Naturen möter tradition i det här taiwanesiska hemlandet

Naturen möter tradition i det här taiwanesiska hemlandet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget på den östra kusten av Taiwan och med utsikt över Stilla havet,A'tolan House avSkapa + Tänk Design Studio integrerar sömlöst organiska element med modern design i denna innovativa badort.

Kärnan i designen är i bruk av lokala traditionella arkitektoniska tekniker - praktiken att integrera stenar från utgrävningsstället för att skapa flera nivåer och lagringsmurar, liknande rispattyterrasser. Ordet "A'tolan" är ett inhemskt taiwanesiskt uttryck för "ett hus av stenar".

De tre nivåerna av fastigheten följer kustens form och gradvis faller ner mot havet: uppfarten och gården börjar på högsta delen av terrängen, vardagsrummen tar upp mitten och poolen, däck och gräsmatta finns nedan. Ett levande tak med olika plantor fungerar som en promenadplatå och lounge däck.

Med glas-till-tak glasöppningar i nästan alla rum uppnåddes ett optimalt inomhus-utomhusförhållande genom hela. Väcker utsikt över havet kan avnjutas från pooldäcket, friluftsmatsalen bredvid den öppna foajén och från terrassen med mångsidig terrass. [Foton från Create + Think Design Studio]

Vad är ditt favoritelement i detta innovativa kustområde?