Roliga och lekfulla möbelidéer för barnens sovrum

Roliga och lekfulla möbelidéer för barnens sovrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är alltid kul att dekorera ett utrymme för barnen. Du får välja mellan många roliga och söta möbelstycken och massor av färska och lekfulla färger. Samtidigt får du påminna om din egen barndom och känna dig som ett barn igen. Att designa möbler för barn är lätt uppgift. Visst kan det vara mycket roligt men det är också utmanande att hitta den rätta balansen mellan utseende och funktion och göra allt säkert och användarvänligt. Idag ska vi utforska världen av barns sovrumsmöbler inspirerade av sagor, tecknader, roliga teman och massor av andra coola saker.

Har du någonsin föreställt att du kan flyga till månen och bortom, att du hade en rakett och du måste utforska universum? Som barn kan detta vara mycket roligt, särskilt med en verklig raket i rummet. Tja, det är inte en riktig raket utan snarare en mysig krog inuti en raket som låter barna lagra leksaker inom sitt framdrivningssystem och inuti trappan. Rocky Rocket är en anpassning av en fåtölj.

Tjejer drömmer om att flyga och utforska världen, men inte i en raket. För dem verkar en luftballong som ett mer lämpligt alternativ. Det är mer drömmande och ömtåligt än en raket. Denna Fantasy Air Balloon sängen måste vara en av de mest imponerande barnen sovrum idéer hittills. Det är ett intressant spel på himmelssängdesignen, anpassad att användas som antingen en rundbädd eller en mysig sittplats.

En annan mycket vacker möbelbit för små prinsessor är sjöjungfrubädden. Det är faktiskt en rund säng med en ram som ser ut som ett jätte skal. Precis som skal skyddar pärlorna inuti, kommer den här sängen att skydda den lilla prinsessan som sover i den, och erbjuder henne en bekväm och mysig madrass och ett varmt nattljus över huvudet.

Designad för att se ut som en stor haj om att äta upp allt framför den, är det här skrivbordet inte så skrämmande som du skulle tro. Hajen ser ganska vänlig ut och det är tänder som verkligen är ljuskällor för skrivbordet. Träplattan har en levande kant och matchar hela temat på skrivbordet.

Hajen skrivbordet skulle se perfekt ut i ett rum med pirat-tema inredning. Sängen kan se ut som ett piratskepp med ett anpassat huvudskyddslock och temakläder. Golvet kan målas för att se ut som vatten eller en yta med det här temat kan användas. På väggarna kan en skattkarta visas. Detta är bara en av de många intressanta pojkarnas sovrumsförslag att välja mellan.

Racing bil sängar är verkligen populära. De är ganska stora och inspirerar barnen att använda sin fantasi och faktiskt vill gå och lägga sig när de ska. Röd är definitivt den mest populära färgen för dessa sängar och de anpassas ofta med klistermärken, vinyl och andra detaljer, precis som riktiga racerbilar. Du kan matcha sängen med några teman sängkläder och accentkuddar.

Om tävlingar är för vanliga eller om flygplan verkligen är något som ditt barn älskar, skulle du vara glad att veta att det finns sängar utformade för att passa det här temat också. För att göra saker ännu bättre kan du ha väggen bakom sängen målade med moln eller du kan använda anpassad tapeter eller dekaler. Sängen kan användas i kombination med ett matchande skrivbord eller garderob.

För att få din lilla flicka att känna sig som en prinsessa behöver du inte nödvändigtvis en stor ballongbädd eller något så dramatiskt. Som det visar sig kan du göra det genom att helt enkelt välja rätt stil. Sök efter vintage möbler med vackert utsmyckade ramar, böhmiska franska mönster och delikata och invecklade carvings. Moderna bitar från mitten av århundradet är precis rätt för ett sådant tema. Lägg till allt som en baldakin säng och några vackra långa gardiner och inredningen är komplett.

Det är ofta lättare att arbeta med uppsättningar så att du inte behöver mixa och matcha saker. Barns sovrumsarrangemang definieras inte alltid av tecknade inspirerade tryck och mönster och roliga former. Vissa mönster är vackra utan dessa saker. Ta till exempel den här kombinationen av en vägg med ett neddragningsbord / skrivbord och en elegant soffa som också kan användas som säng. Färgerna är varma och känsliga och med rätt tillbehör kan inredningen se utsökt ut.

