Hur man installerar ett böjt däckgolv

Hur man installerar ett böjt däckgolv
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du bygger ett däck kanske du stöter på några arkitektoniska utmaningar. Ett rätvinklat däck är en sak, utmanande nog för att få rätt, men ett krökt däck lägger lite till utmaningen. I det här exemplet byggs ett lövträd däck bredvid några befintliga krökta betongsteg. Detta kräver att träet är krökt för att matcha. I den här handledningen visar vi steg för steg den mest effektiva och effektiva metoden vi hittade för DIYing ett krökt trädäck. Vi hoppas att du tycker det är användbart också.

Obs! Författaren är en erfaren, men inte professionell, byggare. Använd de råd som anges i denna handledning på egen risk. Kontrollera alltid byggkoderna i ditt område innan du bygger. Varken författaren eller Homedit är ansvarig för skador som följd av att följa denna handledning.

Innan du börjar installera ditt böjda däckgolv, måste du se till att du har din väggmonterade däckram och däckgolvbjälkar på plats först. Obs! Vi rekommenderar att du börjar med det yttre böjda golvbrädet först innan du lägger på några andra däckgolv, av några anledningar. För det första vill du ha tillräckligt med utrymme på toppen av ditt böjda bräda, så att du kan montera det effektivt, i stället för att det ska avta i en liten punkt. För det andra kan utseende bli bedrägande, och det kan vara svårt att eyeball vad som är vinkelrätt när man tittar på en kurva. Justering och läggning av detta första böjda bräda förbättrar parallelliteten på hela däckets golv.

För detta ändamål, kör en exakt vinkelrätt kalklinje från ditt hus eller kanten på ditt däck till den andra kanten på ditt däck. Denna kritlinje bör vara vinkelrätt mot dina däckgolvbalkar. Som utgångspunkt för hela ditt däckgolv, kommer denna linje att vara avgörande för att hålla tallrikarna i träspånen parallella.

Skruva av flera fötter av vaxpapper. Som i, använder vaxpapperet folk i bakning. Rikta ut kanten på vaxpappret med kritlinjen (det ska vara ca 5 "eller 6" från toppen av kurvan) och bandet på plats så att vaxpappret går rakt.

Håll vaxpapperet så rent och spänt som möjligt, men dra inte åt det hårt. Tapningen kommer inte att hålla fast för dig, och du kommer att finna dig själv att dra vaxpapperet direkt där du än har det, du har precis bandat det. Men oroa dig inte; Om du är försiktig så kommer detta bandjobb att vara tillräckligt bra för våra tillfälliga ändamål.

Använd en mörk permanent markör för att lätt spåra kanten av kurvan. Håll linjen exakt placerade längs din betong; så, om du börjar din linje vid punkten av betongen där den börjar kurva ner mot marken, behåll den punkten hela vägen ner din linje. I det här exemplet drog vi linjen ungefär 1/4 "bort från betongkanten som vi kunde se, men vi behöll samma avstånd hela vägen nerför den krökta linjen.

Skär försiktigt ditt vaxpapper längs den linje som du just ritat.

Om det behövs, och innan du tar bort ditt vaxpapper, se till att papperets övre del ligger precis i kanten på ditt däck (i detta fall husväggen). Vi var tvungna att tejpa ett par tum av vaxpapper på toppen för att justera det exakt. Detta är så att du kan justera vaxpapperet på ditt bord exakt längs övre änden av din bräda.

Tape eller var noga med att hålla vaxpapperet på din bräda och anpassa den övre och raka sidan. Det är viktigt att du överväger hur mycket din styrelse du lämnar intakt. Vi rekommenderar att du lämnar åtminstone 1 "tjocklek ombord hela vägen till toppen; lite mer är bättre, om du kan. Det är dock en balansering, eftersom du också vill ta hand om så mycket av den här mycket långa krökta kanten som möjligt med ett bräda.

Installera ett nytt blad i din pussel, eller åtminstone se till att din är väldigt skarp. Medan det kanske inte är komplett precisionsskärning, vill du inte att sticksåget tuggar upp din böjda kant om du kan hjälpa till. Och ett skarpt blad hjälper dig med detta.

Använd en pussel så att du noggrant skär längs din kurva.

I början kan du sakna delar av kurvlinjen. gå tillbaka och få dem igen så att din kurva är jämn och passar så exakt som du kan hantera.

En sticksåg har en tendens att vinkla lite när du går. Kom bara ihåg att om din krökta linje råkar ha några stötar är ditt faktiska böjda betongsteg (eller vad som helst) troligen mycket smidigt. Så, samtidigt som du vill se till att du skär längs den krökta linjen, bör du också vara medveten om att linjens små imperfektioner kan jämnas ut med en jämn sticksågskärning.

Torrt passa brädet till din kurva. Gör eventuella justeringar som behövs. Om din lucka mellan brädet och betongen är för stor, tänk på att klippa en tum eller två på toppen av brädet för att få det hela i närmare sak utan att offra din böjda snitt. Du kan alltid sanda ut lite vågiga sektioner, om det behövs.

När brädan passar perfekt i kurvan, fortsätt och lätta sand från det grova hörnet. Får inte bäras här borta; du vill inte ändra kurvan.

