Hur man installerar eller reparerar gips för en kacksplatta

Hur man installerar eller reparerar gips för en kacksplatta
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De flesta husägare kommer att behöva installera eller reparera lite gips vid någon tidpunkt i deras homeowning liv. Det kan vara ganska skrämmande och skära in i "huden" på ditt hem. Men om du är försiktig och medveten om de grundläggande idéerna bakom hur man installerar gips är det verkligen ganska enkelt. Vi tycker om idén om att starta i ett område som ett kök bakplatta eftersom, trots att du måste mäta och skära och installera försiktigt för att skapa en platt fungerande vertikal yta, kommer huvuddelen av ditt gipsskivans arbete att täckas upp med en underbar backplatta. Så det tar lite av trycket, tycker du inte?

Här är en steg-för-steg guide för att installera (eller reparera) gips, speciellt syftar till att göra det för ett kök backsplash. (Självklart är de allmänna riktlinjerna detsamma ungefär var som helst, så den här handledningen hjälper dig med de flesta av dina arkrockinstallationsbehov.) Observera att bilderna i hela denna artikel visar olika delar av köksgropet på grund av belysning och andra fotografiska begränsningar.

Låt oss börja!

DIY Nivå: Mellanliggande

Material behövs: (inte alla visas i foto)

 • gipsvägg
 • rakblad
 • gipsskruvar och borr
 • putty kniv / trowel
 • gemensam förening (även känd som "gipsmudder")
 • gipsband
 • slipblock - bra till medium
 • sprutstruktur
 • primer & paint

För att kunna installera gips på rätt sätt måste du se till att alla vertikala kanter på gipset själv kan skruvas till en inramning på 2 × 4. Även om det här betyder att klippa din sheetrock längre än du kanske behöver, eller vill, klippa den. Kanten på den befintliga gipset i bilden ovan slutar rätt vid kanten av en 2 × 4 (vilket innebär att ena sidan av gipset skulle vara "flytande" fritt - inte bra), så vi måste klippa tillbaka den till nästa inramning stud.

Den röda linjen i bilden ovan representerar var 2 × 4 är. Lägg märke till att vi har halverat över 2 × 4, så att både återstående gips och den nya gipsplattan kan skruvas säkert till 2 × 4.

Du kan använda ett rakblad (box cutter, x-acto kniv, vad som helst du kallar det) för att få en ren skärning på gipset.

Använd en boxskärare för att skära gipsskivornas rena och kvadratiska.

Se till att allt som förhindrar att den nya gipsväggen ligger platt mot ramarna är borta. Ta ut eventuella skruvar eller naglar, om det finns några. Skrapa också bort eventuella kvarvarande gunk, inklusive lim eller vad som helst annat. De 2x4s ska vara fria och klara.

Om du kommer in i ett utrymme där det är omöjligt att klippa gipset halvvägs på en stift (till exempel det här utrymmet ovanför diskbänken, till exempel där ramverket inte matchar skåpen) Du måste installera 2 × 4 stöd.

Efter mätning av höjden på ditt utrymme samt avståndet från det där utrymmet till närmaste inramningstopp måste du skära 2x4s enligt dessa mätningar. I detta fall krävde en 18 "2 × 4 (för höjden) och två 5" 2x4s (för avståndet från närmaste 2 × 4).

Börja med att skruva i de två kortare styckena till närmaste inramningstopp. Vi använde en diagonal skruvriktning för fastsättning, två skruvar per stycke.

Därefter måste du fästa din 2 × 4 längd till de två kortare bitarna du just installerat. Använd en spikpistol om du har en, eller skruvar eller bra gammaldags hammare och naglar.

Som du kan se från bilden ovan installeras det här 2 × 4 i utrymmet så att den nya gipsskivan kan säkras på sidorna. Detta är avgörande för långsiktigt stöd. Om en gipsskärm lämnas flytande kommer den att böja och varpa och potentiellt spricka ... tillsammans med allt som är installerat ovanpå (som backsplash-plattor).

Upprepa detta steg på så många områden som du behöver för att säkerställa 2 × 4 inramningsstöd på de nya vertikala axlarna på din nya gipsmur.

Vid denna tidpunkt är du redo att mäta, skära och passa dina nya gipsskivor i ditt utrymme. Gipsplåtarna kommer oftast i 8'längder (12 längder finns också tillgängliga men är mycket svårare att transportera och hantera för den genomsnittliga husägaren). Mät så att varje gipsplåt börjar / slutar på en stift, även om det innebär att man skär en liten längd av en längre gipsplåt och lägger till i ett andra stycke. Men mäta alla väggar. Väggen i bilden ovan, med den röda linjen mätt 8 '½ "lång. Genom att veta detta kunde vi först installera den angränsande gipsväggen, som tog bort ½ "eftersom den nya gipsskivan är ½" tjock. Detta gjorde den röda linjeväggen en exakt 8 'lång - mycket lättare att arbeta med.

Mät och penna i dina mått på gipset. Använd en boxskärare för att få poäng på den exponerade (icke-bruna) sidan av arkrocken.

Böj försiktigt böjskivan längs den rätta linjen.

Dra arkrocken hela vägen ner för att skilja de inre grejerna.

Om du håller barkskivan böjd kan du använda en lådskärare för att skära genom ryggskiktet. Försök att hålla dina snitt rena, men oroa dig inte om de inte är perfekta eller om pappersbiten rippar lite. Det ska inte påverka din installation.

