Enorma multifunktionell levnadspotential i en liten 420 kvm-lägenhet - exklusiv intervju

Enorma multifunktionell levnadspotential i en liten 420 kvm-lägenhet - exklusiv intervju
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du någonsin har tittat runt ditt hem och önskat mer utrymme, är du inte ensam. Det är lätt att ha mer utrymme att lagra mer av livets saker. Men det som inte är lätt är att ta ett litet lägenhetsutrymme (låt oss säga, 420 kvadratmeter) och designa det för att ge ett mycket funktionellt boende på så lite utrymme (jämförbart med ett 1 100 kvadratmeter hem).

Det heter två rumänska arkitekturstudenter Catalin Sandu och Adrian Iancu gjorde i denna livredigerade lägenheten i Soho, och det är en arkitektonisk och hemdesign underbar! Låt oss ta en kort rundtur i detta fantastiska utrymme, ska vi?

Det primära rummet är ett vardagsrum (men inte bara ett vardagsrum, som vi snart ser). Det är utformat för att bekvämt och elegant rymma en stor grupp människor.

Men vänta, vad händer om alla i den stora gruppen människor vill stanna på middag? Inga problem. Ett utfällbart bord (kallat ett Goliathbord) lagras sömlöst nära köksdisken.

Ta bort bordet från förvaringsplatsen och dra ut det. Sätt bordet och viola!

Middag för 10 serveras. Smaklig måltid.

Huvudrummet har också en platsbesparande stående skrivbord i hörnet "hemkontor". Skrivbordet är inbyggt i väggen för att inte skjuta ut sig i själva rummet och därigenom ta upp värdefullt golvyta som då skulle förlora mycket av dess multifunktionella kapacitet.

Den lilla lägenheten har inget utrymme för ett separat sovrum, men det har en fantastisk design för att övervinna utmaningen. En utdragbar säng med murphy-stil, komplett med en viktad hyllning som svänger ner, så att du inte behöver dekorera varje natt och dekorera varje morgon. Geni!

MoreINSPIRATION
  • Tiny Tack House: Bo Large In A Small House Interview
  • Bo stort i en liten studio lägenhet - inspirerande inredningsdesigner
  • Sunny Tiny Bottenvåning Lägenhet Med Kompletterande Utomhus Vardagsrum

Vidare glider en rörlig väggpartition för att skapa inte bara en, men två sovplatser! Fällbara staplade sängar (våningssängstil) finns i ett gästrum, med en slutgiltig touch av personliga gardiner.

En annan lysande arkitektonisk aspekt av glidväggen skiljevägg är att det ger justerbarhet för avståndet från vägg soffan till TV: n. TV-skärmen drar ner från taket, förstås. Vi förväntar oss inget mindre med denna stilfulla multifunktionella design.

Högtalare är inrymda i taket och helt plastered över för att göra dem osynliga. Innehållet "Entertainment Center" och annan A / V-utrustning är dolda och inrymda i de moderna skåpen bakom soffan.

En titt på köket och badet avslöjar inget annat än strålande användning av rymden. I köket ersätter exempelvis induktionsbrännare som är inrymda i en låda den traditionella spishällen och lådorna har också en kombinerad mikrovågsugn / konvektionsugn, kylskåp och frys. Det är praktiskt taget ett osynligt kök eftersom alla material, ytor och linjer som används i designen är rena och moderna. Detta ger en bakgrund av arkitektonisk enkelhet som gör att hela rymden, men ganska liten, känns öppen, luftig och till och med rymlig.

Toaletten finns i ett separat slutet utrymme med en akustisk skjutdörr för ljud och privatliv. Ett separat säte i detta rum gör utrymmet perfekt för privatlivet vid telefonsamtal.

Naturligtvis bara för att du bor i en liten lägenhet betyder det inte att du är avsedd att stanna inom de fyra väggarna! Vad som är viktigt är att du har verktyg för att passa utrustning för din vanliga, aktiva livsstil in i ditt utrymme. Vilket är något som Life Edited Apartment gör med fantastisk precision, inklusive en cykel och överdimensionerade vattenleksaker, med vägg-till-vägg från golv till tak.

NÄSTA - INTERVIEW MED DESIGNERNARNA LÄNDER LIFE REDIGERAD APARTMENT