Hur man målar dina köksskåp som ett proffs

Hur man målar dina köksskåp som ett proffs
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Lär dig att måla dina trä, metall eller laminat köksskåp som en proffs! Bildkälla: Modernt kök

Om du är som de flesta, tar dina skåp upp det mest synliga rummet i ditt kök. Det är bra när de är i gott skick; men om de inte är så vackra som de kunde vara, visar vi dig hur du målar dina köksskåp som en proffs.

Visst, du kan ersätta din skåp, men det är ett dyrt företag. Precis som målning väggarna kan uppdatera ett rum, målar dina skåp göra ditt kök känsla helt nytt, vilket ger skönhet och stil tillbaka till detta kraftigt använda utrymme.

Att måla dina köksskåp är ett budgetvänligt val för designändring, men det är inte så enkelt som du kanske tror - det kräver mycket mer prepping än målning. Om du känner att den ligger utanför din egen komfortnivå, skulle många yrkesverksamma vara villiga att ta på sig projektet. Oförskräckt? Ge järnet! Läs vidare och lär dig att måla dina köksskåp som en proffs.

Att måla dina köksskåp är ett budgetvänligt val för designändring, men det är inte så enkelt som du kanske tror. Bildkälla: Samarbetsdesign

Steg 1: Planera framåt

Att måla dina köksskåp är fullständigt hanterbara - så länge du har mycket tid, tålamod och takeout. Se till att du lägger bort den tid som krävs för att ägna dig åt det här projektet. Det är inte ett jobb i ett enda dag. Flatskåpen kommer att bli snabbare än de med upphöjda paneler eller andra detaljer, så planera i enlighet med detta.

Du måste välja primer och färg att använda. Genom att ta en av skåpdörrarna till en färghandlare kan du få de bästa produkterna till ditt kök. Skåp kräver en färg av högre kvalitet än vad du skulle använda för dina väggar, så tveka inte att splurge. (Du vill måla dina köksskåp som ett proffs, kom ihåg?) De drabbas av daglig slitage, så det är bäst att undvika billigare färg som kan skala, spricka och flis.

Att måla dina köksskåp är fullständigt hanterbara - så länge du har mycket tid, tålamod och takeout. Bildkälla: Att göra någonting

Steg 2: Välj din färg

Precis som människor ofta blir lite angelägna om att välja rätt färgfärg för väggar, räkna med att spendera lite tid på att diskutera ditt färgval. Tänk på designelementen i ditt kök som du älskar - det är lätt att samordna skåp med något du redan äger.

Få massor av prover, var särskilt uppmärksam på den mörkaste färgen på remsan; det ger dig den bästa ideen om undertonerna i den här serien av färger. Du kan testa vilken färg som verkligen kommer att se ut bredvid dina apparater, diskar och golv genom att priming och måla ett stort prov, såsom insidan av en skåpdörr eller en affischtavla.

Levande köksskåp, inklusive rika färger som koboltblått och tranbärsrött, är en designtendens som bevisas över hela internet. För mycket? Tvåtonskåp är ett annat snyggt alternativ; det betyder att dina övre skåp är neutrala (tänkgrå, greige eller mjuka vita) och färgpoparna sparas för de lägre.

Pasteller fungerar bra för att lysa upp ett utrymme, om den paletten appellerar till dig. Om alla dessa färgalternativ gör dig ännu mer angelägen, är vit en av de vanligaste skåpfärgerna på grund av sitt rena, klassiska utseende.

Få massor av färgprover, var särskilt uppmärksam på den mörkaste färgen på remsan; det ger dig den bästa ideen om undertonerna i den här serien av färger. Bildkälla: Maple och Gray

Steg 3: Ta bort och märka dörrarna, lådorna och hårdvaran

Så frestande som det kan vara att måla dina skåp med dörrarna och hårdvaran (inklusive gångjärnen) som fortfarande är fastsatta, gör det inte - den "tidsbespararen" kommer att kosta dig på lång sikt. Ta bort skåpdörrarna och lådorna, var noga med att märka var de kom ifrån. En enkel bit maskeringstejp med en plats skrivet på den kommer att spara mycket besvär senare.

Om du byter ut den befintliga hårdvaran med nya bitar borrar du hålen för det vid det här steget och fyller alla andra hål och fläckar i träet. Ta gångjärnen av skåpets fronter också. Att lagra dem inuti det nu öppna skåpet är enkelt, och de kommer inte att gå vilse när du målar.

