Modern Kitchen Island Idéer som återfinns en klassisk

Modern Kitchen Island Idéer som återfinns en klassisk
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ön är ofta den centrala funktionen i ett kök. Andra konfigurationer placerar ön mellan köket och ett intilliggande utrymme som vardagsrum eller matplats. Men det finns mer än det. Det finns många intressanta kök ön idéer som avslöjar hur praktiskt och multifunktionellt denna möbel verkligen kan vara. Vissa utföranden inkluderar ett kök ö bord som antingen kan vara en förlängning av räknaren eller ett tillägg till huvudenheten. Oavsett vad som helst kan vi se hur stilfulla och funktionella moderna kök öar kan vara.

Design som ger köksöar en bordsförlängning är mycket vanligt och kan ta många olika former. Vissa bordsförlängningar är små och kan bekvämt sitta två eller tre personer, som betjänar mest som ett frukostbord.

Vissa mönster innehåller naturligtvis ett bord eller en bar i köket utan att det ser ut som en förlängning. Den här, till exempel, klargör att bardelen har en distinkt funktion genom att placera den på en annan nivå och ge den en annan finish och färg.

När köket och matsalen är intilliggande utrymmen på en öppen planlösning, kan ön sätta de båda funktionerna samman och skapa en sömlös övergång mellan dem, vilket garanterar en sammanhängande och vätskeinredning och atmosfär hela tiden.

Denna köksö, i stället för att ha en förlängning på ena sidan eller på en höjd nivå, har en rak trähylla som omger och ramar den en tre sidor. Denna plattform kan användas för lagring eller på andra sätt.

Bordsförlängningen är inte nödvändigtvis en måste för en köksö, men det brukar förbättra sin design och funktionalitet. Även en mycket liten del, som i det här fallet ger ön ett stående utseende och gör det praktiskt.

I vissa fall kan köksön komma i fortsättningen av räknaren. Som ett resultat blir ön själv en förlängning av räknaren. Det kan innehålla förvaringsutrymmen och utrymmen, även om en enkel designmetod vanligtvis uppskattas.

Beroende på layout och ledigt utrymme kan köket sträcka sig in i ett bord eller en bar på sidan eller direkt framför. Sidoplattningar är praktiska när utrymmet är långt och smalt och alternativet skulle störa dess tillgänglighet.

Ett tillräckligt stort kök kan innehålla ett matbord utan att offra en avgörande del av golvytan. Faktum är att vissa öar är dubbla som matbord och det gör dem särskilt rymdseffektiva.

Bordsförlängningen på en köksö kan antingen vara något högre än öbaksräknaren eller lägre, beroende på om du väntar på att vara ett matbord eller en bar. Det kan också matcha räknaren eller kontrast med den.

Om layouten och rummet tillåter det, kan en L-formad bordsförlängning visa sig vara det perfekta alternativet i vissa fall. På så sätt stör de två funktionerna inte varandra och kan användas separat och samtidigt.

Moderna kök öar är ofta utformade för att passa in i rummet och dess inredning. De matchar eller kompletterar skåp eller förvaringsenheter och kommer som tillbehör eller en accentbit utformad för att slutföra utrymmet.

Denna design och den som presenteras ovan delar samma design och strategi. De är inbyggda i skåpet och sträcker sig från mellan förvaringsfacken. Som du kan se kan ön antingen innehålla funktioner som en handfat och en kamin eller kan helt enkelt användas som ett diskutrymme.

Det finns inget behov av en köksö för att vara mycket stor för att kombinera flera funktioner eller att erbjuda mer än bara ett diskutrymme. Även små versioner som den här kan innehålla praktisk lagring och kan dubbla som en bar eller frukostbord.

För ökad rymdeffektivitet kan en köksön innehålla ett bord eller en stångförlängning i sin konstruktion utan att den hela tiden måste uppta golvytan. Vissa utföranden har utdrag eller fällbara förlängningar.

Moderna kök definieras vanligtvis av minimalism och rena och eleganta linjer. Men om du vill ha ditt kök att känna sig lite mer varmt och inbjudande, överväga en ö med en mer traditionell eller rustik design som den här.

Marmor är ett vanligt material för köksöarna, oavsett stil. Olika typer av marmor har olika färger och vener, men alla delar gemensamt ett unikt utseende och en raffinerad och elegant design.

MoreINSPIRATION
  • 15 Breakfast Nook Idéer som springer runt Köket
  • Hur man sparar utrymme med en köksön
  • 12 idéer för att ge sofistikering till din kök ö

Svart kan inte vara en vanlig färg för de flesta kök men det gör det inte ett dåligt val. En svart ö kan definitivt lägga till en elegant och sofistikerad touch till hela köket, vilket ger utrymmet en dramatisk överklagande.

Stångförlängningar på köksöarna följer inte alltid ett mönster. Ibland tar de skulpturala former medan andra gånger de bara är enkla hyllor fästa på en köksöns framsida.

Hela köket kan dubbla som en bar och det stör inte dess förmåga att också fungera som ett förberedelsutrymme och matlagningsområde om det också har inbyggt spis, diskbänk eller andra apparater och bekvämligheter.

När öns bänkskiva och bordet sträcker sig från den är gjorda av olika material eller har olika finish och färger, blir punkten där dessa två möter en knutpunkt för den här enhetens design och ibland är det trevligt att dra nytta av det.

En köksö som passar in i rummets inredning och resten av möblerna smälter in på ett naturligt sätt, mer om det har en anpassad design som interagerar med väggaggregaten och andra element som finns i rummet.

Denna kök ö har en låg glaspartition utformad för att skilja prep området och kokzon från bar sektionen. Skiljeväggen fungerar också som en slags backplatta för diskbänken och spisen på den andra sidan av den.

Även om det finns några sällsynta typer av marmor som anses vara lyxiga och är väldigt dyra, är det i allmänhet ett mycket prisvärt alternativ, vilket är en av anledningarna till att den används så mycket i kök.

Varje kök ö har sina egna särdrag och speciella egenskaper, oavsett om det är en snygg och skulpturell design eller en bordsförlängning som sticker ut och står i kontrast till resten av enheten. De element som används för att accessorize ön har sin egen roll.

Kombinationen av väv och metall gör denna köksö ett riktigt bra alternativ för industriell inredning eller för ett modernt utrymme som tycker om att leka med kontrast och utforska skönheten i olika material och kombinationer.

Även om detta inte är tekniskt en ö, erbjuder det ett intressant designalternativ. Integreringen eller en stavdel i disken i köksenheten är okonventionell och ut ur lådan men också smart och inspirerande.

Det måste finnas ett bra förhållande mellan köksön, baren eller bordet som sträcker sig från det och stolarna eller barstolarna som kompletterar den. Faktum är att många öar är skyldiga i sin unikhet och charm till de små accentdetaljerna som kompletterar sina mönster.

Som det visar sig kan en kök ö med en mer traditionell eller rustik design göra en modern eller industriell kök känner sig mer inbjudande och mer som ett socialt utrymme än ett utilitariskt rum.

Varje kök ö är unik och hanterar förvaring och sittplatser på egen väg. Varje ö innehåller också accentfunktioner i sin design på egen hand, oavsett om vi pratar om ett bord som sträcker sig till sidan, ett doldt förvaringsutrymme, en inbyggd apparat eller något annat.

En inbyggd ö gör det lättare att organisera och distribuera alla apparater i hela köket. Till exempel kan ön vara den viktigaste matlagningsstationen, medan handfatet och allt annat är integrerade i ett annat område av rummet.

Att fylla köket med möbler är inte den bästa strategin när golvytan är begränsad. Men när rummet är stort nog, finns det tillräckligt med utrymme för en ö, en bar eller en bordsförlängning och massor av förvaring.

Välj svart om du vill att köket ska se enkelt ut och ha en elegant och raffinerad design. Svart är också en utmärkt färg för ön om du vill att den ska kontrastera med en ljus vägg eller se slät och liten.

Använd en liten öförlängning för att dela räknaren och hela köket i två sektioner. Om du också vill att utrymmet ska förbli flexibelt, så gör ön ner eller försvinna under disken när det inte behövs.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: