The Low-Down on Laminate vs Hardwood Floors

The Low-Down on Laminate vs Hardwood Floors
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kanske eftersom deras utseende ofta är så likartat (många hävdar att det är praktiskt taget omöjligt att skilja mellan kvalitetslaminat och trägolv, andra är oense), laminat och lövträ jämförs ofta som lönsamma golvalternativ.

Förespråkare av lövträ argumenterar för att det är det bästa valet, medan förespråkare av laminat sjunger sina priser och inte skulle handla för någonting. Att bestämma vilken typ av golv som är bäst för dig beror på en mängd olika faktorer. I den här artikeln bryter vi fördelarna och nackdelarna till var och en så att du bättre kan fatta beslut om vilken typ av golv som verkligen passar din designstil och din livsstil.

VAD ÄR LAMINATGOLV?

Laminat trägolv (kallas även flytande träplattor) är en flerskiktig syntetisk golvprodukt som smälter ihop med en lamineringsprocess. Laminatgolv simulerar trä med ett fotografiskt applikationslager under ett tydligt skyddsskikt.

VAD ÄR HARDWOOD FLOORING?

Trägolv är en produkt tillverkad av trä som är konstruerad för användning som golv, antingen strukturell eller estetisk. Trägolv finns i en mängd olika bredder, fläckar, korn och skogar.

FÖRDELAR AV LAMINATGOLV

1. Laminatgolv är "mjuka" underfot.

Laminatgolv "ger" lite när det går på, eftersom laminatet själv är installerat ovanpå en lagring av akustisk underlag. Detta lägger lite kudde till det färdiga golvet.

2. Laminatgolv ger en naturlig känsla till lägre kostnad.

Laminatgolv är oftast billigare än trägolv. Det här är en stor fördel för människor som vill ha det naturliga utseendet på trä men som har en lägre prispunkt. Faktum är att installationskostnaden för laminatvirke är i genomsnitt 50% mindre än lövträ.

3. Laminatgolv är hållbara.

Tillverkas av pressat trä, laminatgolv är slitstarka och resistenta mot repor, fukt och daglig slitage.

4. Laminatgolv är lätta att rengöra och underhålla.

Till skillnad från trägolv kräver laminatgolv inga ytterligare topplackar eller träoljor när de installerats. helt enkelt rengöra med vanlig golvrenare och du är på väg. Laminatgolv kräver inte polering, inte heller gula eller blekna från solsken över tiden.

FÖRDELAR AV HARDWOOD FLOORING

1. Trägolv är den "riktiga affären".

Det är bottenlinjen. Trägolv är autentiska, vackra och unika. Det är en fördel som är svår att slå.

2. Trägolv håller länge länge.

MoreINSPIRATION
  • Fördelar och nackdelar med att ha trägolv
  • Hur man rengör laminat trägolv utan att göra skada
  • Hur man rengör lövskog golv

Trots de högre kostnaderna (t.ex. installation) känner många att hårda golv är helt värda den ursprungliga investeringen på grund av deras livslängd. Trägolv kan enkelt variera årtionden ... och se bra ut med det.

3. Trägolv är tystare att gå på.

Laminatgolv kräver ett akustiskt underlag för att dämpa ekopotentialen. Som regel är de flesta trägolv naturligtvis mer ljudabsorberande och därför tystare. (Självklart spelar även rummets akustik samt textilier och inredning en stor roll i ljudnivå också.)

4. Trägolv lägger till hemets värde.

Många tycker om äkta och träda äkta äkta och gamla utseende, och som ett resultat har ett hem med trägolv oftast ett ökat värde över ett med laminatgolv. Eftersom varje bit av lövträ är unik, låter det hela golvet ett individuellt, enstaka look som är uppriktigt, ovärderligt.

5. Trägolv kan refiniseras för att se ut som "bra som nytt".

Även om vissa människor föredrar karaktären och charmen hos ett slitat lövträ, kanske vissa människor inte gillar det här utseendet. En fördel med trägolv är att de kan slipas och refinisheras för att se lika bra som nytt oavsett hur gammalt och slit det är för närvarande.

6. Trägolv har ett genuint naturligt utseende.

Det här är ingen chocker - lövträ är naturligt, så det skulle följa att det skulle se ut när det låg som golvet.

Nackdelar med laminatgolv

1. Laminatgolv är artificiellt.

Laminatgolv, särskilt de lägre egenskaperna, tenderar att se mindre visuellt tilltalande än äkta lövträ. Vissa laminatgolv "träkorn" ser mer artificiell än äkta, vilket förringar skönheten i vilket utrymme som helst.

2. Laminatgolv repareras inte enkelt.

Laminatgolv är monterat i bitar som klämmer samman. Om du kan byta ut den skadade sektionen med liknande laminat, kommer det sannolikt att sticka ut eftersom slitaget kommer att skilja sig från det nyinstallerade avsnittet till det tidigare installerade golvet. Denna nackdel kan minska hela livslängden hos laminatet.

Nackdelar med hårda golv

1. Trägolv är dyrare.

Beroende på hur exotiskt träet är, är trägolv typiskt högre i materialkostnad samt installationskostnader, helt enkelt för att det finns fler variabler vid installation av lövträ än att installera laminat.

2. Trägolv kräver en naturresurs.

Eftersom de är gjorda av, ja, träd, trägolv är ingen vän till de hållbara resurslägerna. Det här är något att överväga om dina allegiances är nära knutna till Moder Jord. (Obs! För att lindra detta, har ett senare alternativ av bambu golv blivit populärt också på grund av den snabbt växande naturen av bambu.)

3. Trägolv är känsliga för repor.

Precis som med någon del av trämöbler (kanske mer så), är trägolv ganska lätt skadade på grund av repor, fukt och vardagsliv. Vissa kallar detta "karaktär", andra kallar det "slitna".

Så vad tycker du? Är du en laminatgolvperson, eller föredrar du lövträ? Lämnade vi några fördelar / nackdelar med antingen? Lämna en kommentar och meddela oss!