Hur man använder speglar för att dekorera ditt hem

Hur man använder speglar för att dekorera ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Speglar är ett dekorativt föremål som aldrig får tillräckligt med fanfare. De kan användas som ett färdigt material på väggar och som en beklädnad på möbler. Hängde över eldstäder och placerade i ramar kan speglar omvandla ett rum från små till rymliga på ett ögonblick. Speglar är extremt mångsidiga, eftersom de kan representera vilken stil som helst, och kan även användas i feng shui för att kanalisera energi! Ditt hem kan dra nytta av användningen av speglar, och här är några enkla användningsområden.

  • Gör ett rum känner sig större: I små rum och speciellt lägenheter erbjuder speglar ett billigt sätt att ge en illusion av rymden. Placera speglar på en vägg mittemot en fönstervägg och se hur utsikten multipliceras tider i hela resten av utrymmet. Använd speglar i ett litet kök som bakplatta och plötsligt kommer du att njuta av matlagning och spendera mer tid i ditt kök.
  • Placera en spegel över eldstaden: För de flesta hem är eldstaden redan centrum för rummet där det ligger. Lägg mer tonvikt på eldstaden genom att placera en vackert inramad spegel ovanför manteln. Detta förstorar rummet och lägger till en reflekterande yta på inredningen du placerar på manteln. Från ljusstake till säsongsbetonad inredning ber en eldstad för en underbar spegel för att pryda den.

  • Lägg till intresse för en lång hall: Om ditt hem har en lång hall, är det ett välkommet tillfälle att placera spegelvignetter, pusselstyckespeglar eller grupper av hängande speglar på sidoväggarna. Detta kommer att hjälpa till att distrahera ögat när man går ner i korridoren och kommer också att lysa upp mörkret i den långa korridoren.
  • Ljusa upp din post: Speglar placerade i en foajé eller entré är en välkommen syn för gästerna. De reflekterar ljus och öppnar en mörk inträde och ger plats för att gästerna ska "kontrollera" själva när de kommer in i ditt hem. I en större foajé, placera ett litet bord, blomsterarrangemang, lampa och spegel på väggen för att expandera vardagsrummet i detta välkomna utrymme. Prova att lägga till en speglad buffé eller ett bord i intilliggande rum för att göra inloppet flöde in i ett annat rum sömlöst.

  • Speglar används i feng shui: Idéer inkluderar:
  • Matsal: Speglar placerade bredvid din matbord tros ta med förmögenhet och rikedom.
  • Hallände: Placera inte speglar i slutet av en korridor - det kommer att skapa en plats för energi för att sluta flyta.
  • badrum: Speglar representerar vatten i feng shui, använd dem i ditt badrum för att skapa ett flöde av positiv energi.
  • Sovrum full längd speglar kan vara kul: Speglar med full längd kan vara en enkel inramad bit på en vägg eller du kan ha ett djärvt uttalande som möbel. I heminredningstidningar är speglar som sitter på golvet och är sju meter långa ett vackert sätt att lägga tonvikt på ett tomt hörn av ett sovrum. Använd flera ramlösa speglar på en vägg för att ge visuellt intresse, samt en omklädningsrumseffekt i ditt rum. Möjligheterna är oändliga, och sovrum handlar om självuttryck!

Speglar reflekterar ljuset i ett utrymme för att ljusna och förnya inredningen. Prova att använda speglar i olika storlekar och med olika färgramar för att ge detta mångsidiga material flera estetiska användningar i hela ditt hem. Speglarnas verkliga skönhet är att de kan användas i alla rum i ditt hus, prova dessa tips och se vilket rum du älskar speglar i bästa!

Freshome Reader har ett intressant sätt att visa speglar i din inredning? Jag har sett några kreativa användningsområden på utomhus verandor med speglar!