Hur bli av med obehagliga lukt i ditt hem

Hur bli av med obehagliga lukt i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns inget mindre inbjudande än att gå in i ett hem med a dålig lukt. Det finns många saker som kan bidra till ett hem mindre än rosiga doft. Husdjur, rök, mögel och mögel, och matlagning kan skapa lukt som genomtränger luften och dröjer runt. Dessa lukt kommer till slut att tränga in i väggarna, mattor och möbler. Jag delar några enkla steg för att förhindra och ta bort dessa potentiellt offensiva lukter.

  • Öppna dina fönster!Den bästa presenten som du kan ge ditt hem är den friska luften. När det är möjligt öppna fönstren och låt luften strömma igenom. Även på en kall dag, öppna dina fönster i några minuter. Frisk luft tar snabbt och naturligt bort luftburna luktar som cigarettrök och matlagning.
  • Vakuum. Regelbunden rengöring av golv, mattor och klädsel som soffor och gardiner hjälper till att hålla ditt rum luktade fräscha. Till mattor kan du lägga till ett rum deodorizer eller bakpulver. Stänk bara på mattor och mattor och låt sitta tillräckligt lång för att absorbera olja och smuts innan du vakuum.
  • Tvätta.Rengör hårda ytor regelbundet. Glänsande färg, hårda golv, bänkskivor, handfat och bord med tvål och vatten eller en mild rengörare som passar för att ytan rengörs. Med en blandning av lika delar vit vinäger och vatten kan du skapa din egen renare som är miljövänlig, billig och effektiv för alla ytor. Citron, ersatt för ättika, har också antibiotika egenskaper. För de områden där lukter verkligen kan ackumuleras, som badrum och kök, kan en rengöringslösning vara effektivare för att ta bort de riktigt tuffa luktarna. Blekmedel och det är också effektivt vid dödande och avlägsnande av mögelsporer.
  • Ljusa idéer. Rengör glödlampor. Smuts och oljor kan ackumuleras på glödlampor och värmen accentuerar dessa luktar. Av och med torka glödlampan med en lätt fuktig trasa. Var försiktig så att du inte låter den fuktiga trasan röra lampans metalldel.
  • Filtrera det. Rengör och byt filtren i dina värme- och kylsystem. Detta kommer inte bara att förbättra luftkvaliteten, men det kommer att göra ditt uppvärmnings- och kylsystem mycket effektivare. Var noga med att kontrollera och byta filter i din dammsugare.
  • Måla om. När det verkar som om du har försökt allt och ingenting verkar fungera, måla om ditt utrymme. Den färska färgen kommer att täcka den gamla färgen och bli av med den dåliga lukten som är associerad med den.

Vad du kan göra: Ett rum med rumsguide

Boenden

Sovrum, familj och vardagsrum är ganska enkla och enkla att hålla rent och städat och därför luktfritt. Regelbunden dammsugning och dammning bör vara tillräcklig. Om du är rökare, är någon i ditt hem rökare eller har haft en rökare, se till att rummet har gott om ventilation är nyckeln. Öppna windows när det behövs och överväga att köpa en luftrenare.

Friska blommor hjälper alltid till att eliminera lukt och ljus kan tillfälligt maskera luktar också. Sängkläder och klädsel bör tvättas och tvättas regelbundet. Gardiner ska också rengöras. Om en lukt kvarstår i dina mattor eller mattor, kan det vara dags att byta dem. Väggar, om de är målade i halv eller hög glans, eller täckta med tapeter, ska avvisas med en lätt såpad, fuktig svamp från tid till annan.

kök

Kök, med all sin trafik och användning, är rum där lukt ackumuleras och fälls. Matlagning lämnar en film av lätt fett i luften som klamrar sig på väggar, ljusarmaturer, golv, bänkskivor ... ja, allting verkligen. Om du har en avgasfläkt, använd den. Använd det regelbundet när du lagar mat och håll det på ett tag efter tillagningen. Håll dina bänkskivor rena och torka ner dem med en hemlagad eller butiksköpare renare i slutet av varje dag. Golv ska också dammsugas dagligen, särskilt i hemmen med (rörigt!) Barn och husdjur. Krummer och djurhår och dander är inte bara fula men kommer att spåras genom resten av huset.

