Hur man sparar pengar i ditt kök och bad

Hur man sparar pengar i ditt kök och bad
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Oavsett om ditt hem är en liten enrumslägenhet eller en stor herrgård som sparar pengar i ditt kök och bad kan det innebära att du sparar vatten, el och skyddar jordens resurser. I det genomsnittliga hemmet står köket och badrummet för huvuddelen av vattenförbrukningen ur hela hemmet. Med kunskap, medvetenhet och uppmärksamhet åt våra vardagsvanor kan vi spara pengar på våra kök och badrum. Här är tips om hur man sparar pengar och förbättrar den övergripande "hälsan" av våra energibetägen och plånböcker!

  • Dela bevarande tips med familjen: Med den senaste populariteten av gröna initiativ och medvetenhet om att bevara jordens resurser är det inte svårt att få information för din familj. Från din lokala stadsregering till världsomspännande vatten- och energibesparande organisationer ska din familj delta i konversationer om att spara energi i ditt kök och bad. Barn lär sig tips i skolan, medan föräldrarna lär sig genom arbetsgivare och samhällsprogram. Håll konversationen i din familj regelbundet för att lära dig hur din familj kommer att göra skillnad för att bevara.
  • Stäng av vattnet: Hur många gånger tar du dig själv och låter vattnet springa när du borstar tänderna på badrummet? När du lagar mat och du fyller en kruk vatten som ska kokas, låt du vattnet rinna ner för att det ska bli varmt först? Att spara vatten i ditt kök och bad behöver inte vara svårt. Ta kortare duschar i ditt badrum och fyll i badkaret med mindre vatten. Överväg att använda mindre krukor och kokkärl medan du lagar mat, att ha mindre att rengöra med vatten när du är klar.

  • Installera vattenbesparingsarmaturer: Installera höga effektivitetstoaletter som använder mindre vatten per spola än konventionella toaletter. Installera lågflödes duschhuvuden som minskar mängden vattenflöde som kommer ut ur din dusch. I köket och badet minskar vattenflödet till dina diskbänkar genom att installera kranar. Alla dessa armaturer kommer att hjälpa ditt hem att använda mindre vatten och i sin tur kommer att spara pengar utan att din familj försöker!
  • Identifiera läckage: Läckra VVS-armaturer och rörsystem kan bidra till vattenläckor i ditt kök och badrum. Överväg att använda färgflikar i toaletter för att se om det läcker vatten från din toalett. Kontrollera rörledningar under diskbänken och diskmaskinen för eventuella läckage.

  • Spara el med belysning: Kompaktlysrörslampor är gjorda i olika armaturer, från väggskenskotor, lampor och strålkastare. Montera dessa lampor för att spara mer el än en vanlig glödlampa. Överväg att använda lampor med ljusare nyanser i stället för mörkare. Ljuset kommer att spegla bättre och i sin tur tillåter dig att använda lägre wattlampor. I kök och badrum installeras dimmerströmställare och automatiska ljussensorer kan slås på och av automatiskt.

  • Köksutrustning: Om dina apparater är över 8 år, överväga att ersätta med nyare energieffektiva modeller. I ditt kylskåp, stapla mat så gott luftflöde kan röra sig runt mat. För mycket mat i kylskåp kommer att orsaka att maten spolas snabbare och kommer att orsaka att kylskåpet löper mindre effektivt. Låt varm mat svalna noga innan du placerar i kylskåpet. Detta kommer att hjälpa ditt kylskåp att hålla temperaturen mer effektivt.

I ditt hem är köket och badrummen avgörande för att spara och spara vatten och el. Med dessa användbara tips kan du och din familj njuta av samma livskvalitet, men med mindre pengar som flyter ur din plånbok. Om du är på marknaden för energibesparande apparater, var uppmärksam på incitament från apparatens tillverkare och myndigheter. Jorden är allt vårt ansvar och börjar i ditt kök och bad kan göra en stor skillnad.

Freshome läsare delar med oss ​​dina energibesparande tips för ditt badrum och kök!