Kreativa idéer för att dekorera rymden ovanför din säng

Kreativa idéer för att dekorera rymden ovanför din säng
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett sovrum kan ofta se tomt om du inte dekorerar utrymmet ovanför sängen. För det mesta är detta område dekorerat med konstverk. Men det handlar inte bara om vad du väljer att visa men också om hur du gör det. Här är några kreativa idéer som du kanske vill anpassa dig till ditt eget sovrum.

Häng en målning.

Om du föredrar något mer klassiskt, häng en målning över din säng. Men välj något intressant som en geometrisk design, en abstrakt målning eller något färgstarkt.

Displayboxar.

Om du har en tema inredning i ditt sovrum, som kanske för ett strandhus, så kan du visa några skal eller andra små saker i några av dessa displayboxar med klart glas som skyddar dem från damm och allt annat.

Något inspirerande.

En annan bra idé är att hänga en inspirerande affisch eller ett meddelande. Det behöver inte vara super djupt eller esoteriskt. Något så enkelt som det här "Det är OK" skulle räcka för att sätta dig i gott humör.

Häng en matta på väggen.

MoreINSPIRATION
  • Sovrum dekorera idéer på en budget
  • 13 Lågkostnader inredningsdesigner för alla typer av bostäder
  • Whimsical Headboard Ideas utan det faktiska huvudet

Genom att helt enkelt hänga en matta, mattan eller gobeläng på väggen kan du skapa en intressant skärm för sängen, kanske till och med byta ut huvudgavel. Det kommer också att göra rummet känns varmt och inbjudande.

En gardin.

En annan intressant skärm för väggen kan vara en gardin. Det kan vara en färgstark eller mönstrad bakgrund för ditt huvudgavel och det kan rama sängen vackert. Det är också ett alternativ till accentväggar.

Inbyggd lagring.

Du kan ha nischer inbyggda i väggen bakom din säng och använda dem som visningsutrymmen för personliga saker som t.ex. foton. Det här är en idé som passar ett modernt eller minimalistiskt sovrum.

Häng hängande ljus.

En, två eller ett kluster av hängande ljus kan se vackert över sängen. De kan ersätta sängbordslamporna eller de kan bara vara ett tillägg till det området. I det här fallet är det bäst att lämna väggen slät och tom.

Överdimensionerat konstverk.

Om du vill vända väggen bakom sängen till en kontaktpunkt kan du göra ett djärvt uttalande med överdimensionerat konstverk. Var kreativ och kom med en rolig design eller idé.