Hur man värmer ditt hem med tropiska färger

Hur man värmer ditt hem med tropiska färger
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När hösten sätter in och de färgglada sommarblommorna försvinner, kan inredningen i ditt hem börja känna sig dyster när man ser ut. Om du skulle stänga dina ögon och föreställa dig en varm tropisk ö, skulle det inte börja göra dig varmare? Tropiska färger i friskt vatten blues, ljusa soliga gula och grönskande gröna kan göra ditt hem känner varmare och ljusare upp dina sprit genom förkylningen. Här är några tips för att föra de varma färger och estetik i ditt hem.

  • Dra av erfarenhet: Har du nyligen varit på semester att du vill framkalla de känslor du hade när du besökte? Har du satt och dagdrömd om tropiska platser men aldrig åkt dit? Ditt hem är det perfekta stället för att dra i minnen och starta nya. Använd fotografier från semester, webbtidningar och resebroschyrer för att få dina kreativa juicer att gå! Få inspiration för färger att använda och mönster att inkludera i ditt utrymme.
  • Gå djärvt: Ljusa och tropiska färger kan vara djärva och ljusa för att matcha din personlighet och stil. Överväg att köpa väggpapper eller väggmålningar som har stänk av ljus färg eller skildrar en tropisk atmosfär. Välj en färg från din tapet och måla intilliggande väggar en dämpad version av den färgen för att få alla väggar ihop harmoniskt snarare än slumpmässigt!

  • Var inte blyg av mönster: Vad sägs om att ta dina färger i dina textilier och möbeltyger? Dessa är bra ställen att blanda och matcha massor och mönster för att ge en avslappnad och positiv upplevelse till dina interiörer. Använd tropiska färger som täcker regnbågen - eller välj dina favoriter och gå vild med dem! Om du föredrar mönster men inte så djärv, välj neutrala färgade tyger för att para ihop med några mönstrade tillbehör som kuddar och mattor.
  • Håll dig mjuk: Även om du gillar tropiska färger, är de stora och djärva versionerna inte för alla. Om du föredrar en lättare och mjukare version, använd sedan dämpade versioner av turkos, gula och gröna. Himmelsblå, smörgul och salvia grön kan nu vara din tropiska färgpalett för att värma upp ditt utrymme. Har du en favoritfärg? Använd ton på tone dekorationsstil och välj en djärv färg och använd sedan ljusare nyanser av samma färg i hela ditt hem, perfekt.

  • Var eklektisk: Den underbara tingen om troperna är att de kan vara så formella eller lediga som du vill att de ska vara. Dra i ideer, färger och texturer från flera ställen. Den bohemiska livsstilen kan också införlivas i ditt hem. Blandningen och matchningen av mönster, färger, kulturer och texturer är det som gör ditt hem till liv. Prova dessa i ditt hem och se hur det tråkiga utomhuset pales i jämförelse med ditt hem!

Tropiska färger kan göra dig och dina gäster känner sig teleporterade till ett annat land när du är i ditt hem. Oavsett om din stil är djärv eller subtil, formell eller avslappnad, kan färgerna passa din livsstil perfekt. För mer inspiration besök hemaffärer som specialiserar sig på prisvärda importerade inredning från andra länder. De kommer att ge dig idéer, och du får bara ta hem några gömda skatter!

Freshome läsare gillar du tropiska färger i ditt hem? Om du gör det, berätta för oss hur du ska införliva dem i ditt hem.