Hur man dekorerar lutande tak

Hur man dekorerar lutande tak
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Skråtak, som på en vind eller bungalow, kan vara knepigt att dekorera. Du kan inte riktigt behandla dem som väggar eftersom hängande konstverk och andra dekorationer inte är så enkla. Men du vill inte nödvändigtvis bara behandla dem som normala tak eftersom de tar upp mer visuellt utrymme och kan vara intressanta om det görs korrekt. Så här är några sätt du kan göra att dina snedställda tak står upp och fungerar för ditt hem.

Tygluckor.

Tyg är ett bra material för snedställda tak eftersom det skapar en mysig baldakseffekt när drapad från toppen av taket till väggen. Eftersom snedställda tak oftast finns i sovrum i översta våningen är den här metoden perfekt för utrymmet över en säng, men det kan också fungera för ett mysigt sittområde också.

Komplettera en uttalandevägg.

Att använda ett lutande tak behöver inte nödvändigtvis betyda att lägga dekorationer till taket självt. Du kan helt enkelt använda väggarna i rummet för att verkligen belysa den unika arkitektoniska detaljerna. Genom att lägga till en distinkt färgfärg eller mycket konst på väggen där båda taken kommer till en punkt, kan det verkligen dra uppmärksamhet på det snedställda taket utan att egentligen dekorera taket självt.

Tvåfärgad färg.

Vanlig vitfärg används ofta för vanliga tak, men det kan verka lite för vanligt när taket tar upp så mycket mer av väggutrymmet i ditt rum. Tänk istället på en annan färgfärg som kompletterar dina väggar, som en ljusare nyans av väggfärgen eller till och med en något mörkare för en mer dramatisk effekt.

Träplankor eller paneler.

MoreINSPIRATION
  • Hur man dekorerar ett vardagsrum med högt i tak
  • Så här uppdaterar du ditt interiör med moderna takluckor
  • 10 skäl bakkakor är avsedda för dig

Utsatta trätak är ganska vanliga i vindar och andra rum med snedtak. Och de är perfekta för att visa bort de historiska eller unika detaljerna i ditt hem. Men även om dina tak inte redan innehåller dessa detaljer kan du lägga till dem för att emulera effekten.

Täcka med konst

Det uppenbara alternativet du har för dina sneda tak är att dekorera dem hur du skulle göra en vägg. Säkra båda ändarna av en ram för att visa konst eller skapa en gallerivägg, eller till och med täcka med tapeter eller subtila bitar som boksidor för en all-over-effekt.

Skrå tak kan göra att dekorera ett rum antingen roligare eller mycket svårare. Tipsen ovan borde göra upplevelsen att dekorera ditt vind- eller övervånings sovrum lite enklare och förhoppningsvis resultera i en mer unik och elegant färdig produkt.

Bilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: