International Center Design Infuses Utility med symbolism

International Center Design Infuses Utility med symbolism
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Dakar International Conference Centre, designad av turkiska arkitektoniska gruppen Tabanlioglu Arkitekter, är en vacker hyllning till landets kultur och landskap. Beläget i Senegals huvudstadsstad, är nyttan av det här fantastiska komplexet genomsyrad av en djup symbolism.

Det mest karakteristiska särdrag är den förenande baldakinen, som förenar hela byggnadskomplexet i sin skugga. Den invecklade designen är inspirerad av det särpräglade Baobab-trädet, vars rötter är djupt sammanflätade med landets historia, till och med spelar en roll för att definiera dess gränser. Träet är ett förenande tema i den komplexa inredningen och ära trädets betydelse i senegalesisk kultur.

På utsidan speglar en reflektionspool vid basen av byggnaden den distinkta baldakinen. Den reflekterande ytan är en hyllning till vikten av vatten, men ger också en naturlig källa av kall luft för byggnaden när en vind träffar ytan.

Centret var färdigt just i tid för den 15: e francofoniska sammansättningen. Komplexet täcker nästan 77 500 kvadratmeter och är värd för 1 500 personer auditorium och ett rymligt konferensrum, samt många mötesrum och sociala rum. Golv till tak fönster erbjuder fantastisk utsikt över baldakin och reflektionspool, med baobab träd prickade över hela landskapet bortom.