Muted Kitchen Color Ideas som ökar ditt humör

Muted Kitchen Color Ideas som ökar ditt humör
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi uppfattar färgerna på olika sätt och vi har alla våra favoriter. Även om min gröna inte är precis samma som din gröna, är det fortfarande en fin färg som lyfter mitt humör. Så vad är din favoritfärg? Skulle du inkludera det i ditt kök färgschema? Det är intressant hur vissa färger kan dämpas och mörka och gör oss fortfarande bra. En touch av grå eller svart kan vara precis vad ditt kök behöver se ut och känna sig rätt. Så hur är det med det? Känner någon av dessa köksfärgidéer dina sinnen?

Lägg till en touch av guld i köket inredningen för att få lite glamour in i rummet. Det finns många metoder du kan använda. Till exempel leta efter gyllene hårdvara för din skåp eller kanske du kan hitta en huva eller ett annat tillbehör som stolt visar den här färgen.

Utseendet i rostfritt stål tenderar att ge ett industriellt utseende till köket, men du kan para det med rena och vackra färger som vit, grå eller svart för att markera den unika skönheten.

Det är säkert att säga svart är inte en väldigt glad färg men det kan göra ett kök ser väldigt snyggt ut. Beroende på vilken stil du väljer kan en svart touch göra kökets utseende maskulin, elegant och lyxig.

Vissa färger som burgunder är lite svårare att arbeta med. De kan se lite utdaterade men du kan använda det till din fördel om du vill skapa en vintage eller traditionell inredning.

Detta är en färgton som parar vackert med silver och guld accenter. Den blanka finishen ger den känsla och mycket karaktär, lyftar stämningen i köket.

Turkos är en underbar färg och det ser fantastiskt ut i det här köket. De mörkare accenterna ger verkligen sin djupa skönhet och de gyllene detaljerna är precis vad designen behöver se komplett och lyxigt.

Ibland måste färgen dämpas för att låta mönstret eller texturen bli en fokuspunkt för en design. Marmor eller kompositkök ställer sig inte riktigt på starka färger och imponerar istället med sina unika mönster.

Ett vitt kök kan verkligen få dig att må bra. Det ser så fräscht och utsökt ut är det ganska svårt att vara negativt med en sådan inredning som omger dig. För att verkligen framhäva detta, lägg till lite humörbelysning och en subtil touch av grönt eller blått.

Om du vill ha ditt kök att känna sig inbjudande och bekvämt, använd sedan trä för att ge det värme. Träets naturliga korn gör att varje skåpdörr eller yta ser unik ut och färgen är alltid vacker. Detta är också ett mycket mångsidigt utseende.

Du behöver inte använda trä överallt i köket för att få det att trivas. Faktum är att några handslag här och där är tillräckligt. Det är ännu enklare att skapa eleganta kontraster som ger ännu bättre skönheten i det här materialet.

Neutrala färger är ett bra alternativ om du vill att köket ska välkomna utan att stå ut och till sist vara ett avkopplande och roligt utrymme. Du kan alltid lägga till en touch av färg med några tillbehör eller dekorationer.

Ryggplattan är ett bra sätt att lägga färg i köket. När allt annat är neutralt och tonat ner, kan backsplash vara det som står och verkligen dyker upp och uppmärksammar det på ett nytt sätt.

Färgerna måste matcha kökets stil. Till exempel behöver en lantlig eller bondgårdskök ha vintagefärger som rökig grön, naturlig trä eller beige. Eklektiska kök decors låter dig komplettera dessa med något lite mer kontrasterande.

Ett modernt eller modernt kök kan enkelt rymma djärva färger som orange eller gul. Kombinationen av grå och gul är särskilt populär. Färgerna gör varandra på ett riktigt bra sätt och gul är definitivt mycket glad och ljus.

MoreINSPIRATION
  • Snygga kombinationsidéer för tvåtoners köksskåp
  • Unika färgkombinationer för köket
  • Fem Décor Tips för att öka ditt humör

Det finns ingen anledning att upprepa en färg i köket. Det finns andra sätt att skapa symmetri eller sammanhållning. Till exempel, om ditt kök har ett golv med ett intressant mönster eller en färg, kan en ö med speglade ytor spegla det utseendet.

Ett lantligt kök är vanligtvis menat att det är neutralt så långt färgpalet går. Du kan naturligtvis lägga en grön grön genom några krukväxter eller växter eller att spela med kontraster och kombinationer av ytbehandlingar och texturer.

Röd och alla färger som härrör från är starka och livfulla färger, så de måste användas med försiktighet när de utsmycker ett utrymme.

Så försök inte matcha allt i ditt kök till din röda eller rosa ö eller nedre skåp. Tona ner färgerna lite genom att lägga till lite grå, vit eller någon annan neutral färg till mixen.

Ibland visar ett utrymme inte verkligen sin skönhet tills du slår på lamporna. Du kan ha en dämpad köksinredning med bara en glimt av färg som blir en spektakulär inredning när du markerar den med accentbelysning.

Belysningen är faktiskt mycket viktig och nära kopplad till färg. En remsa av LED-lampor under de övre köksskåp kan verkligen placera strålkastaren på bakplattan. Så ta hänsyn till det innan du väljer färg.

Mjuka pasteller kan verkligen ändra stämningen i ett utrymme när de används korrekt. Du kan uppnå en vacker balans mellan maskulin och feminin skönhet genom att kombinera en mörkare och starkare färg, till exempel brun med en mjuk rosa eller lavendelskugga.

Sätta ihop flera olika dämpade färger för att skapa en symfoni eller diskret elegans och sofistikering.Spela med olika nyanser av grått på olika finish och material, lägg till en röra av rosa, några trä accenter och en antydan grön och se resultatet.

Gör upp för bristen på djärva färger i köket med ett intressant utseende för bakplattan. Kombinera mönstrade plattor för att skapa en intressant display eller en mosaik av olika utskrifter.

Lägg färgen till köket på oväntade sätt. Till exempel gör hyllorna inuti skafferiet en djärv rosa som sticker ut när du öppnar dörrarna eller använder hårdvara som har en intressant färg som står i kontrast till lådfronterna.

När du arbetar med marmor behöver du inte oroa dig för färg eftersom det unika mönstret och utsökta finish är tillräckligt för att göra köket vackert och väldigt elegant.

Spela med blanka och matta ytor för att skapa intressanta kontraster och kombinationer. Istället för att använda färg kan du spela med alla slags finish och använda accentbelysning för att markera dina favoritfunktioner.

En färg kan vara subtil och står fortfarande ut. Du kan använda en mörk nyans av violett eller mörkbrun som nästan ser ut som svart och gör köket intressant så här. Ibland är de knappast märkbara detaljerna de mest intressanta.

Lyft upp din anda med ett kök som ser glamoröst ut utan att vara överdådigt. Diskreta och enkla färger som svart och grått kan verkligen göra tricket. Tänk på att mörka färger kan göra att ett litet kök ser ut ännu tinier så att utrymme är viktigt i det här fallet.

Ge köket och det eleganta industriella utseendet genom att använda element som nätskärmsdörrar och metallfunktioner. Lita på färg för att tona ner det grova utseendet och ge köket ett snyggt och raffinerat utseende.