Intervju med Robert Oshatz: Naturskönhet och lyriskt musik av arkitektur

Intervju med Robert Oshatz: Naturskönhet och lyriskt musik av arkitektur
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

I den tyska filosofens ord Friedrich von Schellings ord säger "Arkitektur i allmänhet är frusen musik."Om detta är att tro, skulle Portland, Oregon-baserade arkitekten Robert Oshatz kunna betraktas som en vanlig virtuos. Oshatz har sedan 1970-talet arbetat som arkitekt, och har blivit känd för att designa hem med en unik poesisk känsla och en uppskattning för den naturliga världen, vilket resulterar i att bostäder tillgodoses den lokala miljön som de ofta verkar blanda sig i landskapet. Enligt Oshatz är hans unika utformning av design en del av en större tro på att skapa mänskliga bostäder som finns i fred med miljön som de upptar.

F: Hur började du som arkitekt?Jag började börja när jag var 15. Jag började jobba för en arkitekt på gymnasieskolan efter att jag blev fascinerad av mekanisk ritning och folk sa att du borde vara arkitekt ... Jag hade ingen aning om vad det var men det lät trevligt och så började jag leker kring att utforma hypotetiska hus och bygga små modeller. När jag började gymnasiet var det en arkitekt som hade ett kontor ett kvarter bort och jag frågade honom om jag kunde komma in och städa upp och springa ärenden och bara vara där och se hur det är att vara arkitekt. Han var inte så upptagen vid tiden, så han satte mig ner vid ett bord och började lära mig. Det slutade att i mina 3 års gymnasium gick jag till skolan från 9:00 till 12:00 och arbetade sedan för denna arkitekt från 13:00 till 17:00. Men efteråt gick jag ut på college för att få en examen i arkitektur, de viktigaste sakerna jag lärde mig var under de tre års gymnasiet som arbetade för den där mannen.

Fråga: Hur skulle du karakterisera vilken typ av arkitektur du skapar?Jag tänker på mitt arbete som en arkitektur som är i fred med sin miljö, och där människor är i fred inom den. Vad jag försöker göra är att jag ser på varje sida som en egen poesi för det, och jag försöker fånga den poesin i sin fysiska struktur. Samtidigt tittar jag också på kundens projekt i komponenter; den första är väldigt enkel - hur många badrum de vill ha, eller hur många som sover i huset och en idé om budgeten. Men då är det också mer av en psykologisk eller känslomässig komponent som är viktig - hur en person vill få ljus att komma in i sitt hem och hur de uppfattar färg och texturer ... Allt som går in i att sätta ihop projektet eftersom tanken är att utforma en struktur Det är unikt för en person så att de inte anpassar sig till strukturen, snarare är det som om strukturen är anpassad till dem.

Fråga: Vad är naturens roll i din design?När du försöker tänka vad som är skönhet, förenar vi alltid skönhet med naturliga element i naturen eller människokroppen. [Omvänt], när du tänker på naturen, tänker du när det gäller skönhet, och när man arbetar med naturen, verkar allt vara på rätt plats utan att man behöver ingripa av en man. Så när jag designar något ser jag på naturen som en av punkterna eller utgångspunkterna. Om hemmet kommer att ligga i en vacker miljö, och nu blir jag ombedd att bygga in den miljön ... Jag designar strukturen så det känns som om det var en del av miljön. Och ibland är din webbplats inte så vacker, så jag designar strukturen för att förbättra skönheten i den synen.

F: Hur balanserar du innovativ design med funktionell hembyggnad?När jag designar en struktur börjar jag inte med en förutbestämd uppfattning om hur strukturen kan se ut. Jag börjar med att designa den baserat på hur de vill bo i strukturen. Till exempel kan jag gå ut på webbplatsen och träffa en klient och fråga vad det handlar om den webbplats som de gillar så mycket - för det finns nog mer än bara det faktum att det är rätt plats eller rätt pris. Då frågar jag hur de vill bo på fastigheten - jag frågar "vad är det första som de vill se när de vaknar på morgonen, där de vill att solen ska komma in osv." Så om jag skulle utforma denna struktur med en förutbestämd uppfattning Jag skulle vara väldigt hårt pressad för att lösa det med hur min klient presenterade det för mig. Men när jag förstår vad kunden vill, börjar jag att designa hemmet för att vara inget annat än en inblick i det inre rummet så att det du ser på utsidan faktiskt händer på insidan av strukturen och vice versa. Det är som människokroppen ... du har dessa vitala organ och du har dessa skelett som skyddar dem och huden som täcker allt och bestämmer vad du ser ... men det viktigaste är att det fungerar och fungerar som kunden vill använd strukturen och att hemmet förblir så viktigt och viktigt för den person som bor i den som sin egen kropp.

+ Robert Oshatz

Bilder: Cameron Neilson

Alex Levin är en författare för Granite Transformations, ett grönt ombyggnadsföretag som utvecklar hållbara byggmetoder genom att hitta nya sätt att minska avfall och återvinna, till exempel genom att använda brutna Skyy vodkaflaskor för att göra bänkskivor.