Intervju med Benjamin Dhong en San Francisco Interior Designer

Intervju med Benjamin Dhong en San Francisco Interior Designer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Benjamin Dhong är en inredning i San Francisco med en intressant historia. "Det är inte raketvetenskap; Jag läste bara vad jag händer på, säger han. "Men det som är mest validering är de stora klientreaktionerna. När vi har avslutat ett projekt, då vet jag att jag är i rätt yrke. "Benjamin Dhong älskar att blanda gammalt och nytt, traditionellt och modernt och högt och lågt.

Homedit: Var du alltid intresserad av design? Berätta om det ögonblick då du bestämde dig för att det här är vägen att gå.

Benjamin Dhong: Jag snubblat in i design serendipitously under en resa till Italien. Min vän firar födelsedagen genom att hyra en palladian villa utanför Vicenza. En framstående interiördesigner i San Francisco var på resan och i konversationer om konst, historia och gott om flaskor röda när jag nämnde att jag hade gott om ledig tid och hon bjöd mig att jobba som praktikant på kontoret när vi kom tillbaka. Enbart sak ledde till en annan och inom 3 år var jag redo att ta steget och gå ut på egen hand. Jag har aldrig tittat tillbaka eller ångrat ett ögonblick. Den resan förändrade mitt liv.

Homedit: Var hittar du din inspiration?

Benjamin Dhong: Överallt. Resor, museer, auktionskataloger, även filmer ... filmerna av Michael Powell i efterkriget England är väldigt inspirerande. Hans klassiska "svarta narcissus" om nonner uppe i himalayorna är skrämmande vacker.

Homedit: Kan beskriva lite ditt första inredningsprojekt?

Benjamin Dhong: Jag skapade hela möbelplanen i powerpoint och på något sätt hade mätningarna fel och beställt en sektion som var alldeles för stor för rummet! Tacka gud jag fångade den innan den gick i produktion eller innan klienten gick på. Inredning är lite som röken och speglarna i showbranschen. Det ser allt vackert ut från förra raden, men det är galenskap bakom gardinen. Naturligtvis den här veckan installerade vi bara en 22 fot lång bankett som måste hissas.

Homedit: Hur skulle du definiera din personliga stil?

Benjamin Dhong: Jag älskar att blanda gammalt och nytt, traditionellt och modernt och högt och lågt. Men det måste ske på ett väldigt balanserat sätt, annars ser det ut som en stor röra. Jag gillar att mina rum är väldigt lugna och fridfulla men med stort intresse.

Homedit: Hur länge sedan började du ditt företag?

Benjamin Dhong: Jag hängde min egen singel ut 4 år sedan. Vi hade tur att bli inbjuden att delta i San Francisco decorator showcase hus med 3 månader och det är vad hoppa startade min karriär.

Homedit: Vilken typ av människor ber om din hjälp?

Benjamin Dhong: Jag tycker att mina kunder uppskattar nöden till historia eller intellektuella idéer som jag försöker ta med i alla mina projekt. De gillar mer än bara ett vackert rum.

Homedit: Vad skulle vara din rekommendation för "vad ska man göra först" i ett dekorationsprojekt?

MoreINSPIRATION
  • Intervju med New York Interior Designer Tricia Foley
  • Intervju med inredningsdesignern Alexandra Lauren
  • Renoverad Loft i San Francisco med en maskulin atmosfär och en funktionell inredning

Benjamin Dhong: Möblera om!! Det skakar upp uppfattningarna av klienten och låter dem se möjligheterna. Att flytta om möblerna gör att du ser dem i ett helt nytt ljus

Homedit: Vilka råd har du för någon med ett nytt hus att dekorera och kanske en begränsad budget?

Benjamin Dhong: Köp inte saker bara för att fylla i tomma utrymmen. Bättre att långsamt köpa saker som betyder något och är av värde. Gå till loppmarknaden och hitta några bitar med något tecken och själ.

Homedit: Vad är din favorit bok / tidning om design?

Benjamin Dhong: Jag älskar interiörvärlden. Det är en tidning i Storbritannien. Omslaget är de mest fantastiska och dunkla utrymmena och så vackert sköt. Det är som konst.

Homedit: Vad sägs om din favoritplats?

Benjamin Dhong: Nu när det finns så många underbara designbloggar är det verkligen svårt att klämma ner det. Den här veckan är det http://postandgrant.com/ på grund av dess underbara mix av modern konst och design.

Homedit: Vad rekommenderar du för det här året?

Benjamin Dhong: Fortsätt blanda saker upp. Hård, mjuk, gammal och ny. Även modern design längtar efter konsistens och värme. För mig är det en kraft i juxtapositionen. Den intelligenta paringen av det osannolika gör för kraftfulla utrymmen.

Homedit: Vad är den genomsnittliga tiden som tilldelats ett projekt?

Benjamin Dhong: Våra projekt är genomsnittliga ungefär ett år. Jag gillar att tillåta tid att ramla upp så jag kan ge projektet lite tanke innan vi fattar några viktiga beslut. Vacker design är omfattande och väl genomtänkt.

Homedit: Vilka råd har du för unga designers eller arkitekter som läser denna intervju?

Benjamin Dhong: Njut upp så mycket kunskap som möjligt. Gå till museer, häll genom auktionskataloger för att se det bästa av designen. Resa, resa, resa !!

Homedit: Vad är dina planer för framtiden?

Benjamin Dhong: Vi arbetar alltmer med att arbeta med arkitekter och utforma hela arkitekturen i husen. Jag är lyckligast stomping runt en byggarbetsplats och ser planer komma till liv!

Homedit: Vad tycker du om vår webbplats?

Benjamin Dhong: Jag älskar din globala utsikter. Designen är inte parokial längre. Vi är alla sammankopplade och utbyter idéer snabbare och snabbare. Jag älskar det! {Bild 1 härifrån.}