Så frestande som det kan vara att måla dina skåp med dörrarna och hårdvaran (inklusive gångjärnen) som fortfarande är fastsatta, gör det inte - den "tidsbespararen" kommer att kosta dig på lång sikt. Bildkälla: Hemtips

Steg 4: Förbered dina ytor

Oavsett hur rent ditt kök är, måste alla (ja, du ens) skrubba skåpens lådor, dörrar och lådor. Kök är arbetszoner, och det finns mer smuts och fett där än någon av oss bryr sig om att erkänna. Färgen kommer inte hålla fast vid smuts eller fett, så se till att dina ytor är ordentligt ordnade.

Blandning av en del trisodiumfosfat (TSP, som finns i maskinvaruhandeln) med fyra delar vatten kommer att producera en effektiv avfettningsmedel. Använd lämpliga säkerhetsredskap (handskar och skyddsglasögon) vid hantering av rengöringsmedel, och ge dina skåp en bra torkning. Låt skåpen torka helt innan du går vidare.

Blandning av en del trisodiumfosfat (TSP, som finns i maskinvaruhandeln) med fyra delar vatten kommer att producera en effektiv avfettningsmedel. Bildkälla: DIY-nätverk

Steg 5: Sand allt du målar

Vi vet att du inte vill, men du måste lätt sanda målningsytorna för att få dem redo. färg kommer inte hålla sig till mål.Om du kan torka spill av dina skåp, kommer färgen också att torka av.

Träskåp ska slipas precis nog för att göra måttfärgen. Om dina skåp tidigare har målats och det inte finns någon chipping eller peeling, gäller samma idé. Men om du har målade skåp med flingor av färg som kommer ut, måste du komma ner till blått trä.

Oavsett hur mycket slipning du gör, se till att du inte rinner eller slitar ner kanter (prova ett slipblock) och var försiktig med att damma bort damm. Avsluta med klibbduk så att inga rester kvarstår.

Trä skåp bör slipas precis nog för att göra måttet matt. Image Source: Simply Rooms

Steg 6: Prime Time

Den primer du väljer ska vara av hög kvalitet och passar för materialet i dina skåp (trä, metall, laminat). Om du ska måla över en mörk eller färgad yta, har din primer tonat för att matcha önskad färg. Detta steg är viktigt för att behålla den ursprungliga färgen från att visa genom din nya färg.

Använd en dunduk och målarband för att skydda dina omgivande områden och använd antingen en rulle eller pensel för att applicera din primer. Rullar fungerar bättre för plana ytor och låter dig täcka mycket område snabbt. Om du har många arkitektoniska detaljer i ditt skåp, blir du bättre med att använda en pensel för att komma in i skarvarna.

Den primer du väljer ska vara av hög kvalitet och passar för materialet i dina skåp (trä, metall, laminat). Bildkälla: DIY-nätverk

Steg 7: Måla dina köksskåp som ett proffs

Slutligen är det dags att måla ... och vänta på att färgen torkar. Och måla igen, och vänta på att färglacken torkar. (Ja, det här är den spännande delen.) Följ samma metod som du använde för att applicera primer på dina skåp, oavsett rulle eller pensel (eller en kombination av de två). Applicera en tunn färgfärg, var noga med att rengöra droppar eller poolar och vänta sedan. Det kan ta några dagar, beroende på dina miljöfaktorer.

När den första pälsen är helt torr, sanda lätt dina skåp, måla en annan tunn skinn och vänta (igen, det kan vara dagar). Du behöver minst två lager färg; Beroende på din täckning kanske du kanske behöver en tredje eller fjärde kappa (och flera dagar att vänta).

Applicera en tunn färgfärg, var noga med att rengöra droppar eller poolar och vänta sedan. Bildkälla: How to Nest

Steg 8: Sätt ihop allt

När skåpens lådor, dörrar och lådor torkas helt, är du redo att sätta ditt nyfunna kök tillbaka tillsammans. Motstå frestelsen att göra detta för tidigt; det kommer att resultera i smuts och skickar dig hela vägen tillbaka till steg 5 - och ingen vill ha det.

Nu när saker är otvivelaktigt torra, kommer du vara glad att du tog dig tid att märka vilken dörr som hör hemma där. Om du har ny maskinvara, sätt den på plats också. Ta sedan ett djupt andetag, stå tillbaka och beundra ditt vackra nya kök.

Även om det inte är det enklaste av hushållsprojekten, kan du måla dina köksskåp som ett proffs genom att följa dessa steg. Detta kan dock ha nackdelar. dina vänner kanske vill att du ska ta itu med deras nästa.

När skåpens lådor, dörrar och lådor torkas helt, är du redo att sätta ditt nyfunna kök tillbaka tillsammans. Bildkälla: Steven James