Torka ner kaminen efter användning samt allt som kan vara på eller nära det. Det är oundvikligt att undvika matlagning. Vid slutet av dagen torka ner sänkorna. Naturligt, eller produkter med blekmedel kommer att döda alla skadliga bakterier. Om din diskmaskin har en lukt placera en kopp vinäger på toppracket och kör en cykel. Håll en behållare med natron i kylen för att absorbera lukt och byt ut byt varje par månader. Torka ner dörrar och hyllor regelbundet också.

badrum

På grund av den stora fuktinnehållet i dessa ofta små rum, har form och mögel en tendens att växa här. Håll badrummen ventilerade när du använder duschen eller badet. Ventilation, i detta rum, är kanske det enda viktigaste man kan göra för att hålla detta utrymme luktfritt. Om du inte har ett fan, var noga med att hålla fönstren öppna. Torka ner diskbänken och badkaret med jämna mellanrum, använd blekmedel för att hålla mögeln i avlopp. Torka ner väggarna med en fuktig svamp, torka på golv och hålla toaletterna rena. Om du har ett badrum som inte får mycket att använda, säg på ett gästrum, gå in och springa vattnet, spola toaletten och öppna fönstret från tid till annan. Undvik att använda dessa pluggar i rumsfräschare, de tenderar att vara överväldigande och ofta är sämre än luktarna som de försöker maskera.

Vissa människor håller sina kattskullar i badrummet. Kitty kullar har en stark lukt, även när de renar, avger de en stark lukt och kan genomtränga luften och påverka resten av hemmet. Om du har ett husdjur, speciellt hos katten, är ett luftreningssystem ett måste.Rumssprutor och deodoriserare varar bara en kort stund. Reeds infused i eteriska oljor är tillgängliga överallt i milda och behagliga dofter. Dessa dofter varar längre tills oljan absorberas av den tunna vassen.

Tvättstugor och lera rum

Smutsiga strumpor, svettiga gymkläder och stinkande sportutrustning kan lämna dessa utrymmen luktande, ja, mindre än rosiga! Basements, även färdiga, tenderar att lukta musky. De är coola och fuktiga och ofta fuktiga. En avfuktare kommer att bli av med överskott av fukt som hjälper till att hålla mögel och mögel och musky lukt i viken. Eftersom avfuktare måste tömmas, placera dem nära skottdörrarna, pumppumpen eller sjunken. Tvättmaskiner har ofta obehagliga luktar. För att rensa den obehagliga lukten lägg en kopp vinäger eller en kopp blekmedel i maskinen och kör den en hel cykel. Eftersom tvättmaskiner tenderar att vara lufttäta kan mögel bildas. För att förhindra att detta bara lämnar maskindörren öppen mellan användningarna. Slutligen kan det tyckas så grundläggande, men håll dig på toppen av din tvätt och låt inte dessa illaluktande föremål ackumuleras för länge. Kasta aldrig våta handdukar i hampers. Låt dem lufttorka först innan du gör det.

Om din mudroom och tvättstugor är på huvudnivån, är de sannolikt trafikerade områden. Mud och smuts från sneakers, klyftor och stövlar spåras ofta. För att förhindra att smuts spåras genom resten av huset, håll en kvast eller en liten bärbar dammsugare i närheten. Om det är möjligt, be barn och gäster att lämna sina skor vid ytterdörren, och de som får den mest smutsiga kanske vill hållas ute i garaget.

Kort sagt, ett rent hem är i allmänhet ett trevligt luktande hem. Vinäger och blekmedel är underbara rengöringsmedel som också tar bort starka lukt. Om dessa inte fungerar kan du vilja hyra en professionell städservice för att komma till ditt hem för en noggrann rengöring.