Mindre är mer: Så här bestämmer du en mantel

Mindre är mer: Så här bestämmer du en mantel
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Mantels kan enkelt bli överfulla med grejer. Saker. Skräp. Jag är inte säker på varför det här är så, förutom att manteln ger en praktiskt perfekt yta för att visa saker. Det betyder att när du förvärvar eller skapar en ny dekoration, kommer den ofta att hitta sig till manteln ... oavsett om den hör hemma eller ej. Detta är olyckligt, för en välredigerad mantel är grunden till ett välredigerat rum totalt.

I den här artikeln kommer vi att titta kortfattat på hur man slår ut manteln medan du fortfarande lämnar ditt utrymme med gott om säsongskarisma.

Här är "före" av denna mantel. Massor av lagrade föremål (vilket är en look som jag råkar gilla när det är gjort strategiskt och avsiktligt, till skillnad från det som hänt här), och allt strödde över manteln från sida till sida. Inga visuella raster.

En mantel behöver verkligen ha en kontaktpunkt; allt på manteln ska antingen vara en del av den fokuseringen eller spela en bärande roll (t ex balans). Att enkelt spöja föremål från vänster till höger gör inte en dekorerad mantel. Så mycket visuell rodnad här.

Medan det inte är tekniskt på manteln, ligger dessa hängande föremål på toppen av mantelvignetten och lägger till inget annat än estetiskt kaos.

Steg 1: Ta bort allt. Om jag skulle gå ut ur detta vardagsrum och lämna det så skulle det bli en förbättring.

Steg 2: Rengör eventuella ytor. Damm och tvätta manteln, skrubba spegeln (du kan använda denna DIY naturliga glasrenare för bra resultat) och dammsuga spindelnätet nära taket. Bara, du vet, spruce upp på platsen.

MoreINSPIRATION
  • Hur man bestämmer om fåfänga
  • Hur man avgör en bokhylla utan att förlora sin personlighet
  • Hur man avgör en garderob på ett effektivt och effektivt sätt

Om du har väggkonst eller vägghängslen som ska gå på väggen, få dem monterade.

Det här läsarkortet har blivit fastgjort på manteln i flera månader, men det har aldrig varit säkert. Jag är alltid orolig att det kommer att falla på ett av mina barns huvud. Decluttering är för sinnesro så mycket som för rengöring.

En enda krukväxt på manteln ger den en ny övergripande atmosfär. Att lägga en kopparkomponent på pannan ger ett subtilt fallflair, som jag älskar.

För att balansera manteln som helhet, överväga att inkorporera en samling visuellt lätta föremål ELLER ett objekt som liknar synvikt men olika nog för att inte misslyckas vid symmetri.

Dessa vintage lab björnar blad vaser är bara saken - säsongsbetonad men unik, färgstark men ändå hög, men ändå slank.

Det är intressant att notera här att röran inte nödvändigtvis handlar om antalet föremål. Det finns förmodligen fler föremål på manteln nu (med de sex bägare) än det var i början av denna process. Emellertid är decluttering IS om att lätta den visuella (och fysiska) belastningen på ett utrymme, ta bort det onödiga och redigera ner till den viktigaste kärnan i saken.

Dessa är föremålen som avlägsnats under declutterprocessen. Bara för att de inte är på manteln betyder inte att vi inte älskar dem. En tid och en säsong för allt.

Vi hoppas att du har plockat upp ett tips eller två om hur man klär av en mantel, men ännu mer hoppas vi att du kan använda de här tipsen för att skapa ditt ruttfria mantel av dina drömmar i höst.