Hur bli av med oönskat hushår i ditt hem

Hur bli av med oönskat hushår i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Husdjur lämnar hår överallt, några mer än andra. Men vi vet alla att de gör det så det vore inte rättvist att straffa dem för något som är i deras natur. I stället bör vi hitta sätt att hantera problemet och hålla vårt hem rent och hårfritt. Men det är inte så enkelt som det kan tyckas. Att bli av med allt hår som dina husdjur lämnar bakom i ditt hem kan vara en utmaning.

Vakuum och svepning.

De första lösningarna som någon skulle tänka på skulle suga och sopa. Men ibland är det inte tillräckligt. Dessutom kan du inte stanna hela dagen med ditt vakuum i mitten av huset för att ta bort håret som håller på att komma i vägen. För det finns också flera andra praktiska lösningar.

Särskilda dammsugare.

Till exempel finns dammsugare konstruerade speciellt för detta ändamål. De drar oönskade djurhår från möbler och mattor och de är mer effektiva än vanliga hushållsugnar. Det finns också Oreck Vacuum, en modell som ger en mycket hög sugnivå och gör det möjligt att dra upp djurhår som är inbäddat i tyget. Det har också ett filtreringssystem som fäller allt inuti och förhindrar att det återcirkuleras i rummet. Dessa lösningar är bra för de som är allergiska mot djurhår.

Gummiborstar.

MoreINSPIRATION
  • Allergi-bevisa hela ditt hem i 10 enkla steg
  • Djurvänliga material att använda i ditt hem
  • Färgglada och fräscha frisörsalonger för barn

Om du har en hund eller en katt så vet du om de gummiborstar som brukade bruda dem med. De samlar det mesta av håret som de skjuter och förhindrar att det kommer på dina möbler och i ditt hem. Det finns också liknande verktyg som kan användas för att samla allt hår från mattan eller från soffan. De har ett slags gummiblad som blir av med det mest envisa djurhåret.

Regelbunden rengöring.

Om du inte vill att ditt hem ska bli allt furigt och luddigt bör du dammsuga det med jämna mellanrum. Låt inte håret stapla upp. När det ackumuleras är det svårare att bli av med. Du kan dammsuga en gång i veckan men vissa personer föredrar att göra det varje dag. Se till att du tar bort bilagorna så att du kan få håret ut ur alla snygga ställen, som kanterna på mattan, under möblerna eller i sprickor och hörn.

Vara kreativ.

Medan det finns några specialdesignade verktyg som kan hjälpa dig att bli av med allt håret i ditt hem, kanske de inte alltid är tillgängliga för dig. I det här fallet kan du alltid vara kreativ och skapa din egen. Du kan använda vanliga hushållsobjekt som du har anpassat för att ta bort husdjurshår. Sticky lint rullar är mycket användbara och praktiska och du kan dem att rengöra soffan och även mattan. Om du inte har en, kan du bara tejpa en bit maskeringstape och linda den runt din hand. Du kan också använda en fuktig gummihandske och det kommer att fungera underverk.

Bildkällor: 1, 2, 3 & 4 och 5.