5 sätt att återställa ditt kök backsplash (utan att slita ut det)

5 sätt att återställa ditt kök backsplash (utan att slita ut det)
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kökets bakplatta kan vara en av de bästa möjligheterna att bli kreativ med din köksdesign. Det är en chans att spela med en mängd olika färger, texturer och mönster som kan komma som överväldigande när de ingår i andra delar av rummet. Spännande, eller hur?

Här är fångsten: bara för att det inte är en till synes viktig del av ditt kök betyder det inte att det är en lätt byte. Faktum är att det kan bli överväldigande och skrämmande att undvika anpassning och varaktighet för kökets bakplatta. Lägg till några mentala bilder av chipping bort vid envisa backsplash-plattor och du kan ha en de mest messiga köken du kan tänka dig.

Om du beror på en makeover, känner du inte fast med din nuvarande backsplash (även om det är bokstavligt fastnat). Vi har sammanställt 5 sätt att återskapa ditt kök backsplash utan att riva ut det. Dessa enkla DIY kommer att ge ditt utrymme ett helt nytt utseende på en bråkdel av tiden, kostnaden och ansträngningen för en sann ersättning.

Bild: Veranda

1. Lägg till en lackfärg

Ibland är det enklaste tillvägagångssättet bäst. Det kan känna sig särskilt sant när det gäller att reimagining your backsplash. Om du är nöjd med det material du har använt tidigare, bara inte den speciella skuggan eller estetiken, är en färgfärg ett enkelt och prisvärt sätt att ge ditt kök ett helt nytt utseende.

Vår favorit del av att gå med en färglösning är att det finns en variation av stilar för att belägga en mängd olika material, allt från trä till kakel till glas. Du kan hålla den nya stilen enkel genom att bara hålla fast vid en nyans eller lägga till lite mer känsla genom att använda en stencil för att skapa en design i en sekundär accentfärg. Att välja mellan matt, satin och högglansstyler erbjuder också en rad olika utseende i en enda nyans.

Bild: Stil och komfort

2. Gå rustik med trä

För dem som älskar idén om ett rustikt kök, finns det inget bättre sätt att gå än en träbacksplash. Allt du behöver för denna ombyggnad är ett trä av ditt eget val och flytande naglar som hjälper till att fästa de nya plankorna över ditt befintliga material.

Naturligtvis kan olika trästilar uppnå helt annan estetik. Om du letar efter ditt slutprojekt för att få en mer strömlinjeformad känsla, kommer du förmodligen att vilja välja de tillverkade tungan-och-spårbitarna som säljs i hemförbättringsbutiker. Men om din dröm backsplash består av ett verkligt unikt och gammalt utseende, kan du skapa en unik design från återvunna trästycken.

Oavsett om du går för mer modern eller mer land, kom ihåg att båda som fortfarande finns kvar i köket. Så överväga att färga träet för att skydda det från eventuell matlagning slitage.

Bild: Tess Fine

3. Ge glamour med tenn

Tidigare var tenn ett otroligt dyrt material. Det betraktades som ett tecken på rikedom för alla som kunde införliva det i sina hemdesigner - tänk på de ädla tinntaken som finns i restaurerade byggnader. Dessa dagar är faux tennplåt lätt att få och erbjuder samma utseende till en bråkdel av priset. Detta är också ett utmärkt val att ersätta kakel, eftersom texturen i tennfinishen kommer att göra att någon injekteringslinje försvinner.

Emellertid är nyckeln till att använda tenn framgångsrikt moderering. Eftersom mönstren påtryckta är ofta mycket detaljerade, kan för mycket av detta material vara överväldigande för ögat. För bästa resultat, behandla tenn som en kontaktpunkt. Använd den på platser där du vill uppmärksamma - bakom en high-end spis eller över en bred diskbänk.

Bild: Hemdesign älskare

4. Värm upp med Beadboard

Vad mer är inbjudande än att välkomnas till ett mysigt lantkök? Ett av de enklaste sätten att uppnå "hemmet" estetiken är att lägga till en beadboard backsplash. Alla applikationer kräver samma likformiga nagellösning som du lagt ner för träpaneler, och några efterföljande naglar runt omkretsen för att du ska skapa ett utrymme som passar de rullande kullarna.

Eftersom pärlor ofta säljs i långa remsor, kommer du sannolikt att skära bitar i storlek. Var noga med att mäta på förhand och att lägga ut din design innan du klistrar för att du ska vara nöjd med den slutliga designen. Tveka inte att lägga till någon färg eller fläck för att få utseendet pop. Mörkgrå och dämpad teal är båda vackra val när man går för mer än vitt.

Bild: Martins Camisuli

5. Mirror A Modern Look

När det gäller moderna utrymmen, öppna varje hemdesigntidning och du kommer se många av samma material: coola metaller, slät sten och reflekterande glas. Detta gör glansen av en speglad backplatta ett enkelt val för dem som vill ha en snygg design.

I det här fallet finns det två alternativ. Spegelplattor säljs ofta i limplåtar som enkelt kan appliceras över en befintlig texturerad design. Men de som har en jämnare yta att arbeta med bör leta efter en möjlighet att köpa den speglade produkten i en större platta. Det är en mer minimalistisk, modern inställning till speglar - som ibland kan se ut daterad i fel inställning.

Uppdatering av något så enkelt som ditt kök bakplatta kan kraftigt förändra ditt köks övergripande utseende. Innan du når till mejseln, överväga dessa backsplash-idéer som inte kräver demo. Vi hoppas att du finner att slutresultatet kan vara lika imponerande som en fullskalig renovering.

Hur planerar du att uppdatera ditt kök backsplash? Vi skulle gärna höra från dig, så ta reda på oss på sociala medier eller i kommentarfältet nedan!