6 Idéer för att använda kökets backsplash Kontrast

6 Idéer för att använda kökets backsplash Kontrast
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kökets bakplattor är en naturlig plats för att lägga till en viss individuell stil. Från de olika färgalternativen till det stora utbudet av material finns det många möjligheter till en unik och rolig backplash. Och ett av de enklaste sätten att lägga till någon personlig stil i köket är att tänka kökets backsplash-kontrast.

Användning av kontrast i kökets bakplatta, för att börja med, hjälper det ofta överskuggade området bakom kaminen eller motståndsplattan. Det kan också lägga till en färgstark bakgrund i köket och hjälpa till att definiera rymden på utrymmet. Läs vidare för att ta reda på hur du använder kontrast i kökets bakplatta.

En abstrakt djurdesign ger ett unikt kök bakplatta. Bild: Key Piece

Konstnärliga bakgrunder

Kanske är ett av de mest slående sätten att få lite kök backsplash kontrast att gå för en collage design. Detta lägger omedelbart till ögonblickligt visuellt intresse. En svartvit design är en säker satsning för att skapa omedelbar kontrast. Använda svartvitt kan hjälpa konstruktionen att gå med ljusare kök färgscheman. En svartvitt stil kan vara en statlig design som lägger till visuellt intresse utan att konkurrera med resten av rummet för mycket eftersom färgerna är neutrala.

Naturligtvis, var inte rädd för att prova en färgstark collage design. Det kan antingen göra en bra kontaktpunkt i ett rum med ett mer neutralt färgschema eller matcha andra färger i rummet.

Tegeldesign är ett enkelt sätt att skapa en viss omedelbar kontrast. Bild: MIRA Golv och interiörer

Hög kontrast kakel

Kakel är alltid en favorit för kökets bakplattor. Kakel tenderar att vara gjord av smarta material som är motståndskraftiga mot värme och är lätta att rengöra. Ett sätt att få lite kök backsplash kontrast är att välja kakel färger med kontrast mellan dem.

Återigen är svarta och vita plattor en favorit för omedelbar kontrast som går med populära ljuskök färgsystem. Men du kan använda vilken färgkombination du ser passande som skapar kontrast, som mörka nyanser och djärva, ljusa nyanser. Det är en mycket anpassningsbar design som du kan använda för att matcha valfri färgschema.

Textur kan vara ett verktyg för att skapa kontrast i ett kök backsplash. Bild: Phase2 Builders

Tredimensionella geometriska

En mer okonventionell idé är att gå för lite konsistens i kökets backplatta för att skapa kontrast. Bilden ovan visar att vissa vågformar som läggs till bakplattan hjälper till att skapa kontrast då ljuset träffar olika punkter i konstruktionen. Tillagd beige-skuggning hjälper med den kontrasten för en look som är både djärv och subtil.

Denna idé är ett kreativt tillägg som kan matcha nästan alla kökstilar. För att skapa ett liknande tredimensionellt utseende kan du använda en tegeldesign där vissa plattor höjs högre än andra. Ännu andra mönster är mer abstrakta och geometriska.

En löpande design för en backsplash-accentfärg bär temat genom rymden. Bild: Tenhulzen Residential

Accentfärger

Ett annat val för att få köket backsplash kontrast är att välja en fet accentfärg mot en mer neutral bakgrund. Ta de röda kakelarna på köksutrymmet i bilden ovan som ett exempel.

Den underbara aspekten av denna design är att du kan använda den accentfärgen i resten av utrymmet, som i vissa gardiner eller möbler. Det gör att backsplashen blir en del av rummets övergripande design. Detta leder till viss sammanhållning i rymden, eftersom bakgrunden blir en nyckelpunkt för den accentfärgen. Det låter dig också arbeta med ljusa stänk av din favoritfärg.

Marmor skapar en subtil men ändå distinkt kontrast. Bild: Peter Cadoux Arkitekter

Naturmaterial

Ett enkelt sätt att få en omedelbar kontrast är att gå för några naturliga material som kökets bakplatta. Exempelvis ger marmor direkt kontrast, eftersom det har mörka vener som löper genom det vita materialet. Vissa marmor har mörkare vener än andra, vilket innebär att du kan ha lika mycket eller så liten kontrast som du skulle vilja med den här stilen.

Ett annat alternativ är att använda natursten med olika nyanser. Det ger köket ett naturligt, utomhussykt och rustikt utseende, om det är den stil du vill ha i köket. Färgkontrast och grov konsistens av stenen kommer att fungera bra tillsammans för att rita ögat.

En ljus, lummig grön backsplash kontrasterar mot trästrukturen på ett sätt som gör att utseendet känns naturligt. Bild: Melocco och Moore

Ljusa nyanser skapar kökets backsplash-kontrast

När du använder kontrast i en backplatta i köket behöver backplashen inte kontrastera mot sig själv. Du kan använda en färg för ditt kök backsplash. I så fall kommer kontrasten från det sätt på vilket färgen du väljer för kökets backplatta kontrasterar med resten av utrymmet.

Till exempel kan du använda en djärv färg på ett kök backsplash för att kontrast mot naturliga trästrukturer, som i bilden ovan. Eller ett ljust kök bakplatta kan kontrast mot ett mörkare övergripande färgschema. Denna design kommer då att dra i ögat mot bakplattan och lägga till visuellt intresse för utrymmet.

Vad är några av dina favorit sätt att skapa kökets backsplash-kontrast? Vi skulle gärna höra om dem nedan.