När det gäller hyllenheter går geometriska mönster alltid ett bra alternativ. De är idealiska för moderna sovrum och kan anpassas för att passa perfekt och passa utrymmet. Lägg till några hyllor ovanför sängen och låt dem korsa varandra och skapa förvaringsfack med olika former och storlekar.

En hyllenhet kan också komplettera ett skrivbord. De två kan bilda en uppsättning som i det här fallet. Den vita och blå kombinationen är vacker och perfekt om du vill skapa ett nautiskt tema i rummet. Koordinera dessa med hyllan ovanför sängen för att få en sammanhängande look.

Våningssängar är mycket praktiska eftersom de upptar lite golvyta. Barnen tycker också att de är intressanta och roliga och njuter av att klättra på en stege för att nå toppen sängen. Småbäddsbäddar har sidopaneler av säkerhetsskäl och är också mer tillgängliga och användarvänliga än andra.

Ett bra alternativ till våningssängar är denna typ av design. Bottenbädden glider under den övre delen när det inte behövs, vilket sparar golvutrymme större delen av tiden. Denna design är faktiskt lite mer rymd effektiv än traditionella våningssängar eftersom det lämnar gott om plats för en hyllenhet eller en förvaringsskåp ovanför sängarna.

En annan rymdbesparande kombination kan ses här.Detta är en loftbädd med skrivbord nedan och de två kan användas oberoende av varandra efter behov. Det här är en bra lösning för litet sovrum. Genom att höja sängen ovanför skrivbordet får du utrymme och ger mer utrymme att leka.

I stället för ett skrivbord under sängen är ett annat alternativ att ha en liten soffa eller ett förvaringsskåp placerat där. Du kan också dra nytta av sängplattformen och ha krokar fastsatta på undersidan för saker som kläder, väskor, sportutrustning och andra saker.

Inte alla våningssängar delar samma struktur eller stil. Dessa två var designade för att var och en har sitt eget förvaringsskåp. De är inte inriktade på varandra utan på ett asymmetriskt sätt, så båda lagringsområdena kan användas samtidigt. Sängarna upptar en hel vägg.

Bunk sängens huvudkoncept kan anpassas för att spara utrymme även när en enkelsäng är nödvändig. Sängen kan höjas på en plattform, men utrymmet under kan lämnas öppet. På så sätt kan du få en lagringsenhet placerad där och spara utrymme i en annan del av rummet.

MoreINSPIRATION
  • Några användbara dekorativa idéer för små sovrum
  • 15 sovrums interiördesign idéer för två barn
  • Sparar utrymme och lekfulla våningssängar

Det finns olika sätt att integrera lagring i en våningssängs design. Ett alternativ är att lägga till lagring under bottenvåningen eller på sidan. I detta fall integrerades en uppsättning öppna hyllor i ramen på ena sidan, medan en trappa med förvaring inuti trappan sattes på andra sidan sängarna.

Ett par våningssängar kan skräddarsys och byggas in i en större vägg. De kan ockupera ett hörn av rummet som visas här. Den övre våningssängen placeras längs väggen till höger och botten längs väggen till vänster. Detta lämnar tillräckligt med utrymme för en stor väggkåpa och en hyllenhet.

Ett annat sätt att integrera mycket lagring i barnens rum visas här. Istället för en klassisk uppsättning våningssängar placerades en av sängarna ovanpå ett förvaringsskåp och en annan till sidan. En stege erbjuder tillgång till loftbädden.

Detta är ett annat exempel på det alternativa systemet som vi nämnde tidigare. I stället för en uppbäddad säng har detta system en säng som glider under en annan. Dessutom finns det också två förvaringslådor under sängarna. Ovanför dem finns tillräckligt med utrymme för en serie vägghylsor.

Våningssängar är det optimala valet för små rum delade av två eller fler barn. Istället för att utnyttja all tillgänglig golvyta med sängarna, kan du lägga till mer lagring, ett skrivbord, vägghyllor och andra element som inte kunde ha varit i klassisk miljö.

En baldakin säng är en avgörande möbel om du vill göra ett utrymme ser ut som en prinsessans lair. Baldakinen kan anpassas för att passa ett visst tema. Ända sedan den frusna filmen kom ut kan detta vara ett återkommande tema i många interiördesigner. Du kan använda affischer och dekaler för att dekorera befintliga möbler samt väggarna medan sängen kan innehålla en ljusblå kapell gardin.

