Hur man maximerar utrymmet i en liten lägenhet

Hur man maximerar utrymmet i en liten lägenhet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att bo i en liten lägenhet med begränsad golvyta är alltid en utmaning, om det här är ditt drömhem eller bara en tillfällig plats att bo. Vad som än är fallet, vill du få ut det mesta du har. För att maximera användbar plats i lägenheten måste du vara smart när du dekorerar. Här är några idéer som kan hjälpa till.

Våningssängar för barnens rum.

I stället för att ha två enkelsängar placerade sida vid sida, lägg dem ovanpå den andra för att spara lite golvyta. Våningssängar är utmärkta för barnens rum, vilket ger tillräckligt med utrymme för en arbetsstation eller ett mysigt sittområde.

Fönsterluckor.

Placera sängarna genom fönstren i mysiga alkovar. Du får spara lite värdefullt golvyta och du får också känna rummet mer inbjudande, varmt och bekvämt.

Förvaring under trappan.

Slösa inte ut utrymme under trappan. Använd den för förvaring. Du kan ha lådor, dolda dörrar, hyllor och praktiska fack där utan att äventyra trappans integritet.

Cykelförvaring.

MoreINSPIRATION
  • Välj Loftbädd för att maximera rymden
  • Hur man maximerar sittplatser i ett litet utrymme
  • 10 sätt att maximera utrymme i ett litet rum

I en liten lägenhet finns knappt någonsin utrymme för en cykel. Lämna inte det i vägen. Förvara den snyggt högt på väggen. Du kan själv bygga ett robust lagringssystem.

Fällbara tabeller.

Fällbara bord är extremt användbara i små lägenheter. De kan enkelt döljas och lagras och de kan dubbla eller tredubbla sin yta när de vikas ut, så att du kan använda dem för speciella tillfällen och stora sammankomster.

Murphy sängar.

Föreställ dig hur mycket utrymme du kan ha i sovrummet om sängen inte var där. Du kan ha allt detta utrymme och en bekväm säng om du väljer rätt design. Murphy sängar är stora rymdbesparare.

Möbler på hjul.

Mobila möbler är mycket praktiska, särskilt i små lägenheter. Du kan flytta den från ett rum till ett annat och eliminera behovet av flera bitar. Och om objektet är multifunktionellt eller modulärt är det ännu bättre.

Massor av korgar.

Lagerkorgar är extremt användbara. Använd dem för att lagra allt från tvätt till kontorsmateriel och köksartiklar. De är bra på öppna hyllor och räknare och de låter dig bättre organisera allt.