20 DIY bildramsidéer för personliga och ursprungliga dekorer

20 DIY bildramsidéer för personliga och ursprungliga dekorer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Personligen är jag inte en stor fan av inramade bilder som visas runt huset, men jag måste erkänna att det finns några ganska intressanta sätt att få dessa saker att stå ut. Vissa är så inspirerande att de får dig att ompröva din heminredning. Självklart pratar vi om projekt som du kan göra själv och anpassa på något sätt som du vill ha. Ta en titt på dessa DIY bildramar och låt din kreativitet springa vild.

En vanlig bildram är ganska tråkig, även om själva bilden är intressant. Lösningen på det här problemet är enkelt: lägg till lite gnista och skönhet i ramen med några DIY-blommor. Dessa, till exempel, är gjorda av en kartong ägg kartong. Ja, vi låter det konstigt, men prova det och du kommer ta reda på det är ett enkelt projekt som du kommer att bli kär i. Du kan använda dessa blommor för andra saker också.

Kanske är du inte ett fan av bilder som skrivs ut på papper. De stämmer inte riktigt på något sätt, men du kan ändra det med en enkel teknik. Tanken är att överföra bilden på trä. Vad du får är en mer rustik och intressant version av originalbilden, inte lika kristallklar och HD men mer original. Tekniken är enkel. Täck fotens yta med Mod Podge och lägg sedan den med ansiktet nedåt på en bit av trä. Låt det torka över natten och sedan försiktigt av papperet på baksidan av fotot.

Om du gillar abstrakta och konstnärliga mönster, kanske du kanske vill prova något lite annorlunda: färgdimmade bildrutor. Tanken är enkel. Du lägger en bild i en ram och täcker den med glas. Då tar du en bit tejp och du delar ramen i två. Det behöver inte vara en perfekt linje. Efter det målar du över ramen och glaset och täcker upp en av de två sektionerna. Ta bort tejpen och låt färgen torka. Bilden kommer inte att skadas under processen, skyddas av glaset.

Konventionella bildramar kan vara ganska tråkiga, även om det finns många typer och stilar att välja mellan. Om du föredrar något liknande men samtidigt annorlunda, kanske du kan visa dina favoritbilder på skräp bildramar. Allt du behöver göra är att hitta några kvarvarande bitar av trä och skära dem till önskade dimensioner. Lägg sedan till bilder på dem med hjälp av tumlar. De kommer att vara inramade, men inte på traditionellt sätt.

Ibland räcker det med att ändra något enkelt om en vanlig bildram för att göra det mer intressant. Till exempel, om du skulle välja cirkulära ramar istället för de vanliga rektangulära? Det skulle vara en intressant vridning. Rundramar är naturligtvis ganska svåra att komma med så att du kan improvisera: få några speglar, skjut ut glaset och vrid dem till bildramar. Lim sedan några bälten runt kanterna så att du kan hänga dem. Det är enkelt, roligt och billigt och det beskrivs alla på Abeautifulmess.

Något om traditionella bildramar gör dem snygga och det är en stil som vanligtvis inte passar utrymmen som sovrummet eller moderna och moderna dekorationer i allmänhet. Så vad kan du göra i ett sådant fall? Tja, du borde inte ge upp tanken på att personifiera rummet med bilder. I stället leta efter fler lediga alternativ, som den här stora DIY-ramen med kycklingtråd istället för kartong. Bilderna visas med hjälp av träkläder. Det är inte riktigt en bildram så mycket som det är en bildskärm. {Found on diyweekendwife}.

Om du vill ha något lite mer raffinerat och elegant, kolla in den här eleganta akrylramen på Abeautifulmess. Skäm inte av hur rent och elegant det ser ut. Detta är faktiskt något som du kan skapa själv. Det här är vad du behöver: en bit akryl lite större än det foto du vill visa, montering av hårdvara, skruvar, en borrning, guldsprayfärg (eller annan färg), målarens tejp, limpunkta och en bild.

En ganska liknande idé nämns på Paulsvera. Förslaget här är att använda två bitar av plexiglas och att placera en bild mellan dem. Sedan ramar du allt med trästycken som har spår och i slutet tar du en del elastik och du klistrar den runt ramens kant, med den övre delen något lös så att du kan hänga den. Du kan också prova detta med torkade blommor eller nästan allt som du kan lägga mellan de två arken akryl.

Om du gillar utseendet på träramen, rustikheten och värmen som de lägger till inredningen, kanske du kanske gillar att ha roligt med en träbrännare. Ta bara en vanlig och enkel träram och ditt träbränningsverktyg sätter högt på och börjar rita linjer och andra mönster på den. Du kan ganska mycket skapa vilket mönster du vill ha. Det behöver inte ens vara en symmetrisk eller repetitiv design. Var kreativ och ha kul. {hittas på craftylittlegnome}.

