Lampa Makeover: Vrid odjuret i skönhet med dessa snabba och enkla DIY Tips

Lampa Makeover: Vrid odjuret i skönhet med dessa snabba och enkla DIY Tips
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Har du en gammal, ful lampa som gömmer sig i ditt lager och samlar upp damm och tar upp dyrbart utrymme? Låt oss ta ut den där babyen! Med bara några snabba tweaks kan du förvandla även de fulaste av välformade lamporna till en show-stoppare. Låt den lampan gå i centrum och bli belle av rummets inredning.

Vi släpper också in några bra spraymålningstips som låter din lampa se perfekt professionellt polerad, med inget dropp som ses. Vad väntar vi på? Låt oss börja!

DIY Nivå: Nybörjare

Material behövs:

  • Lampa
  • Sprayfärg i färg efter eget val
  • Stora tights eller leggings i färg / utskrift efter eget val
  • Hot limpistol och limpinnar

Steg 1: Rengör lampan. Se till att lampan efter eget val är i drift. Och du vill se till att dess "ben" är bra - har den en fin silhuett men en olycklig färg? När du har bestämt dig för din lampa, tvätta och torka den väl.

Steg 2: Ta bort lampans delar. Denna speciella lampa har en bra mässingsbas som jag ville behålla. Så jag pressade lampkabeln i en gammal plastpåse och tappade sedan av basen för att förbereda mig på spraymålning. Spray Painting Tips: Använd mindre bitar av överlappande tejp i stället för en kontinuerlig bit för vinklar och små detaljer.

Spray Painting Tips: Använd plastpåse, tapade vid öppningen, för att täcka och skydda obekväma former från sprayfärgen.

Steg 3: Placera lampan på markduken i ett välventilerat område. Om det inte finns vind är utsidan alltid bäst. Försök att hålla din lampa ur direkt solljus eller andra extrema förvrängda områden.

Steg 4: Använd mycket lätta slag, spraya den första pälsen. Håll burken upprätt när det är möjligt, och använd mycket lätta sopsprayer ca 10 "-16" bort från din lampa. Oavsett om du sprayar vertikalt eller horisontellt kommer det sannolikt att vara beroende av formen på din lampa. följ dess naturliga linjer när det är möjligt.

Spray Painting Tips: Det är mycket bättre att göra 14 mycket lätta rockar än 2 tjocka, gloppy ones. (Även om du inte behöver 14 lager. Det är ett överdrivet exempel. Men det blir poängen över, eller hur?)

Detta foto visar lampans bas efter en lätt kappa; du kan se färgen är inte enhetlig, och det finns platser där den ursprungliga färgen visar klart. Försök inte att täcka allt på den första pälsen. Spraya lätt med långa slag och låt det vara ensamt tills det torkar.

Steg 5: Spray färg den andra pälsen. Använd samma metoder som du använde för att måla den första pälsen - använd en mycket lätt hand som sprayar metodiskt. Du kommer att börja se ett jämnare färgarbete under denna kappa, men målet är inte nödvändigtvis fullständigt täckande än. Fokusera på att få färg till hela ytan på lampan med hjälp av långa, lätta handsprayer, men oroa dig inte om den soliga färgen ganska ändå.

Steg 6: Låt torka, sedan måla den tredje pälsen. Vid den tredje eller fjärde kappan bör du börja märka jämn, jämn färgning runt hela lampans yta. Vänd försiktigt lampan enväg till en annan för att se till att du har fått alla områden. Upprepa denna metod för så många lager som nödvändigt för ett perfekt färgjobb. Spray Painting Tips: (Det är värt att upprepa) Oavsett om det är din första eller femte coat, spray aldrig mer än en lätt dimma över ett område i taget. sprutning av en lätt spray över alla områden tillräckligt många gånger kommer att resultera i en perfekt, fabriks-esque finish.

Steg 7: Hitta några tryckta, mönstrade eller texturerade strumpbyxor. Beroende på storleken på din lampskugga och storleken på dina tights kan du ha lycka till att helt enkelt skjuta ett tights-ben på din lampskärm och hoppa över till steg XX. Men för dig som inte har tillräckligt med tights för att täcka din lampskugga, så är det en snabb fix.

Steg 8: Skär båda benen av.

Steg 9: Skär försiktigt en enda linje längs längden på båda strumporna. Öppna sedan dina tights benen; Du borde nu ha två breda, platta strömpennor.

MoreINSPIRATION
  • Vrid Gardinringar i en Design Hängande Lampa
  • 4 snabba tips för att måla hårda golv
  • Fluffy DIY Kaffefilter Lampskärm

Steg 10: Sy fast tights ihop längsvis. Placera högra sidor ihop och klä upp sidorna av tights benen, sy längden på dina tights på ena sidan. Sy sedan längden på den andra sidan. I grund och botten skapar du ett jätte tub ut ur de två mindre rören (tidigare tights ben).

Sytips: Använd en zigzagstygn på en mycket stor (baste) inställning. Sy så nära de två lagerens kanter som möjligt medan du håller linjen så rak som möjligt.

Sytips: Drag tightsna stramt när du syr dem. Eftersom du kommer att sträcka det här jätteröret över din lampskärm, vill du ha dina stygn att få lite att ge också. Vilket innebär att du måste sträcka tightsna när du syr dem.

DIY Tips: Om du blir frustrerad mitt i ett DIY-projekt, kom bara ihåg det slutliga målet, slutresultatet. Ser bra ut, eller hur? Fortsätt, du är nästan klar!

Steg 11: Täck lampskärmen med det nya större strumpebandet. Stör inte om att du slår på tights-röret på höger sida. Istället hänger den övre (större) delen av tights-röret i den nedre (större) delen av lampskärmen.Nå genom tights-röret och nypa håll tightsen på lampans kant, dra sedan tuben över sig själv och lampan skuggas.

Tips: En annan uppsättning händer är till hjälp här. Var försiktig så att du inte hänger eller rippar dina tights när du gör det här.

Tips: Håll dina sömmar raka och vertikala; även om de inte är mycket distraherande, kommer dessa sömmar att vara synliga.

Steg 12: Skär tights röret ca 1 "-2" bort från lampskärmen. Du vill ha en tillräckligt stor läpp av tights för att kunna klistra fast i lampskärmen, men du vill inte ha så mycket extra att det kommer att visa sig när lampan är på.

Tips: Se till att sömmarna är direkt över varandra på både topp och botten, vilket hjälper till att hålla justeringen. Särskilt viktigt om du har använt strumpbyxor med ränder eller geometriska mönster.

Steg 13: Hot lima kanten. Arbeta i 4 "-6" -remsor, kör en linje med varmt lim direkt under lampskärmens läpp på insidan, tryck sedan på kanten av strumpbyxorna i limet. Upprepa, cirkla hela vägen runt lampskärmen.

Steg 14: Trim eventuellt överskott.

Steg 15: Upprepa limningsprocessen på den andra änden av lampskärmen.

Steg 16: Placera lampans skugga tillbaka på lampans botten. Se till att din lampa har fått gott om tid att torka.

Steg 17: Fira. Du gjorde det! Du gjorde en skönhet ur ett djur.

Vilken typ av mönster eller tryck skulle du vilja se på en lampskärm i ditt hus?