Lägg brädet ner, den här gången exakt var du vill ha den. Vi rekommenderar att du lämnar ett litet mellanrum mellan betong och trä för avloppsändamål.

Kom ihåg din kritlinje? Justera det krökta skivbordet perfekt med kritlinjen. Se till att kurvan fortfarande fungerar på alla delar av betonganslutningen.

Vi ska använda Camo branddäckskruvar (2-3 / 8 "för 2 × 6 redwood däck golvbrädor), eftersom vi använder Camo däck spacers för att installera dessa böjda bitar.

Med korrigeringslinjens justering är det dags att installera den krökta kanten på ditt redwoodbräda.

MoreINSPIRATION
  • Hur man installerar en Redwood Deck Floor
  • Så här installerar du däckluckor
  • Hur man trimmer en Redwood Däck: Avslutande torkar innan färgning och tätning

Med en hjälpare som håller styrelsen ordentligt på plats, predrill (vi rekommenderar en 7/16 "bit) i en ganska vinkel nedåt, de delar av det krökta brädan som ligger över bjälkarna.

Montera sedan Camo skruvarna i de förutbestämda punkterna.

Därefter vill du kasta ett par skruvar på betongsidan av brädet. Får inte bäras här borta; du behöver inte dessa några få inches. Predrill och skruva in i spetsen av brädet som skiljer sig (kurvvis) från betongen, in i den väggmonterade däckramen. Gör sedan samma i övre änden av brädet. Beroende på längd på kurvan kanske du vill installera en annan i mitten av kurvan (om den är flera meter lång), men du behöver inte nödvändigtvis ens göra det eftersom styrelsen vid den tiden är så smal , och du har redan kopplat den till bälken på plattans sida.

Med den krökta delen av din bräda installerad är det dags att rikta vår uppmärksamhet på den nedre delen av plattan.

Arbeta dig, fortsätt längs längden, längs längden på din bräda mot kanten. Kontrollera efter anpassning med din kritlinje VARJE TID du bifogar brädet till en sträng. Som din första däck golvbräda måste den vara perfekt parallell och inriktad. Det kan inte överdrivas, hur viktigt detta är, till resultatet av ditt däck totalt.

På varje bälte, fäst din Camo däck spacer genom att dra spaken, skjuta styrningarna över kanterna på ditt bräda tills spacer är i spola med brädet och släppa spaken för att klämma fast den på plats. Installera sedan skruvarna.

Skönheten i det här verktyget är att skruvarna går in i en vinkel, något under toppen av ditt bräde, så det är en mycket säker bilaga medan du samtidigt är osynlig samtidigt. Win-win.

Så, låt oss ta en närmare titt på Camo däck spacer. Montera den med spaken så att den är direkt över och parallell med spånskivan.

Montera skruven hela vägen tills Camo-borrstoppspaken berör räckviddsavståndet. med andra ord tills det inte kan skruvas in längre.

Därefter, utan att flytta däckets spacer, gör samma sak genom skruvhålet på den andra sidan av däckavståndet.

Kom ihåg att på den yttre däckramen, där du fördubblade dina tryckbehandlade timmerbrädor, vill du montera däckbrädet på båda inramningsbrädorna, på båda sidor.

Flytta inåt och nedåt längs din kurva, du kommer att använda exakt samma vaxpapper / sharpie-metod för varje bräda. Var noga med att markera, skära och installera varje kartong individuellt innan du går vidare till nästa.

När vi installerade de efterföljande brädorna längs den böjda betongen, fann vi att det var till hjälp: Placera Camo-däckets spacer för det inre möjliga stödet för avstånd mellan brädorna själva. Därefter pund i ett träskal för att hålla mellanrummet mellan betongen och din bräda medan du priller. Var alltid säker på att du gör det över en böjd eller en rambräda när du är förkrossande. (Annars, vad är meningen?)

Håll shim och däck spacer på plats, förkrossa alla punkter du behöver.

I det här fallet, på grund av placeringen av bjälkarna och ramen, förelåg tre hål för slutet av denna speciella krökta brädan.

Montera skruvarna med däck spacer och shim på plats så länge som möjligt. Om du upptäcker att du måste flytta däckavståndet för att få en skruv in, installera du bara de andra först och ta sedan bort däckavståndet innan du installerar den sista skruven.

Kom ihåg när du förborrar och installerar skruvar så att vinkeln på Camo-däckets avståndsskruvhål är ganska skarp. Försök att mimicera denna vinkel i din predrilling längs kurvan så bra som möjligt, för det är det som ger skruvarna den bästa säkerheten.

Vi rekommenderar att du använder två eller tre personer för att installera varje bräda - en på vardera sidan av däckavståndet för att skruva i skruvarna, och en för att säkerställa att brädet är ordentligt parallellt och åtskilt jämnt och exakt innan skruvinstallationen ens händer.

Lämna brädorna för att överhänga ramen vid denna punkt; Vi skär dem alla jämnt i slutet av din däckgolvinstallation.

Piece by piece, du får ditt böjda däck installerat. Det ser vackert ut när du är klar.

Även om det regnar strax efter installationen, kan du fortfarande uppskatta skönheten hos ett krökt trädveddäck, eller hur? Det är inte lätt, och några kurvor kommer förmodligen att ge dig passar, men det är absolut värt det i slutändan.