MoreINSPIRATION
  • 15 Handgjorda bildramsidéer du kommer absolut älska
  • Rama upp! 5 idéer för att skapa unika ramar
  • DIY Rustikskrot Wood Picture Frames Spotlight Favoritbilder

Du kan göra mycket bra saker med bara en liten bit av sprayfärg. Till exempel kolla in denna tvåtoniga bildramsdesign som presenteras på Dreamgreendiy. Det här är ett av de enklaste sätten att personifiera en bildram för att göra det på ett unikt sätt.Allt du behöver för den här typen av projekt är ramen, en målarband och sprayfärg i två olika färger. Använd tejp för att dela ramen i två sektioner och att täcka upp de inre kanterna (om du vill). Sedan målar du bara de två sektionerna i två olika färger. Du kan använda accentfärgerna som redan är anställda i hela rummet eller du kan använda denna möjlighet att introducera en ny uppsättning färger till inredningen.

En annan intressant och inspirerande idé föreslås på Craftylittlegnome. Kolla in handledningen för att ta reda på hur du får det sprickade träet. Det är inte så svårt som det kan tyckas. Allt börjar med en enkel träram. Först måste du applicera lite fläck. Detta kommer att vara färgen på sprickorna. Låt det torka och applicera det vita skollimet på ramen och när det börjar torka lägg till en färgfärg ovanpå limet. När färgen torkar kommer det att börja knäcka och du får detta vintage-rustika utseende.

Ränder är alltid eleganta och de är lätta att arbeta med så uppenbarligen var vi bara tvungna att inkludera en randig bildramsdesign i den här listan. Vi valde designen som presenterades på Dreamgreendiy. Vi gillar den svarta och vita kombinationen och pastell accenterna klämdes in där. Naturligtvis kan du välja vilken kombination av färger som helst för dina egna bildramar. Förutom akrylfärgen kräver projektet också en skumfärgborste, målarbandet (den tunna typen) och saxen. Du hittar alla detaljer i hela handledningen.

Det verkar som att målramar är ganska trendiga och det är bra eftersom de är så lätta att anpassa. Kolla in denna ram som presenteras på Brooklynberrydesigns. Är det inte glamoröst och vackert? Om du inte är en stor fläkt eller utsmyckade ramar eller guldfärg kan du välja en annan stil för din egen version av projektet.

Om du är ute efter en utmaning kanske kanske projektet som presenteras på Build-basic är för dig. Tänk på att det är lite mer komplicerat än vad vi hittills täckt. Du måste bygga ramen själv från början och för det behöver du några träplankor, gjutning, naglar, trälim, träpåfyllning och eventuellt också träfläck eller färg. Designen som presenteras här innehåller fyra bildramar kopplade till en stor bräda, men du kan anpassa din men du vill.

Jag gillar hur lekfull mönstret på denna bildram är. Färgerna är också ganska roliga och dynamiska och passar stilen väl. Om du vill skapa något liknande, måste du börja med en vanlig träram, akryl hantverksfärg i olika färger och en sharpie. Först och främst målar du ramen vit. Använd sedan en penna och en linjal för att rita chevronmönstret på ramen. Därefter färgar några av trekanterna och i slutet spårar mönstret med en sharpie. Det beskrivs alla detaljerat i 365designs.

Tala om färgglada och lekfulla mönster, kolla in dessa prydliga bildramar dekorerade med färgpennor. Ja, det är bra, pennorna är en del av designen. Så här får du det här utseendet: Ta en låda med färgpennor, dela dem i grupper och skära dem. Du behöver några långa längder på toppen och botten av ramen och sedan några korta för sidorna. Byta färgerna för att få en bra slumpmässig kombination. Fäst dem i ramen med lim. {found on leighlaurelstudios}.

För större bilder eller stora bilder kan du glömma de vanliga bildramarna och prova något annat istället. Du kan helt enkelt fästa några tunna bitar av trä till toppen och botten av bilden så att du kan hänga den rakt. Klipp, sand och fläck träet och säkra dem sedan till toppen och botten och smörja bilden mellan dem med naglar. Det är en teknik som ofta används vid hängande kartor eller affischer. {hittade på cityfarmhouse}.

Vi kom också över en rolig liten idé när du surfar Jugglingactmama. Det går så här: du bifogar bilderna till träblock med klipp. Det är inte så konstigt eller så svårt som du föreställer dig. Bara hitta några skrot bitar av trä, klipp dem så de är bara lite större än bilderna och sedan måla dem. Du kan också täcka med scrapbookpapper eller tyg. Lägg sedan ett klipp på varje träblock. Du kan också använda ett stycke för att skapa ett stöd som håller bilden så att du kan visa den på en hyllplan eller ett bord.

Om du råkar ha några tygskrapor som väntar på att användas för något kreativt, kolla in denna ombre bildramdesign som presenteras på Mimimommyandme. Det är ett ganska enkelt projekt och allt du behöver för det är en bildram, några skrotstycken av tyg och lite lim. Du kan använda tygstycken i olika nyanser av samma färg och ordna dem i en lutning eller du kan mixa och matcha dem men du vill.

Vissa projekt är så lätta att även barnen kan prova dem. Det finns faktiskt den här på Ponkstripesocks som är särskilt lämplig för barn. Det är en mosaik bildram design som du behöver lite kartong, lim, tejp, akryl hantverk färg i olika färger och några penslar. Först måste en bit pappa klippas något större än bilden. Rammen måste målas och det kan också få en mod podge skinn för en blank yta. Sedan skärs mosaikplattorna ut och målas. De limes sedan till ramen runt bilden.