Medan sagor och teckningar kan vara lämpliga teman för små tjejers rum, behöver en tonårsflickas rum något annat. Faktum är att det sällan är ett tema i ett sådant fall. Designen är enkel och fräsch och färgerna spelar en viktig roll i den övergripande atmosfären och utseendet. Så gör utskrifter och mönster.

Det är viktigt att erbjuda barn och tonåringar möjlighet att anpassa sitt rums inredning. Detta kan göras genom att skapa en galleri vägg där de kan visa sina konstverk, foton, affischer och andra saker. Låt dem lägga ut dessa saker på ett snyggt sätt i stället för att dölja dem eller bana dem på väggarna och dörrarna på ett klumpigt sätt.

Tonårstjänster definieras ofta av dramatiska bildskärmar och starka kontraster av färg. Det är lätt att ha alla dessa element på ett harmoniskt sätt och för att undvika en inredning som är för grafisk eller tröttsam för ögonen.

Färger är viktiga för alla typer av inredning och inredning, men när barnen är inblandade har färger tenderar att ta sig i centrum. Starka färger som röd, grön eller blå blir en del av designen och de måste förbli kontrollerade, så använd dem i form av en accentvägg, en ryggsäck, en uppsättning fönstergardiner eller konstverk.

Använd möbler för att skilja de olika områdena i barnens rum. Till exempel kan en hyllrum separera sovplatsen från skrivbordet, vilket skiljer mellan det utrymme som är bekvämt och avkopplande och det område där läxor är färdiga eller där konstprojekt görs.

Du kan ta med ett tema i designen av rummet utan att göra det för uppenbart. Till exempel kan ett nautiskt tema presenteras på element som sängkläder, konstverk, dekorationer, möbelvaror och andra små detaljer som inte sticker ut först.

Vissa teman är avsedda att sticka ut. Det är till exempel omöjligt att ha ett Spiderman-tema sovrum utan att vara uppenbart om det. Den röda och blåa kombinationen ensam är mycket suggestiv. Lägg till logotypen och andra symboliska element och du får en väldigt djärv design.

Enkelhet kan vara charmig på sin egen väg. En ren och frisk design betyder inte att atmosfären skulle vara steril och saknar någon form av anpassning. Du kan fortfarande personifiera utrymmet, men på ett annat sätt, mer raffinerad och elegant.

Nursery rum är olika. Du måste själv göra alla val eftersom du inte kan involvera barnet i hela denna designprocess. Vanligtvis är fokus på funktionalitet så se till att det finns gott om förvaring för blöjor, lotions och andra saker och de är alla bekvämt placerade.

Det är praktiskt att ha förvaringslådor eller hyllor intill spjälsängen.Faktum är att det här är en design med ett inbyggt förvaringsfack. Comboen gör det enkelt att ta en servett eller leksak utan att behöva flytta mycket. Du kan även använda toppen som ett skötbord.

Delade sovrum är svåra att dekorera, särskilt när barnen har olika stilar och vill ha olika saker. Snarare än att skapa en dikotomi mellan ena halvan av rummet och den andra, bör du försöka hitta mittpunkten och att komma fram till en design som båda barnen älskar.

När barnen börjar växa upp, kan du sluta tänka på dem som barn som behöver färgglada rum och roliga leksaker och behandla dem mer som vuxna. Redecorate sovrummet för att se mer vuxna. Välj färgkombinationer som inte inkluderar den alltid populära rosa eller blåen och använd något annat som gult eller turkos.

När barnen växer upp börjar de socialisera mer, att ha vänner över och att interagera med andra. De behöver sitt rum för att vara mer än bara en säng och ett skrivbord. Så överväga en Murphy säng istället för en klassisk som lätt kan döljas för att göra plats för en soffa eller en sektion. Använd också eleganta färger och texturer och tänk på dekorationer som ser elegant ut.

Istället för en Murphy säng kan du välja ett annat system som bättre passar inställningen. Till exempel byta våningssängar med två sängar som kan vikas och försvinna i en vägg. Det är ungefär samma system som Murphy sängen men det är anpassat för flera enkelsängar.

Detta innovativa system är ett annat bra alternativ att ta hänsyn till. Sängen och soffan är samma möbelstycke. Sängen kan lyftas och döljas inuti ryggstödet i soffan när det behövs.