Hur man dekorerar ditt kök med viktorianska element

Hur man dekorerar ditt kök med viktorianska element
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

I stället för att se köket som ett rent utilitariskt utrymme, fullt av apparater och stora möbler, tänk på det som mer än det och ta dig tid att komma fram till en unik design, en som har karaktär. Kanske kan några viktorianska detaljer vara till din smak. Ett viktorianskt kök är strikt och funktionellt men det är också det utrymme som alltid sticker ut.

Ett köksbord och ö i en design.

I ett viktorianskt kök var köksbordet ekvivalent med köket i modern tid. Det satt i mitten av rummet och var det viktigaste arbetsområdet. Idag kan du välja en design som kombinerar funktionaliteten på köket med elegans i matbordet.

Praktiska väggmålningar.

Väggmålningar måste vara hållbara om du önskar att inredningen ska se autentisk ut. Välj enkla och praktiska mönster och en bakplatta som kan ta slitage. Tunnelbanor skulle göra ett underbart val.

En effektiv layout.

MoreINSPIRATION
  • Hur man dekorerar ett kök som också är en del av vardagsrummet
  • Hur man väljer moderna möbler för köket
  • Hur man sparar utrymme med en köksön

För ett autentiskt utseende borde köket ha en central arbetsyta. Det är oftast köksbordet. Basnivån kan innehålla enkla skåp och det övre området är den perfekta platsen för öppna hyllor. En layout som den här skulle vara effektiv och funktionell.

Diskbänken och dess tillbehör.

Diskbänken är viktoriansk kök tillbaka dagen var placerad i diskmaskinen som inte längre existerar idag. Du kan dock fortfarande behålla några av de ursprungliga elementen. Till exempel hade handfatet vanligen en öppen tallerkenhylla ovanför den som också skulle kunna vara en användbar funktion idag.

Bra belysning.

Belysning var mycket viktigt i viktorianskt kök som det är idag i moderna kök. Naturligtvis var de flesta kök sedan i källaren. Uppgiftens belysning ska vara enkel och praktisk, placerad över de centrala arbetsytorna. Justerbara ljusarmaturer skulle vara en mycket fin detalj.