Tillsammans med mätning av arkrockkretsen, vill du mäta och skära ut utrymmen för alla strömbrytare eller uttag. Igen, mäta, rita och värdera dessa mellanslag.

Använd en hammare eller baksidan av en gipsskivor för att poppa ut mitten och skapa ett gipshål.

En gipsskiv är det enklaste verktyget att använda här för att rengöra dina kanter och hörn.

Test-passa din gipsplåt. Se till att alla kanter och hörn ligger platt och att alla elektriska överväganden görs exakt. Om gipset inte ligger i spola, dra av det och använd en gipsskiv för att "raka" de nödvändiga kanterna tills den passar.

Syfte för en ganska nära passning kring eluttag och strömbrytare, men om du är lite ute är det okej. Kom ihåg att den elektriska plattan täcker lite av kanten, så du har lite av en säkerhetszon.

Hörn är bra här. Om dina hörn inte ligger platta, kontrollera dubbel så att det gamla gipsskärmens hörn skärs rent; Det är lätt att se bort från en gammal gunggall i hörnen, vilket håller det nya stycket från att ligga i spol.

MoreINSPIRATION
 • Hur man installerar en tunnelbana kakel kök backsplash
 • Så här tar du bort textur från en vägg och får en smidig utseende
 • Så här byter du takplatta

När allt ser bra ut, dra gipsväggen bort från väggen bara ett par tum så att du kan markera dubbarna. Detta gör det mycket snabbare och lättare att skruva på gipset när det är uppe för gott.

Skruva in den nya gipsplattan längs de pinnar som du har markerat.

Mät noggrant och skär noggrant, och din gipsmur ska gå upp ganska enkelt och snabbt. Om det finns luckor mellan dina gipsskivor men du planerar att installera en backsplash över dem, behöver du inte ens oroa dig för att tapa och mudda dem.

När gipset skruvas på plats är det dags att lera och tejpa. Du behöver lite gipsband, sammansatt förening (även känd som gipsmudder), ett fint till medelstort slipblock, en spackelkniv och större trowel och handskar (tillval).

Om du aldrig har gjort det tidigare och har möjlighet, välj ett avsnitt av gips som är något dolt att vara din "övning" sektion. Det här avsnittet ligger bakom kylskåpet.

Börja med att sprida din gemensamma förening över sprickorna.

Målet är att fylla sprickan nog för att skapa en jämn, sömlös yta.

Du kan också använda en större spackel-typ spridare för lera. En större sådan som detta hjälper till att släpa lera renare.

Du vill att fogföreningen ska vara tjock nog för att kunna sanda ner senare, men inte så tjock att det tar för alltid att sänka ner senare.

Klipp en bit gipsband som är tillräckligt lång för att springa längs en söm, från ett hörn till ett annat.

Placera bandet försiktigt på våtföreningen direkt över sömmen.

Tryck in bandet i fogföreningen. Du vill att allt nät ska sjunka in i föreningen, vilket ger ett starkt stöd när föreningen torkar.

Efter att tejpen har tryckts in i föreningen lägger du lite mer våtförening på din spackelkniv och kör den över tejpen igen.

Om du gör detta kan du avslöja några av bandets "rutnät" linjer.

Lägg till lite mer förening så att de här raderna är täckta, men lägg till bara nog för att täcka dem (inte för mycket - du vill ha lager så tunna som möjligt).

Låt den gemensamma blandningen torka. Det tar ett tag - även 24 timmar, beroende på lammets tjocklek.

När den gemensamma föreningen är helt torr, försiktigt sand den jämn med ett fint slipblock.

Tips: Vinkla blocket för att avsmalna fogföreningen mot väggen för att minimera möjligheten att exponera gipsbandet.

Om du märker oegentligheter, fickor, sprickor eller om gipsbandet exponeras, upprepa applikationsstegen med mycket tunna lager tills muren är jämn och sömlös.

Detta är en rörig process; var noga med att dammsuga din arbetsyta när du går för att undvika att spåra lera damm överallt.

Om dina väggar är texturerat måste du matcha den plana nya gipsskivan till resten av dina väggar genom att lägga till liknande textur. För att göra detta, börja med att tappa bort några närliggande ytor som du inte vill ha texturerad. Detta inkluderar bänkskivor, backplattor, skåp, etc. Även eluttag och liknande bör täckas.

Spraytexturer finns tillgängliga på din lokala hemförsäljningsbutik. Det här är två exempel. Jag har funnit att båda ska fungera lika bra.

Justera inställningarna på din spraystruktur enligt instruktörens instruktioner, och använd sedan sprutning på en yta utan vägg. När du har rätt spray, är du redo att göra väggen.

Gör flera ljuskörningar med spruttexturen över den nya gipsytan, och håll sprayskåpan ungefär två meter från din vägg. (Metoden liknar sprutmålning - gör snabba, ljusa slag. Du kan alltid fylla i mer senare.) När din textur matchar de omgivande väggarna, sluta spruta och låt den torka.

Prime och måla den nyligen gipsade och texturerad väggen. Grattis till din sömlösa gipsinstallation!

Obs: Författaren är en erfaren, men inte professionell, hemförbättringsentusiast. Homedit ansvarar inte för skador eller skador som orsakats av denna handledning.