Hur man fotograferar interiörer som professionell

Hur man fotograferar interiörer som professionell
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

New York Institute of Photography hävdar att "ett rum är bara ett skal, dess utseende är i bästa fall en eftertanke. Därför ger de flesta inte mycket tankar på att göra ett rum som är föremål för ett fotografi. Det är ett misstag. "Interiörer är fantastiska motiv att fotografera för en mängd anledningar. Ett fotografi kan tjäna för att fånga ett minne om ens ungdom, vare sig själv eller för sina barn. Det kan också användas för att få in möbler och konstverk för försäkringsändamål eller för försäljning av sitt hem.

Välj den mest intressanta vinkeln

Prata med en professionell interiörfotograf och han kommer att berätta att du går runt ditt rum, skjuter tillbaka, skjuter fram, pekar kameran upp lite och pekar sedan på kameran något. Du kommer att uppmanas att, när det är möjligt, försöka att inkludera golvet. Rum utan golv skapar ofta en flytande och oupplöslig känsla. Många fotografer tror att det är viktigt att komma ner på knäna och skjuta därifrån.

De säger att vinkeln erbjuder det mer komplementära och inbjudande fotografiet. Din bild ska berätta en historia. Medan du fånga kärnan i rummet som helhet, var inte rädd för att zooma in och fokusera på de mindre detaljerna, vignetterna skapade på soffbord, sängbord, byråer och barvagnar. Fortsätt skjuta. Du kan verkligen aldrig ta för många bilder.

Belysning

En annan sak som fotograferna kommer att berätta är att använda naturlig belysning när det är möjligt. Du kommer dock att hålla sig borta från ett alltför ljust fönster eftersom det kan leda till problem med exponering och vitbalans. En annan pekare är att hålla fönstret till sidan. Om alltför mycket ljus kommer in, dra i gardinerna eller nyanserna. Aldrig fotografera in i ljuset, men starkt ljus i bakgrunden är överlägsen inomhusbelysning. Du kanske vill skjuta ditt rum på olika punkter hela dagen för att se vilken belysning som är bäst.

En allmän tumregel är att östliga rum borde tas på morgonen och väster om eftermiddagen. Rum med norra och södra exponering bör tas när rummen är deras ljusaste. Det är bäst att inte skjuta på en mörk och tråkig dag. Om regn är i prognosen, försök att skjuta upp skottet, om möjligt, tills solen börjar skina igen.

För ett mildare, mjukare ljus föredrar du kanske att fotografera ditt rum vid gryning eller skymning när solen bara stiger eller bara stannar. En solnedgång kan göra för ett magnifikt interiörfoto. Om en blixt är nödvändig, om du fotograferar på natten eller på en mörkare dag, använd en blixt som har ett justerbart huvud och peka upp det mot taket för att studsa ljuset därifrån för att skapa ett mer diffust ljus.

Hitta ditt fokus

Du måste hitta ditt fokus inom ramen och för att bestämma vad det är som du fotograferar. Vad är ditt ämne? Är det hur rummet ligger ut? Finns eldstaden eller den inramade Matisse över den stora turkos soffan? Kanske ligger den gamla Grand Steinway som står graciöst i hörnet och uppmärksammar din uppmärksamhet. När du har hittat ditt fokus måste du ta bort externa tillbehör och röran. Ett bra fotografi berättar alltid en historia.

Några tillbehör, kanske några kuddar på soffan, en ljuskrona eller några fotografier i silverramar som sitter elegant på det överdimensionerade svarta pianoet, kan lägga till tillräckligt mycket detaljer för att berätta för din historia utan att distrahera ögat från ämnet till hands. Skjut både landskap och porträtt. Man kan tendera att skjuta i liggande läge, men porträttläge kan göra ett fotografi mycket mer dramatiskt och kraftfullt.

declutter

Även de mest smakfullt inredda interiörerna måste vara decluttered och strömlinjeformad för ett bra fotografi. Titta runt på vad som distraherar ögat. Om du fotograferar ett hemmakontor ser du till exempel att ta bort ledningar, överdriven telefoner och hårdvara. Skrivartillbehör ska tas bort eller lagras och visas minst.

