Hur man förbereder en vägg för målning?

Hur man förbereder en vägg för målning?
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Är väggarna på ditt rum täckta med tapeter? Vill du uppdatera utseendet på ditt rum? Tja, om så är fallet, varför inte överväga att måla. Tro det eller inte, men att klä på väggen med ett nytt färgfärg är ett av de enklaste sätten att förmedla rummet med ett friskt, skarpt utseende. Och det viktigaste inslaget i målningen är att uppgiften lätt kan initieras och slutföras på egen hand. Allt du behöver göra är att förbereda väggen och måla önskad färg.

Först och främst måste du ta bort tapeten. Spraya en lösning av ättika och vatten på väggen och börja peeling dem gradvis. Du kan behöva använda en kittkniv eller skarpare för att hantera de hårdare delarna.

MoreINSPIRATION
  • Så här tar du bort textur från en vägg och får en smidig utseende
  • Målarmyter: Vad som fungerar och vad som inte gör det
  • Wall Kids Room Design

Kontrollera väggen för eventuella kvarvarande eller överdriven lim. Tvätta bort det överskjutande limet med hjälp av en lösning av mildt rengöringsmedel och varmt vatten. Små mängder lim behöver inte nödvändigtvis denna behandling.

Det skadade området, sprickor och hål skulle kräva föreningens fyllning. Använd en kittkniv för att fylla i sprickorna jämnt. Låt dem torka i minst 24 timmar.

Om väggen har stora defekter i form av målade områden måste du gömma dem med ett lager av primer.

Om det finns mögel på väggen, rengör det med blekmedel och tvätta väggen med varmt vatten. Applicera sedan på väggen med någon fungicidprodukt och slutligen applicera en tung primerfärg. Se till att ytan är fri från damm, smuts och smuts och är helt torr. Måla väggen efter önskemål.