Industrial Apartment i Zürich får en ny, modern uppdatering

Industrial Apartment i Zürich får en ny, modern uppdatering
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

ArkitektDaniele Claudio Taddei tog utmaningen att "ta med i detta århundrade" en 1980-talet industriell lägenhet belägen i Zürich. Med olika förändringar som genomförs hela tiden, presenterar bostaden i industriell stil nu ett nytt, modernt utseende.

Layouten i lägenheten är relativt enkel, med de öppna planlösningarna på huvudplanen och sovrummet och badrummet på övervåningen. Exposed träbjälkar, metallramning och massiva betongstolpar bibehåller den industriella karaktären av lägenheten. De svarta ramarna runt glasrutan inspirerade projektets namn,En Touch of Chanel, på grund av sin nod till klassiska Chanel kostymer.

Glas användes i stor utsträckning (notera det genomskinliga golvet på andra nivån) för att släppa in naturligt ljus. "Trapporna ersattes och det befintliga trägolvet behandlades med färgade pigment", förklarade arkitekterna. "Köket utökades med en rostfritt stålplattform och för att hålla den öppna känslan av det stora rummet, badrummet föreställdes i form av en glaslåda".

En minimalistisk färgpalett i svart, vit, brun och beige ger platsen en elegant och öppen känsla. [Fotokrav: Bruno Hidsdh]

Vad tycker du om användningen av glas i denna industriella lägenhet renovering?