1960-talets husuppdatering i Nederländerna som uppmuntrar till hälsosam familjeliv

1960-talets husuppdatering i Nederländerna som uppmuntrar till hälsosam familjeliv
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett gammalt 1960-talshus i Noord Brabant, Nederländerna uppgraderades av WillemsenU Arkitekter för att kunna betjäna de moderna levande behoven hos en familj på fyra. Klienterna ville ha mer utrymme, liksom ett nytt arbetsområde kopplat till det omgivande landskapet. Lösningen från arkitekterna bestod av att utöka huset på ena sidan. Därigenom skapades extra vardagsrum på bottenvåningen och erbjuder rum för affärshemskontoret, ett garage och en carport. Barnens sovrum på övervåningen har också förstorats till följd av denna hemuppdatering.

Det finns flera fördelar med den nya designen: "Den befintliga layouten, kännetecknad av något trånga rum, omvandlades till en logisk, rymlig plan. Vardagsrummet har flyttats från framsidan av huset till baksidan av huset, där stora fönsteröppningar på två sidor av det öppna vardagsrummet erbjuder utsikt över det omgivande landskapet. Speciellt utformade element, som eldstaden och den stora köksenheten som blir till ett matbord, dela upp den öppna planen i flera områden, var och en med sin egen atmosfär. "Varje inredning erbjuder olika och fascinerande naturvyer, vilket garanterar en hälsosam familjevänlighet. [Fotografi av Hugo de Heij & Culimaat]