Säg hej till Japandi (den minimalistiska designutvecklingen du har väntat på)

Säg hej till Japandi (den minimalistiska designutvecklingen du har väntat på)
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Japandi är en av 2017s coolaste stiltrender. Bild: Powda konstruktioner

Ibland är två stilar bättre än en. Japandi, en av 2017s coolaste designtrender, är ett absolut bevis på det. Den här hybridaestetiken kombinerar den modern-rustika atmosfären i skandinavisk - eller nordisk - design med den traditionella elegansen som är förknippad med japanska stilar. Tillsammans är de på väg att bli din nya favorit ta på minimalism.

Om du är så fascinerad av Japandi som vi är, läs vidare. Vi förklarar djupare vad Japandi är, varför det fungerar så bra och hur man får det att fungera hemma. Lita på oss när vi säger att denna trend är allt du har väntat på.

Detta utseende kombinerar de bästa elementen i japansk och skandinavisk design. Bild: Studio Revolution

Vad är Japandi?

Enkelt uttryckt är Japandi en hybrid trend. Detta nya utseende tar den moderna känslan av skandinavisk design och kombinerar den med den tidlösa elegansen i en japansk estetik för att skapa en stil som kombinerar det bästa av båda världarna.

Det är inte svårt att se varför dessa två stilar har kopplats ihop. Även om de kommer från olika delar av världen, delar de liknande principer. Båda är övningar i minimalism. De betonar båda vikten av att skapa funktionsdrivna utrymmen definierade av en handfull uttalande bitar snarare än ett överflöd av inredning.

Det är deras skillnader som hjälper till att göra denna mash-up speciellt intressant. Medan japanska utrymmen kan bli alltför slanka, lägger de rustika detaljerna i nordisk design varians. Där skandinaviska interiörer har en tendens att vara så neutrala kan de verka antiseptiska, ger den rika färgpallen av japansk design rummet mer värme.

Använd en kontrasterande färgpalett. Bild: Skandinaviska hem

Välj kontrasterande färger

Vi har pratat innan kontrast är nyckeln till att skapa visuellt intressanta interiörer, och Japandi är inget undantag. I det här fallet är färgpalett det enklaste sättet att se hur juxtaposition definierar denna trend och skapar ett nytt och spännande utseende.

Det första steget är att förstå de definierande nyanserna i varje stil. Å ena sidan kännetecknas nordisk design av en blandning av ljusa, neutrala nyanser, naturliga skogar och poppar av pastell accenter. Japansk stil är å andra sidan känd för rikare toner. Det är byggt av färgade skogar omgivna av iögonfallande tillägg av svart och rött.

De flesta Japandi-rummen börjar med en mörkare bas, vanligtvis en mättad, neutral nyans. Kontrasten skapas sedan genom att inkorporera en blandning av lätta skogar och starka, svarta nyanser. Även accenterna är vanligtvis monokromatiska. Några levande färger kan emellertid läggas till genom naturliga källor som husplanter.

Se till att dina möbler har både en skandinavisk och japansk touch. Bild: Skandinaviska hem

Kombinera båda möbelstilarna

I både skandinaviska och japanska interiörer är en sak helt sant: möblerna är omedelbart identifierbara. Om du har funnits runt designvärlden under en längre tid, borde du kunna placera möbler från någon av dessa estetik utan att behöva en ny blick. I den venen är det bara meningsfullt att malda Japandi-utrymmen genom att använda en blandning av bitar från båda.

Återigen, medan båda möbelstilarna definieras av rena linjer och betoning på praktiska egenskaper, finns det några viktiga skillnader. Skandinaviska möbler består vanligtvis av lätta skogar och har en avslappnad, nästan bondgårdskvalitet till den. Japanska bitar är å andra sidan lite mer raffinerade. De har färgade eller målade skogen och kommer i mer elegant böjda former.

Genom att använda en blandning av båda i din design kan du köra hem den känslan av harmonisk kontrast. Använd gärna en blandning av trätoner i utrymmet och lägg in bitar med både krökta och raka linjer. Att göra så lägger till en unik känsla av textur i rummet, vilket hjälper till att göra det visuellt intressant.

Låt tillbehör vara uttalande bitar från båda estetik. Bild: Skandinaviska hem

Välj uttalande tillbehör

Tillbehör har en mindre grad av betydelse både i skandinavisk och japansk design. Eftersom dessa rum är så funktionsdrivna, tar strikt dekorativa föremål en baksätet. Med det sagt, innehåller varje estetik några få uttalande dekorstycken för att säkerställa att designen känns avsiktlig.

Skandinaviska accentbitar fokuserar på komfort. De är beroende av saker som plush mattor, rikliga kuddar och mysiga filtar för att ge sina interiörer en hemlig känsla. Japanska accenter tenderar att vara användbara saker som vaser eller skärmar. Japandi rum inkluderar idealiskt en blandning av båda, men känner sig fortfarande enkel och skalas tillbaka.

I båda estetikerna finns en verkligt förenande faktor. Båda stilar är starka beroende av naturliga element som växter för att andas in i en känsla av livskraft i deras inredning. Var noga med att inkludera några växter i din Japandi interiör för att få rummet att verka ännu mer sammanhängande.

Japandi erbjuder inbjudande enkelhet. Bild: Koch Architects Inc., Joanne Koch

Japandi kan vara nytt år 2017, men vi är säkra på att det är här att stanna. Genom att kombinera de bästa delarna av skandinaviska och japanska mönster, kan detta utseende bara vara toppen för inbjudande enkelhet. Om du är lika förtjust i det här utseendet som vi är, behåll detta brev nära till hands. I vårt sinne är det bara en fråga om tid innan vi ser Japandi ser överallt.

Vad tycker du om Japandi-trenden? Ska du använda det här utseendet i dina egna interiörer? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna.