Köksplashbaksområden som erbjuder något mer

Köksplashbaksområden som erbjuder något mer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När du har monterat de övre köksskåp och bänkskivorna i ditt kök, är det dags att tänka på hur man dekorerar väggutrymmet mellan dem. För det mesta majoriteten av hemmen betyder det en sak: keramisk stänk tillbaka kakel. Med så många kakelplattor att välja mellan, är det lite ursäkt för en designer att inte ge något som fungerar bra med resten av inredningen, helt enkelt för att stänkområdet är funktionellt område, utformat för att enkelt rengöras. Likväl kan monoton och regelbundet kakelning verka lite död och med bara en liten ansträngning kan du uppnå så mycket mer.

Tänk på området mellan bas- och ögonnivåenheter som något av en tomt duk där du kan experimentera med ditt köks utseende. Var inte rädd för att gå för det när det gäller färg, form och jämn abstraktion.

Cool samordning.

För att få ut det mesta av ditt stänkområde, samordna det med något annat element i ditt köksdesign. Till exempel kan en multi-coloured, vågig design väl tas upp någon annanstans, till exempel ett matsalens klädsel.

Stora abstrakta plattor som skapar en accent i stänkområdet bör samordna med lite blommig dekoration. Och för en annan komplimangerande look, finns det inget som hindrar dig att använda samma färg för din stänk som du har använt för bänkskivorna.

Blockera färg.

Ett trendigt utseende, block färgstänk är relativt lätt att uppnå. Om du gör över ditt kök utan att behöva ha en fullständig översyn, är det här en bra väg att gå ner.

MoreINSPIRATION
  • Kök bakplattor som gör en plask
  • Tips för ett gult temakök
  • Kitchen Brick Backsplashes - För varma och inbjudande matlagningsområden

Block av primärfärg fungerar särskilt bra mot vanliga vita köksenheter. Kom ihåg att samordna med ett element eller två på annat håll i köket, till exempel en handduk eller dina barstolar på frukost. Och för ett coolt, skräddarsydt block av reflekterande silvergrå, prova ett material som glasfiberförstärkt cement, vilket ger en grad av köksförfining.

Två toner.

För ett stänkområde som behöver dra några olika element tillsammans i den övergripande köksdesignen, gå till två toner. Undvik dock en tråkig 50-50-delning som är ordnad i kontroller. Istället väljer du kakel med lite olika former och toner. Se till att en ton dominerar den andra för extra intresse. Slate kakel kommer att erbjuda liten variation i tonen mellan plattorna och ser fantastiska ut mot briljant vitmäld.

Gå runt.

Eftersom du sannolikt arbetar i rätvinklar mellan skåp i ditt kök är det frestande att bara arbeta med fyrhjulingar. Men genom att helt enkelt åberopa en cirkel eller två i din stänkets design kan du komma upp med något mycket mer original och iögonfallande. Kom ihåg att du inte behöver täcka hela väggen med cirklar för att få det runda utseendet. Mosaikplattor är perfekt för att skapa alla slags kurvor och ovaler.

Mondrian Style.

Piet Mondrians abstrakta konstverk är den perfekta inspirationen för ett coolt utseende kök. Tänk på vita rektanglar av olika storlekar, utplockad med enstaka blocket av djupblå, röd och gul. Men du behöver inte hålla fast vid hans berömda färgschema för att få utseendet. Prova också en kombination av akvamarin, grå och blå för att få ett område med kakel som inte bara är lätt att hålla rent, men också att du ler.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: