DIY Expedit Bookshelf Cubby Doors

DIY Expedit Bookshelf Cubby Doors
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Jag älskar bokhyllor lika mycket som nästa kille - Ikeas Expedit hyllor, för att vara specifik, även om det är sorgligt att de är en avvecklad serie. De är fantastiskt funktionella och rena fodrade. Problemet ligger för mig att optimera sin funktionalitet med stil ... och göra det på en budget. Självklart finns det massor av koordinerande lådor och korgar där ute som passar perfekt in i alla Cubby-rutor, men vad händer om du redan har en massa mismatched lådor? De fungerar bra, men ser inte bra ut.

Inte en vacker syn, är det? Saken är, jag tycker inte om att slösa bort saker, och jag älskar att återanvända saker som jag redan har. Därför kommer jag att visa dig ett mycket billigt (kanske till och med gratis) sätt att få det samordnade utseende du älskar utan att behöva köpa nya lådor för din hyllor.Klar att komma igång? Nu går vi.

Material behövs:

  • Skumskiva (aka isoleringskort, säljs i de flesta hårdvaruaffärer i 4'x 8'-ark)
  • Tyger av ditt val
  • Mätning av kvadrat
  • Razorblad / boxskärare
  • Hot limpistol och limpinnar

Steg 1: Mät längden och bredden på dina cubbyöppningar. Mina Expedit cubbies mätt 13,25 "kvadrat.

Steg 2: Mäta och skära ut skumbrädan. Skummet kommer att fungera som strukturen på din cubby "dörr". Gör dessa till rektanglar som är bredden på din cubbyöppning men 1 "mindre än höjden (till exempel 13,25" x 12,25 "). Tips: Om din skumskiva inte skärs exakt, byt du rakbladet. Dessa saker kräver det renaste och skarpa bladet för att få en ren klippning.

Tips: Vid mätning av bredden skär du bara den minsta biten mindre än den faktiska bredden på din cubbyöppning. Detta kommer att möjliggöra en snygg passform - men inte för tätt - efter att tyget vikts runt skumbrädan.

Se den rena klippan? Detta beror på att jag bytte rakbladet till en helt ny. Det är värt de extra 2 minuterna, lita på mig.

Steg 3: Klipp ut tyg. Lägg ner din skumplatta och använd det här för att skära din tyg. Jag skulle rekommendera ytterligare 2 "på var och en av de fyra sidorna. Tips: Om du använder tyg med något slags geometriskt mönster, till exempel randar, var uppmärksam på att hålla utskriften rutad upp till din skumplatta innan du skär.

Steg 3b: Kontrollera passformen av din skumbräda i Expedit-enheten cubbies. Se till att passformen är snygg men inte för snäv och definitivt inte för lös. Gör nödvändiga justeringar av dina mätningar. (Jag misslyckades med att göra detta och slutade med en skumbräda som var lite för hård så att den kurvor någonsin så lite. Lär av mig, vänner och gör som jag inte säger som jag gör.)

Steg 4: Klipp ut åtta av allt (eller hur många cubbies din hyllenhet har). Jag har också lagt till i vissa filtar, klippt ca 11,25 x 10,25 (eller med andra ord 2 "mindre än min skumbrädors höjd och bredd) för att fungera som stöd när allt är sagt och gjort. Filten är tekniskt valfri men rekommenderas starkt. Du ser vad jag menar i några steg.

Steg 5: Hot lim motsatta kanter. Kör lite varmt lim snabbt längs den ena änden av ditt skum, dra sedan tyget stramt och släta det. Gör motsatt sida på samma sätt. Tips: Se till att om din tyg har ett tydligt mönster eller tryck så att varje skumbräda läggs på samma sätt så slutar du inte med tre dörrar med ränder som går i sidled och resten går vertikalt.

MoreINSPIRATION
  • DIY bokar cubby med skateboardhjul
  • Enkla Fällda Fälta Skålar
  • Leksaklåda Med Bok Cubby

Steg 6: Lim hörnen. Hörnen måste vara skarpa och perfekta för att ge dina cubbydörrar ett rent utseende överallt. Börja med att springa en liten linje av lim direkt på sidan av skummet i ett hörn.

Steg 6b: Fäll hörnet i lim och släta ner det.

Steg 6c: Limma den övre klaffen ner till din skumbräda och smidig skarpt. Du vill ha minimala stötar, så springa fingret längs kanten och fäll det ordentligt fast. Tips: Se till att något av det heta limet fästs på skumbrädan själv och inte bara på andra limmade tyger.

Steg 6d: Upprepa steg 6-6c för alla hörn.

Steg 7: Limma klaffen upp på skumplattan. Lägg till en droppe lim inuti hörnets undre flik och smidig (gör detta för båda hörnen på kanten du jobbar med), varma så limmar hela klaffen upp på skumplattan. Lätt från klaffens mitt utåt mot hörnen, var försiktig med att tyget är spänt utan att bubbla på kanten.

Steg 8: Lägg om en droppe lim till hörnduken om det behövs. Du vill verkligen att tyget är snyggt mot skumbrädet (eller annat tyg), så om det finns en bump eller en bubbla alls lägger du en liten droppe varm lim ner och släpper ut hörnet. Upprepa för alla fyra hörnen.

Steg 9: Upprepa för motsatta hörn och sidor. Din skumplatta borde nu se ut så här (även om det förmodligen är med jämnare tygjustering än vad jag visar dig här).

Steg 10: Lägg ett stycke av ditt snitt på din baksida. Se till att den passar bra och att inga sidor kommer att dyka ut.

Steg 11: Det varma limet kändes på skumplattan tillbaka.Återigen, se till att det heta limet fäster filten inte bara på tyget utan även skumbrädan själv. Tips: Kör varmt lim direkt längs kanten av filten så att den är helt platt och säker och det går inte att dra tillbaka.

Steg 12: Placera skumbrädeldörrar i din hyllenhet. Förhoppningsvis, om du testat varje skuren skivbräda innan du tillsatte tyget, passar de perfekt för dig.

Steg 13: Luta dig tillbaka, koppla av och njut av det nu samordnade utseendet på dina hyllor! Den extra tum uppåt gör att du kan dra ut dörren och komma åt kaoset under - om och om igen efter behov - utan att böja din skumbräda.

Vilka andra budgetvänliga sätt har du funnit att samordna dina Expedit-hyllor (eller liknande)?