Ta bort korgarna, figurerna och allt som tycks distrahera från kontaktpunkten. Skrivbordsområdet ska vara rent och rent. Smakfulla accentstycken som en liten vas med tulpaner eller en bildram kan förbättra fotokvaliteten. Ta bort stora och omständliga elektriska prylar i köket och byt ut dem med stora skålar av färsk frukt för att lägga till färg och en levande känsla. Se till att alla bänkskivor och skåp är så rena som möjligt.

Om sängkläder ska fotograferas, se till att de städas och om möjligt strykas. I ett sovrum, se till att sängen är väl gjord och att kuddarna är fluffiga och perfekt uppradade. Se till att bildramarna alla hänger så raka som möjligt. En krokig konstverk kan vara fruktansvärt distraherande. Ta bort all röran från sängbordet och byt ut med en liten knoppsvase och en bok. Du kommer märka att när du fotograferar mindre är mindre!

Välj ditt mellanslag

Vad är det du försöker fånga? Vad är det som du tycker är intressant om ditt utrymme. Du kanske vill gå runt i rummet och skjuta det från så många vinklar som möjligt. Kanske din ursprungliga vision inte fångar lika bra som en annan. Ta så många bilder som möjligt. Ju fler bilder du har desto bättre chans att du hittar ett skott som verkligen är spektakulärt. Det är inte alltid nödvändigt att fånga hela rummet. Ibland är ett fotografi mer kraftfullt när en del av rummet lämnas ur bilden.

Zooma in och zooma ut.Du kommer bli förvånad över hur annorlunda ditt utrymme kommer att se ut från olika kontaktpunkter. När du väljer ditt utrymme försöker du fånga de känslor du försöker skapa. Säljer du ett hem? Är du en designer som försöker visa upp ditt bästa arbete? Hitta det utrymme och den vinkel som bäst ska fånga ditt meddelande.

Steg ditt utrymme

Du vill att ditt inre ska se ut levt i, inte ledigt och inte rörigt. Du vill berätta en historia genom ditt fotografi och det bästa sättet att göra detta är att placera ditt utrymme med rätt verktyg och tillbehör. För idéer titta på tidskrifter och kataloger eller läs interiören här på Freshome!

Utrustning

Investera i en bra kamera. En bra kamera och en bra lins gör hela skillnaden. Ett bra öga är en sak men du vill att ditt fokus ska vara så klart som möjligt. Du vill att dina färger och belysning ska vara så sanna och korrekta som möjligt. En grundläggande punkt och skjuta eller din iPhone kommer helt enkelt inte att klippa den här. Det finns många underbara digitala spegelreflekter där ute som är ganska överkomliga. En vidvinkelobjektiv, inte en fisheye, är verkligen nödvändig för att skjuta interiörer, för att fånga kärnan i scenen.

Ju bredare linsen desto större tunnan snedvrider, så du vill inte heller ha det. När du har tagit dina bilder och laddat dem ner till din dator kan du leka med dem på några gratis bildredigeringsplatser som PicMonkey och Picasa, FotoFlexer, iPiccy för att nämna några. För mer omfattande redigeringsmöjligheter kanske du vill köpa en grundläggande version av Photoshop.

Var en kopikatt

Hämta några heminredningstidningar, eller bläddra bland den här sidan! Ta en titt på hur proffsen gör det. Som med något fält finns det vissa smaker och stilar som professionella har. Ju fler bilder du kan titta på desto mer kommer du att veta vad som appellerar till dig. Ta den här kunskapen med dig och börja skjuta som en professionell.

Som med någonting gör praktiken perfekt. Kanske inledningsvis kommer du inte ha många favoritfoton att välja på, men ju mer du kommer dit och tar bilder desto bättre blir du och desto mer nöjd kommer du att vara med dina produkter. Du kan verkligen aldrig ta för många bilder!

Slutligen ha kul!