15 DIY Ikea Lack Table Makeovers Du kan prova hemma

15 DIY Ikea Lack Table Makeovers Du kan prova hemma
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vår entusiasm för DIY-projekt med Ikea-produkter ledde oss att utforska lite mer mångsidigheten i Ikea Lack Table. Det finns faktiskt en hel serie med det här och det innehåller en TV-enhet, soffbord, sidobord och några vägghyllor. Idag fokuserar vi bara på tabellerna och försöker hitta sätt att integrera dem i geniala projekt.

Låt oss börja med en enkel omvandling. För det här projektet kan du använda antingen ett Lack- eller ett Hemnes-bord som båda är ikea-soffbord. Få några träbrädor och klipp dem i storlek så att du kan göra en bordplatta. Stain dem och mät mitten av bordet så att du vet var du ska placera det första brädet. Kläm varje ände ner och lägg sedan till de andra på samma sätt. Lim och skruva alla brädor, vänd bordet upp och ner och lägg något tungt på mitten. Låt det sitta över natten, lägg till fler skruvar i mitten av varje bräda men på undersidan så att du inte ser dem. {Found on thecreativemom}.

Detta är ett mycket liknande projekt och ett bra sätt att ge ditt vanliga soffbord ett rustikt utseende med en väderad grå träplatta. Designen och finishen går särskilt bra med kustinredningen, men du kan i princip matcha den här biten med alla möjliga interiörer. {Found on centsationalgirl}.

Stegen för att skapa något som detta är ganska enkelt. Först får du ett sofistikerat soffor och montera det. Ta sedan lite trä och klippa brädorna i storlek. Färga dem med din favoritfärg. Noggrant mäta brädorna och placera dem ovanpå bordet så att de sitter jämnt. Du kan lämna några luckor mellan dem om du gillar utseendet. Spik sedan ner brädorna och det är ganska mycket det. {Found on weekenderwife}.

Du kan göra samma typ av projekt med Ikea Lack sidobord. Du kan till och med ha två av dem att använda som ett par. För ett bord behöver du ett 3 ¼ "stort bräde, fyra 4 9/16" brett brädor och några naglar eller skruvar. Använd borden i vardagsrummet, som ett skrivbord för barnen eller annat du vill. {Found on simplylkj}.

Ikea Lack-soffbord är extremt mångsidiga och de kan även ändra funktionen om du vill ha ett sådant projekt. Till exempel kan du vända ett sådant bord till en bekväm tufted ottoman. Du kan behöva klippa benen lite för att göra dem kortare. Använd sedan skum och tyg för att skapa den mysiga sittdynan och fäst den på bordet. {Found on amusingmj}.

Det finns mer än ett sätt att ge detta soffbord ett nytt utseende. Så vad sägs om att lägga till mitten av 1800-talets charm till mixen? För det här projektet behöver du bara använda toppen av tabellen Lack. Du måste också hitta några avsmalnande ben att använda med den. Så installera i princip benen och se till att de är symmetriska och stabila. {Found on triplemaxtons}.

Om du har lite extra tapeter eller om du bara gillar utseendet, är en intressant idé att täcka toppen av soffbordet med tapet och kanske till och med samordna med ditt tak eller accentvägg. Det är en enkel och billig uppgradering och ett bra sätt att föryngra ett gammalt bord med vattenfläckar på den. {Found on livingprettyblog}.

MoreINSPIRATION
  • DIY-projekt med IKEA-lackbordet
  • Enkelt IKEA Trolsta bord förvandlades till en vintagepouf
  • Lekfulla IKEA Barnbordsdesigner och sätt att förbättra dem

Men tillräckligt med soffborden. Låt oss ta en titt på några projekt som inbegriper Lack-sidobordet. En mycket intressant idé är att täcka toppen av bordet med pennies. För projektet behöver du trägjutning, svart färg, en bildrammontering, förstärkt glas och cirka 621 pennies. Det är inte ett snabbt projekt, men om du har tid och tålamod, gå till det. {Found on ikeahackers}.

Å andra sidan, om du vill ha något väldigt enkelt och enkelt att göra, prova det här projektet. Du behöver ett par skarpa sidobord och 16 hörnhörn. Du kan också göra det för bara ett bord. Hela ideen är att trycka på mässingselementen i tabellernas hörn. Detta inkluderar toppar och ben. {Found on littlegreennotebook}.

Om du vill kan du tillämpa samma idé som tidigare beskrivits med kaffebord till en Lack sidobord. Vi pratar om en bakgrundsbildstopp och här är ett exempel med liknande utseende. Bordsskivan var täckt med marmorerat papper och det ser väldigt vackert ut. {Found on sketch42blog}.

Eller istället för att dekorera toppen kan du ge kanterna en makeover. Till exempel täcka dem med mönstrat tejp. Du kan välja vilken färg, mönster och kombination av färger du vill ha för att matcha sidobordet till andra element i rummet, till exempel stolarna. {Found on twoinspiredesign}.

För ett rustikt eller traditionellt utseende kan du använda gitter. Du kan behöva klippa varje bit i storlek med en såg så det tar ett tag. Du kan också fläcka hela bordet för att matcha den nya toppen och botten eftersom du också lägger till en bottenhylla. Och för att göra sakerna ännu mer intressanta, lägg till hjul också. {Found on graceandjoygirl}.

Så här kan du återuppliva ett gammalt och fult Lask-sidobord. Du behöver lite rgay och vit färg, skumborstar, mörkt vax och några träplankor för toppen. Börja med att måla trägrået och borsta sedan på det mörka vaxet. Använd trälim för att fästa brädorna till toppen av bordet (efter att du har målat det vitt). {Found on lollyjane}.

Låt oss gå vidare till något lite mer glamoröst.Här är vad du behöver för det här projektet: klädsel naglar, fläckbeständigt tyg, spray lim, en mjuk hängande och naturligtvis bordet. Klipp ut tyget så att det täcker toppen av toppen. För att göra detta, vänd tabellen och spåra konturen. Lägg på nagelhuvudet och täck hela sidan av tyget med klister. Rikta tyget ihop med hörnen och ta bort eventuella luftbubblor. {Hittade på älskling}.

Och om du vill ha något ännu mer fint, ta en titt på det här snygga bordet med en topp som tänds. För det här projektet behöver du ett lackbord, ett blad skräddarsydd frostat glas, LED-julljus, dubbelsidigt skumtejp, elkabel och några pluggar och omkopplare. Skär bordsskivan med en papperskniv och sätt i kabeln, lamporna och allt annat. Anslut sedan ledningarna, testa hela saken och banden nedåt på ledningarna. Lägg sedan skumtejp över glaset och fäst det på bordet. {Hitta på instruktioner}.