Hur man dekorerar ett japanskt sovrum

Hur man dekorerar ett japanskt sovrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du någonsin sett "Memoirs Of A Gheisha", då måste du redan veta hur ett japanskt sovrum ser ut. Det är en vanlig trend idag, bland tonåren och även mognar, att dekorera sina sovrum i japansk stil. Men eftersom de inte har studerat tillräckligt, gör människor i många fall medvetet eller inte, en hel del röra sig ur sina sovrum.

För att dekorera ett japanskt sovrum måste vissa av de japanska inredningsprinciperna respekteras.

Först och främst bör väggarna målas i en fast färg. Därför är inga affischer eller dumma bilder tillåtna. Familjebilderna gör dock ett undantag, men det finns också en regel för dem: högst 3 bilder i hela sovrummet.

MoreINSPIRATION
  • Hur man gör ditt eget japanska sovrum?
  • Hur man dekorerar ett rum med inga fönster
  • Hur man dekorerar ett sovrum med svarta väggar

Den andra principen är relaterad till möblerna. Japanarna brukar koncentrera sina möbler i mitten av rummet. Även om européerna och övriga människor brukar placera sovrummet nära väggen placerar japanerna det i mitten av rummet. Dessutom har sängen inte en hög plattform, och det är därför som de flesta människor tror att japanerna sover på en madrass. Ingenting mer av sanningen att det.

Om möjligt, försök att lägga silke gardin i sängen. De flesta japanerna är kär i silke - utan några involverade fetischer - och därför, om du vill ha ett japanskt sovrum, borde du förmodligen göra detsamma.

Försök också att lägga till kontrast i rummet utan att använda djärva färger. Också, de möbler som du kommer att dekorera sovrummet med bör vara låg höjd som i den japanska kulturen, är det trodde att sovrummet är inget annat än ett ställe att vila, och att inte deponera någon sorts saker. Ändå kommer små möbler inte att förstöra husets aspekt.

Sist men inte minst har de flesta japanska sovrummen i stället för målningar en ram med ett svart japanskt ord, ett ord som borde betyda något som är till nytta för dem som vilar i det sovrummet. Ordet ska målas manuellt med svart på en vit silke eller papper. Rammen för denna "bild" ska vara svart och klassisk, eftersom denna ram inte är avsedd att imponera på någon. Det är bara tänkt att vara till nytta för invånarna i det sovrummet.

Andra saker kanske inte ingår i ett japanskt sovrum. Annars kan de förstöra aspekten av hela sovrummet, faktum som är oönskat av ingen.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: