Från Playful till Serious har ICFF Designs nya innovationer

Från Playful till Serious har ICFF Designs nya innovationer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är en årlig behandling när världens konstruktionssamhälle konvergerar på New York City för International Contemporary Furniture Fair (ICFF). Liksom under de senaste åren har 2017-utgåvan inte besviken med alla slags nya mönster för ditt hem. Det fanns massor av nya former, tekniker och innovationer. Medan det var svårt att välja, valde Homedit några av höjdpunkterna som vi hittade i ett antal kategorier som inspirerar din heminredning.

Stolar, bänkar och soffor

Sittplatser är alltid en kategori funktionerna heta nya mönster. Moderna, luxe och klassiska former gav alla en bra ny inspiration för dagens interiörer. Den första att fånga ögat var denna bänk av Studio Foy. De två kvinnorna som driver Oslo, Norge-baserade designstudio skapade denna Pusle Bench. Det underliggande konceptet är lekfullheten hos gamla leksaker. Den nordiska designen är faktiskt inspirerad av ett pussel eftersom köpare kan välja färger och storlekar av kuddar till bänken.

Studio Poli skapad denna bänk är gjord av trä och färdig i kohid. Palm träd inspirerade det laserskärna geometriska mönstret på läder och både trä och läder kan anpassas.

Denna underbara fåtölj är definitivt den traditionella genren, men det fantastiska tyget är en modern textil av Jean Paul Gaultier. Skapat av Les Freres ALLOT, som har funnits i mer än två århundraden, är stycket ett utmärkt exempel på hur det prisbelönta företaget fokuserar på kvalitet och klassiska möbler som är mycket aktuella för dagens hem.

Dramatiskt och asymmetriskt, en seriöst vingarad stol av Christopher Guy är Courbure Gauche. Oavsett var du placerar den här eleganta biten, blir det en uttalande stol. Den starka vita och svarta designen är sofistikerad och elegant - perfekt för ett lyxigt vardagsrum, receptionområde eller lyxigt sovrum.

New York-designern Anna Karlin skapar möbler och belysningssamlingar men arbetar på många olika områden, inklusive digitala och tryckta samt interiörer och design. Hennes krökta Chaise är formad av stål, med chaissens huvud på en sfär. Serien av stötdämpare som utgör kudden lägger mer intresse för stycket än en plankudde skulle. Kurvan parar exceptionellt bra med den ovanliga kudden.

Överskådliga smyckenfynd har förvandlats till denna snygga stol av den begåvade Annie Evelyn. Hennes Scale Lounge är en glittrande showstopper på ett säte. Evelyns verk är alla "alternativt stoppade" stolar. Hennes nyaste verk som denna lounge och ett annat blommigt mästerverk som heter Oshibana är lika glada och roliga som konstnären själv.

Vi har sett glasstolar tidigare men den här av Claste är en arresterande modell som inte har marmor, men rosa onyx. Som heterHur bräcklig denna kärlek, titeln hänvisar till stolens speciella karaktäristika, eftersom Onyx ensam skulle vara för bräcklig för att stödja vikten av sitter. Istället är onyxen en fanér som är expert och smidigt smörgad över glas för styrka. Åh, och kanske mest överraskande ... det är extremt bekvämt.

I den andra änden av spektrumet finns en korkfåtölj av Eugene Stoltzfus Architects and Furniture. Lissabonsstolen är gjord av portugisisk kork och en solid stålram som är skickligt införd i spol med korksätet. Stoltzfus är konstruerad för inomhusbruk, och korkmaterialet är hållbart och att fläckar som inte torkar bort kan försiktigt slipas bort.

Den här färgglada stolen var uppmärksamhet att komma från flera gångar, vilket gör oss omväg från vår färdväg. Kim Tyler, en inredningsarkitekt som också har arbetat med kläder, har alltid älskat textilier och designar nu sin egen. Förra året på ICFF debuterade hon en linje som inkluderade kastar, kepsar och stoppade huvudbrädor, och i år tillämpade hon sina fantastiska textilier på stolar och en matta. Grafiken är riktigt slående och faller någonstans mellan camo och retro, med en bit av en tribal känsla kastas in.

GuaDecor, som hanterar alla sorters produkter från Guatelama, har dessa fantastiska broderade ottomaner och matta. Vad som gör dessa speciellt speciella är att de är skapade från återvunna traditionella Guatemalanska broderade kläder. De individuella rutorna och sedan dekorativt häftas ihop för att skapa bitarna.

Det finns inget som en bra barstol och den här är ett utmärkt exempel på en mångsidig och attraktiv del. Verktyg för vardagslivet presenterade "Yolk" barstol som har enkla linjer men mästerligt kombinerar texturer och material för att skapa ett varmt och inbjudande säte. Den ljusgula klädseln är från Kvadrat och ekbenen har en naturlig, soppad yta. Den sandblästrade och klara pulverbelagda fotstödet är gjord av stål.

Mjuk, plysch och elegant, den kontinuerliga sprung soffan från SCP of London inspirerades av 1920-talets design. Den enkla horisontella tuft som löper nästan längden på soffan hjälper till att skilja sig från andra konstruktioner som vanligtvis hoppa över sömmen. Enkla träben håller stycket från att vara för formellt.

Svenska företaget Mass Productions presenterade en liknande soffa, bara lite mer kurvig och utan tuftinglinjen. Den Dandy två-sits soffan är också inställd på träben och har en sensuell avsmalnande design.

Poppe Chair av BLA Station är inte bland deras senaste erbjudande men vi älskar det helt för inte bara sin smala storlek utan också för sin fantastiska komfort. Du skulle tro att en sådan magerstödd stol skulle låta dig känna dig beredd när du sätter dig ner, men den innovativa designen gör precis det motsatta: Du känner aldrig som om du saknar. Förutom att vara en cool design är den perfekt för små utrymmen eftersom det inte tar upp mycket utrymme. Stolen designades av Stefan Borselius + Bernstrand & Lindau 2015-2016.

Perfekt för ett mysigt sittutrymme innehåller denna slutna soffa från NAU en vävad vägg som ursprungligen skapades för företagets arbetsbord. Denna möbellinje lanserades av Cult, en ledande designer i Australien, för att erbjuda moderna mönster och produkter av "en kollektiv av Australiens mest nyfikna, begåvade och spirituella designers." De neutrala färgerna har lite nordisk känsla men den vävda ryggen framkallar också en känsla av rottingmöbler. Det lilla bordet i mitten är perfekt för perching en kaffekopp medan du chattar med en vän.

Slang Studios stoldesign är riklig och design-forward. Den rundade formen skulle fungera med många typer av inredning. Studion är en del av Friends & Family, en tvärvetenskaplig kreativ byrå bestående av designers och byggare. Grundare Taavo Somer har arbetat med ett nätverk av personer som utvecklar företag i mer än 23 år.

Väggöverdrag och accenter

Medan tapetet är tillbaka i mode och grundläggande kakelplattformar är allt annat, hittade vi några enastående nya alternativ för att krydda väggarna i ditt hem. Vi kunde inte sluta att förundra oss på några av de nya erbjudandenen från Architectural Systems, som börjar med dessa plattor av brutna keramiska plattor. Faktum är att det bara inte är rättvist att kalla dem brutna, eftersom varje platta skapas, brutits i bitar och sedan målas och glaseras så att alla kanter är klara utan skär eller grova sidor. Medan några brickor skulle vara en stor accent är effekten av en hel vägg ett sant uttalande.

En annan innovation som vi inte kunde få nog av var företagets kaffepaneler. Tillverkad av äkta kasserade kaffegrundar som är komprimerade med harts, dessa plattor är till den ultimata kaffelännen. Lukten är äkta, känslan är slät och utseendet är fantastisk.

Mattor får inte alltid mycket uppmärksamhet, men den här stoppade faktiskt människor i sina spår. För häpnadsväckande att faktiskt lägga på golvet, skapades denna matta som presenterades av Ayka Design av K. Michelle Evans, allmänt känd för att trycka på kuvertet med sina texturiska mönster. I en intervju med Rug News, sa hon att det här arbetet, kallat Beauty, "är inspirerat av våra ansiktenes egenskaper och hemligheterna som de avslöjar eller döljer. Djärva, starka färger av kontrasterande toner av guld, apelsiner och purpur ger en känsla av drama till kvinnans egenskaper. "Otroligt, det som ser abstrakt närbild bildar det fantastiska porträttet när man tittat långt ifrån.

En fantastisk och konstnärlig väggdisplay av textilist Ronel Jordani lägger till dimension och textur i ett utrymme. Jordanien lärde sig att skapa skapelserna och sedan utbildade en grupp kvinnor hur man gör det också, vilket ger en annan generation skapare. Denna bildskärm består av hennes handfiltrerade merinoullblomstereenheter och platta stenformer.

Ting i London skapar inte golvplattor, mattor och möbler från återvunna läderbälten. Strimlarna av textur - och ibland färg - skapa jordiska men moderna bitar som är hållbara och artful. Inghua Ting, den LA-baserade formgivaren gör också anpassade installationer och producerar ett brett sortiment av hem- och modeaccessoarer från de återvunna banden.

Konstens styrelse soffbord är tillverkad av återanvänd skateboarddäck som var avsedda för deponi. Denna kreativa återvinning av färgstarkt och slitstarkt trä har också överförts till en linje av keramik och porslin som har samma bilder som träbitarna. Det är elegant och appellerar till en bred publik som når långt bortom boarding-segmentet. Mycket passande av deras tagline "Strret Meets Chic."

Coil and Drift sorenstolar är moderna och minimala med en nordisk estetik. Gjord av kanelaska och svart läder, designades av Benjamin Vandiver. Den smala halvcirkeln som består av stolens baksida är stolens mest utmärkande drag och uppsättningen är skild från andra.

De brasilianska företagen hade en stor närvaro på ICFF, inklusive en båt av Design na Pele, vars syfte är att erbjuda snygga mönster av landets läderhandlare. Det här kanske inte ser ut som läder men det är - fiskläder att vara exakt. Det är huden på den jätte pirarucu, en gammal sötvattenfisk som finns i Amazonas som är bland världens största.

Badrum och kök

Det här segmentet är lite mindre vid ICFF, men vi hittade fortfarande några bra mönster att dela med. Denna fåfänga med bassängen är attraktiv, inte bara för skålens form, utan även för basens ben. Fokus på avancerad baddesign och arkitektoniska produkter visade Dezign Market denna Set från Godi. De ovanliga korsade fötterna ger den en antropomorf känsla.

Det som började med att bygga båtar har lett till tillverkningen av fantastiska badrumsfat och badkar för Unique Wood Designs. Genom att kombinera det senaste inom datorteknik med traditionellt trähantverk har det polska företaget skapat ett brett utbud av alternativ för dem som vill ha trävarmen att sträcka sig till bassängen och badkaret. Träfärgen och glansen är spektakulära.

Piba Marmi i Italien har arbetat med toppdesigners i fem decennier av produktens underbara stenverk, särskilt för badrummet.Denna ovanliga runda fåfänga kombinerar disken och handfatet i ett marmorhjärtat för ditt bad, tillsammans med badkaret bakom det.

MoreINSPIRATION
  • ICFF 2016 har handgjorda design tillsammans med tekniska innovationer
  • ICFF 2018 Showcase Senaste innovationer inom inredning
  • Lekfulla och sofistikerade nya design för barnrum

Stone Forest har alltid nya och spännande baddesigner och årets bås presenterade ett underbart grå marmorbadkar. Den dämpade färgen och den släta, svagt svaga formen bidrar till den avslappnande känslan av badkaret. Företaget grundades av en egen utomhusman och de hantverkare som arbetar.

Att flytta till köket, detta arrangemang från Amuneal, ett Philadelphia-företag som startade som tillverkare av mässingssköld för industrin. Med tiden ledde deras partnerskap dem till design, som nu kommer i form av snygga kök, hyllor och andra hem- och reklamartiklar. Den här har sina hängande hyllenheter, som är geniala för köket, eftersom de möjliggör mer diskutrymme och tillåter mer ljus eftersom de är öppna och har glashylsor.

Antolinis nya kök var en del av båsen med nya stendesigner i samarbete med Alessandro La Spada. Denna vackra ö har glasfrontade, tända hyllor tillsammans med väggar av spektakulär sten och de senaste apparaterna.

Skåp och hyllor

Några av de mest ovanliga och distinkta lyxdesignerna fanns i Egli Design booth. Litauiska formgivaren Egle Mieliauskiene har byggt ett märke förankrat på hennes fantasifulla och konstnärliga bitar som produceras som unika stycken eller begränsade utgåvor av åtta. Dessa är inte vanliga bitar i någon mening. De är flygningar av snygga, lyxiga och handgjorda av ett team av speciella hantverkare.

Pablo Alves Forest Shelf framkallar exakt det - skogen. I avvikelse från de traditionella hyllstöd, som i allmänhet är sekundära till hela stycket, bringar den brasilianska designern Alves dem i framkant och gör dem till en central del av denna enhet. De följer även formen av ett träd, som börjar med en bredare bas och sträcker sig upp i tunnare grenar. Alves säger att inspirationen till snitt och leder var traditionen av brasilianska betongkonstnärer.

Coola saker som defies kategorisering

För dem som älskar det industriella utseendet är utsikterna att hysa en bit av stål-I-strålen in i huset och montera det en skrämmande och viktprognos. Ange Feather Beams, ett amerikanskt företag som skapar realistiska plaststrålkastare som kan integreras i inredning eller som tillbehör. Teamet har utrustat både hem, museer och restauranger, alla per kundorder.

Du kommer aldrig att titta på en flygdjursdryckvagn på samma sätt om Bordbar har sin väg. Det innovativa företaget tar flygvagnsvagnar - några nya och några återvunna - och gör dem till lagringsdelar som du kan anpassa. Oavsett om du vill lagra smycken, toalettartiklar eller skapa en rullande bar eller kaffebar, kan de göra det. Medan de nya versionerna är gjorda av samma fabriker som producerar vagnarna för flygbolag föredrar vi de repade och dopade upcyklerna versioner som har en berättelse att berätta.

Atelier Vierkant har alltid en dramatisk visning, vanligtvis på grund av ren storlek ensam. 2017-installationen var inte annorlunda. Kallade Clay Journeys: Silvae det var utformat för att ta besökare genom en stig av lera trunkformar i olika färger och texturer. Det var bokstavligen en skog av leraegenskaper. Underbar.

Det kan se ut som en lampa, men det här är verkligen en utomhusvärmare av Kindle Living. Värmare är inte en ny innovation, men deras iteration i form av en lampa är verkligen ett nytt koncept. Los Angeles-baserade företag har dessa lampliknande konstruktioner som är utformade för att hålla vänner och familj varma. Interiörkonstruktionen och den yttre "lampskärmen" är speciellt utformade för att fungera tillsammans i funktion och form.

Belysning

Det var så mycket bra belysning vid ICFF 207 vi visste knappast vart vi skulle börja. Från mycket funktionell till främst dekorativ eller uttryckligt hållbar - det var allt där. En av de coolaste sakerna var förstås från Molo. Deras urinljus var överallt på sociala medier och vi fascinerades av det. Samma cellulära konstruktion av sina andra bitar bildar dessa fantastiska ljusarmaturer som viks upp med en LED-ljuskälla.

Vid den hållbara och snygga änden av spektrumet är VITA Köpenhamn vars taglinje är "Stora mönster kommer i små lådor." Alla sina produkter, även dessa puffiga fjäderlampor, kommer i smala, plana paket. De använder återanvända material ombearbetar biprodukter, inklusive gåsfjädrarna som de använder för dessa EOS-fjäderlampor. Alla fjädrar kommer från livsmedelsindustrin och inte från levande eller misshandlad gäss.

Vi blev kär i Fermobs Balad Garden Lamp. Den är sladdlös, laddar med USB och kan bäras som en lykta. Inga fler bekymmer om utomhus ledningar och pluggar! Det kommer också i ett gott utbud av färger som kommer att fungera med någon uteplats inredning.

Ett annat objekt för kaffeälskare är Percolator Pendant av Fix Studio. Företaget var inspirerat till att skapa dessa porslin fixturer av deras kärlek till Italien och kaffe. Hela biten lyser från ljuset inuti och de finns i svart, rött, gult och vitt.

Siemon & Salazar i södra Kalifornien hade många intressanta fixturer men dessa väggsconces och auraen som gjutits på den omgivande väggen var mycket dramatiska. Kanske beror det på att studion expertiserar mönstret Muranese glasmallar "med balans och hållfasthet hos skandinaverna." Oavsett orsaken är dessa fascinerande sconces som skulle vara ett bra komplement till inredningen i något rum.

Född från återvunnet kartong som ursprungligen kallades Scraplights är Graypants belysning mycket innovativ. Med studior i Seattle och Amsterdam sträcker företaget sig över världen och utökar sitt ursprung som en industriell designstudio. Designarna vill fokusera på "lokala, ansvarsfulla och hållbara produktionsmetoder". Det här är deras Murmurations-system som har LED-belysning i en installation som de kallar ett aviärt spektakel. Tredimensionella former innefattar en "flock" som skiljer sig från alla vinklar.

Ibland är en enkel men snygg lampa allt du behöver och den här från Tala passar verkligen räkningen. Det relativt nya Edinburgh-baserade företaget designar inte bara mördarebelysning utan också för att varje 200 sålda enheter planterar 10 träd. Voronoi lampan är inspirerad av Voronoi mönster av skogsbalken och i slutändan skapades för att se ut som den bildades naturligt. Tala säger att den långsträckta LED-ljuskällan är den första av sitt slag och slingrar runt den centrala delen i en Fibonaci-inspirerad kurva.

