att överträffa någon trend.

Älskar du Georgian Colonial design? Eller kämpar du fortfarande för att bestämma vilken inredningstyp som tillhör dig? Om så är fallet, överväg att läsa Hur du identifierar din egen dekorationsstil för några användbara råd.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: