Lofts som inspirerar: från industriella utrymmen till stadshus

Lofts som inspirerar: från industriella utrymmen till stadshus
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Lofts har kommit långt sedan de först användes som provisoriska vardagsrum för decennier sedan. Idag har de blivit inspirerande vardagsrum för dem som vill ha ett mer urban hem. Lofts började när fabriker och industribyggnader uppfördes i slutet av 1800-talet i syfte att massproducerande varor och varor under en tidsperiod som inte var känd för hälso- och säkerhetsöverensstämmelse. Dessa utrymmen byggdes för sin närhet till andra kommersiella byggnader och transporthubbar.

Snabbspolning fram till 1960-talet. Taket var extremt kallt eller varmt (ej ordentligt ventilerat) öppna konceptutrymmen med stora fönster, exponerade industribeslag och ett överflöd av ljus som gjorde dem till bra arbetsplatser för konstnärer. Dessa dammiga och dragande ställen var ofta på toppen av ett mycket brant flyg, eller två av trä, svagt upplysta trappor och var belägna på någon typiskt icke-bostadsgata. Men de utvecklades långsamt till mer permanenta bostadsutrymmen när konstnärer bestämde sig för att läger ut och leva och arbeta i dessa utrymmen som kunde rymma stora konstverk.

Lofted utrymmen gör det mesta av rummet de har. Bild: Coupdeville

Många av dessa personer var olagliga plundrar, även om de gjorde dessa utrymmen beboeliga med uppfinningsrikedom och stil. Förrän passerade stora städer som New York, London och Toronto lagar för att göra det juridiskt - om man var en certifierad konstnär - att leva och arbeta i dessa utrymmen. Gallerier kom snart att upptäcka nya artister, följt av kaféer och restauranger. Hyresvärdar insåg så småningom att all denna kreativitet var att öka fastighetsvärdena. Idag har de flesta loftrummen totalrenoverats och är helt beboeliga. I stora stadsområden kan loftutrymmen sälja för miljontals dollar.

New York State of Mind

New York City är hem till block och block av loft byggnader och utrymmen. En av de mest kända är "Little Singer" -byggnaden vid 561 Broadway, en av New York Citys finaste arkitektoniska mästerverk.

Ett loft i Little Singer Building med en dynamisk utsikt över New York City. Bild: CityRealty.com

Det byggdes 1903 och designades av Ernest Flagg, som senare slutförde 47-talets Singer Tower-kontorstorn på 149 Broadway på Liberty Street i Financial District. Vid tiden för slutförandet var det världens högsta byggnad. Det rivits 1967 för att skapa plats för US Steel Building. Flaggens ursprungliga, 12-våningshus skulle då bli känd som "Little Singer" -byggnaden.

Byggd för att bygga företagskontor och fabrik för Singer Manufacturing Company, omvandlades det 1979. Efter omvandling blev det ett kooperativ med en blandning av bostads- och kommersiella användningsområden, inklusive 20 kontor och 15 levnads- / arbetsenheter för konstnärer. Det har nu 22 kooperativa lägenheter med anmärkningsvärda vyer och utomhusutrymmen.

Sex på en våg

Toronto, även känd som "Six" för dess riktnummer 416, har många bostadslofter. Borta är dagarna på sena kvällens rock'n'roll-partier i lagerutrymmen med papperstunna väggar som fördubblades som musikerens lägenheter. Idag har handel och företagskapital i Kanada några av de dyraste fastigheterna i världen. Det inkluderar många loftutrymmen som har uppdaterats och renoverats. En av de mest kända loften i Toronto är The Tip Top Tailors Building, nu känd som Tip Top Lofts. En före detta 1920-talets industribyggnad omvandlades till bostadsrätter, denna landmärkebyggnad ligger på 637 Lake Shore Boulevard West. Det ligger strax väster om Bathurst Street, nära vattnet. Det var det tidigare huvudkontoret för Tip Top Tailors Ltd., en kanadensisk herrhandel.

Tip Top Lofts i Toronto, Kanada är ett av landets mest kända loftbyggnader. Bild: Natasha McColl.

Byggd av Bishop och Miller arkitekter med art deco design, byggdes byggnaden 1929 och inrymdes i tillverkning, lager, detaljhandel och kontorsverksamhet av Tip Top Tailors Ltd. Tips Top Tailors blev till slut en del av klädkonglomeratet Dylex Limited.

1972 byggdes byggnaden som en arvstruktur av staden Toronto. Våren 2002 sålde Dylex fastigheten till Context Development, som konverterade den till bostadsrätter. Konverteringen designades av arkitekterna vid Alliance of Toronto. Konverteringen inkluderade tillägget av sex berättelser på taket. Neon 'Tip Top Tailors' taktecken behölls och gavs en snedställning. Idag är det en av de mest kända byggnaderna i huvudstaden.

The Big Easy

Stora öppna utrymmen i Big Easy är inte så lätt att komma med. I en stad med en begränsad mängd lagerutrymme som passar loftkriterierna kan det vara utmanande att hitta ett unikt loftutrymme. Det finns dock några utmärkta val i Warehouse District of the city. På 747 Magazine (aptly named för adressen) hittar du flera nivåer hem med privata hissar, interiörtrappor och omslags balkonger med utsikt över staden.

Lofts på 747 Magazine kommer med en fri utsikt över centrala New Orleans. Bild: Meaghan Clark.

Ägare John Shoup har både en arbetsyta och privat bostad vid 747 Magazine. Han har varit i byggnaden i över 20 år. Initialt använd som hemhem i staden, övergår entreprenören och företagsägaren till denna urbana miljö heltid. Shoup har det praktiska att leva i stadens centrum, samtidigt som man njuter av en bostad som fortfarande är mycket privat.Hans syn på downtown skyline från tre olika vinklar är avundsvärd och är något han uppskattar fullt ut.

Bara tre kvarter bort lever en av Shoups anställda, David Mahoney, också i ett loft med stor utsikt över staden. St Joe's Lofts är en byggnad som syftar till att tillhandahålla prisvärt boende för konstnärer och musiker, något som Mahoney uppskattar. Lobbyn och hallarna i denna byggnad är fulla av unika målningar, teckningar och skulpturer skapade av boende och tillgängliga för köp när som helst. Mahoney trivs bland andra artister och säger att den kreativa miljön bidrar till att främja närmare relationer och en närstående attityd.

Loftliv betyder inte att du måste ge upp utomhusutrymme. Bild: Meaghan Clark.

Loft levande fördelar

Bekväm tillgång till butiker, tjänster och underhållning är en av de största fördelarna med att bo på loftet. Många loftboende har också tillgång till kollektivtrafik och möjlighet att cykla och gå. De som bor i ett loft får möjlighet att skapa ett unikt boendeutrymme som inte är typiskt och som kan anpassas. Kort sagt, lofts ger dem med vision och kreativitet en möjlighet att skapa ett hem som inspirerar.