Detta är Star Wrap av Zilbers Design of Latvia. Fixturen kommer som ett vakuumpaket kit som, när det är unfurled, skapar en organisk belysningsarmatur. Inga två hänger lika och de kastar underbara, oregelbundna ljusmönster. Designer Peteris Zilbers är känd för sin icke-traditionella inställning till vanliga begrepp, såsom detta ljus. Arbeta med medarbetaren David Licitis, de två har skapat denna flytande pärla och andra armaturer.

tabeller

Det här är en annan kategori som alltid erbjuder nya och spännande mönster. New York-baserade och Hong Kong-födda design- och arkitektdesignföretag Lim + Liu har skapat ett mångsidigt och interaktivt bord som kan ändras för att passa dina design- och levnadsbehov. Bordet kan innehålla 16 paneler som kan omplaceras för att passa en husägares anpassade behov. Det kan ha två helt panelerade nivåer eller inkludera valda paneler för att skapa ett visningsutrymme, magasinhållare eller annan användning.

En elegant och konstnärlig soffbord från House of Wahi har utsmyckad beninläggsdetaljer i ett extra modernt soffbordsform. Modellen till pärlbasen är toppad med en spegel och gräns av isricate svart och vitt beninlägg. Varje bit från företaget är handgjord och unik.

Exceptionellt träarbete är uppenbart i denna tabell som presenteras av Agora Gallery. Om du ser bortom den blanka ytan, kan du se strimmorna av träskikten i bordet. Det är en fantastisk bit som lyfter skönheten i de naturliga träfärgen.

Oavsiktliga eller sidobord är mångsidiga och eleganta på egen hand, men när toppen är en flyttbar bricka, går de in i ett annat rike. Notre Monde erbjuder en mängd olika brickdesigner som är perfekta för bordsskivor och väggdekorationer. Faktum är att om du planerar att använda brickorna som väggdekoration, erbjuder företaget hårdvara som gör att du kan ordna brickorna i en överlappande design. Även om du tar bort facket är bordet fortfarande attraktivt och funktionellt, vilket ger ett mycket mångsidigt sidobord.

Passion for Wood är ett företag som fokuserar på skönheten i trä samt strukturen på det träd som kommer ifrån. Det franska företaget skapar dessa bord med en bas som liknar en stam och rötter och toppen, grenarna. Överst på basen kan fås i en mängd olika träfärger, alla naturliga förutom denna gröna färgade version.

Industriell och robust, denna tabell av District Eight. Det är ett företag som är inspirerat av den industriella åldern och är baserad i Ho Chi Minh City, Vietnam. Företaget är stolt över hur det kan återspegla den "råa, djärva karaktären" av sin miljö. De handgjorda delarna anger industriella element och moderna känslor.

Tillbehör

Detaljerna gör ofta utrymme och vi hittade några saker som skulle passa den fakturen. Dessa stycken är nya och kommer att spice upp ditt utrymme. Lyon Beton specialiserar sig på design och tillverkning av betongstycken, inklusive inredning. Denna väggbit är ett badrumsarmatur som förvandlar lagring av en nödvändighet till en konstfull skärm. Betongfästet är en snygg skärm som förvandlar toalettpappersrullar till innovativ design. Företagets Betonggol Toalettpappershylla designades av den franska konstnären och formgivaren Bertrand Jayr.

Ljusälskare kommer att älska dessa mycket snygga hållare från Ooum of France som är gjorda av marmor. Tillsammans med doft och vacker design är fokusen på denna samling. Alla hållare passar de återfyllbara ljusen och fungerar som designutdrag.

Den här nästa delen faller in i ultra-lyxens rike. Universal Luxury Creations fokuserar på lädertäckta kläder som bokstavligen har gjorts för kungligheter som kungen i Marocko. Denna speciella bagage, stoppad i läder på utsidan och mocka på insidan är en luxuös Nespresso kaffestation för en känd casino och hotellägare. Företaget arbetar också med de bästa lyxvarumärkena på produkter och förpackningar.

Kommer till ICFF är som att låta ett barn lös i en godisaffär. Så många spännande mönster och armaturer är tillgängliga att det är förvirrande var man ska börja. Det här är naturligtvis toppen av isberget på vad som var på displayen, så håll dig uppdaterad till Homedit för mer spännande höjdpunkter!