Hur man kastar en sofistikerad sista-minuten-Halloween parti

Hur man kastar en sofistikerad sista-minuten-Halloween parti
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En Halloween fest är inte bara för barn.

Faktum är att efter alla stressande kostymer och trick-or-treat planering, och före den oundvikliga vecklånga sockerhösten som följer 31 oktober, behöver vuxna en natt för att fira den spökiga säsongen för sig själva.

Men med klockan tippar mot Halloween, går tiden ut för att kasta en extravagant bash. Så vi har kommit med en snabb guide för att hjälpa dig att kasta en bra sista minuten Halloween fest.

Även om den här guiden beskriver många aspekter av partiplanering, har vi inte fått alltför fina detaljer om det bästa råd vi har. Den största skillnaden mellan barn och vuxna Halloween partier är att vuxna inte behöver bli underhållna med teman mat och spel. Dina vänner och familj kommer att komma att spendera tid med varandra och ha konversationer. AKA, de kommer inte att tänka på frånvaron av sanna "lady finger" -kakor eller toalettpappersmummy-tävlingar.

Så här slänger vi en enkel och sofistikerad Halloween-fest i fluga:

Hoppa över de formella inbjudningarna

Snigelpostinbjudningar är inte praktiska om du bara är några dagar ute från din skrämmande samling. De riskerar också att komma av mer formell än din avsikt att komma ihop. Istället skicka en masstext till ett dussin vänner eller familj eller skapa en privat Facebook-händelse med de viktiga detaljerna.

Bild: Mateo Home

Bestäm på en enda parti plats

När du har en mindre sammankomst, håller gästerna begränsat till ett eller två rum i ditt hem, känns festen mer livlig och försök inte spridningen över hela ditt hem. Det betyder trots allt bara mer städning!

Välj en plats i ditt hem för att begränsa festen till; vare sig det är ett vardagsrum, en färdig källare eller till och med en brasa i bakgården. Kom ihåg dock att nästan alla parter börjar och slutar med mingling i köket. Så glöm inte att rengöra de sänkorna!

Rengör, men skrubba inte

Allt du vill göra här är att hålla ditt hem från att se rörigt och smutsigt ut. Vi har täckt dig där. Gör en snabb inventering och se till att du är bra på toalettpapper, och att alla skräpbehållare är tomma och lätta att hitta. Det kommer att hålla tomma koppar, servetter och wrappers från att bli utelämnad.

Från vänster till höger: The Merry Thought, Homey Oh My, Lovely Indeed

Undvik överkomplicerad inredning

Det är inget fel med att kasta en Halloween-tema Halloween-fest. Men om du vill samla ihop utan för mycket tid av ansträngning, hoppa över mordens mysteryparty och gå till en stilfull, enkel Halloween-inredning. Några DIY målade pumpor här, svarta ljus där och några fler idéer för att spookify ditt utrymme:

musik Köpa upp några obehagliga låtar, som denna klassiska mix från Spotify.

Dimma lamporna Låg belysning är det enklaste festen för atmosfären. Stäng av overhead och välj bordslampor, ljus eller till och med en festlig strängljuskrans.

Hoppa över plast När du dekorerar bord, istället för engångsrätter och inredning, kolla din lokala butik för billiga skyltar, tygdukar, ljusstakar och annan svart eller mörkfärgad tappningsinredning som lägger till sofistikering för din inredning. Och var inte rädd för att matcha!

Välj en mogen meny

Maten som du serverar på din vuxna Halloween-fest är sannolikt där du vågar längst bort från en barnvänlig version av sådana sammankomster. I stället för en meny som är full av bråkparodier och Halloween-esque presentation, vänder du till mat som är säsongsbetonad och passar i en vuxen palett. Sotig, hälsosam mat som pumpa, sötpotatis och antika korn ser jätte ut på bordet och passar fortfarande färgschemat för Halloween.

Från vänster till höger: Voges Paris, Nouba, 100lagerskaka

Ställ in stämningen genom att ställa in bordet

Oavsett om du äter en middagsfest, en buffémat eller bara hors d'oeuvres och söta godisar, kommer du sannolikt att ha ett bord som din stjärnmatstillträde. Cue ditt matbord.

För lättare eller självbetjänade äter: Ställ in buffé eller hors d'oeuvres mat sprider sig ner i mitten av bordets längd. Ordna mat i mitten av bordet, börja med tallrikar och elnät, och fortsätt till sidor, kryddor och bestick.

För sittande måltider: Ordna platsinställningar innan gästerna anländer. Det kommer att fungera som inredning, och vara en mindre sak du måste oroa dig för när festen har börjat. När du ställer in ditt bord, använd grays, svarta och höstliga färger för att uppnå en spooky-but-sofistikerad tablescape. Överväg att använda platskort för lite inredning och för att hålla sittplatser ordentligt enkelt.

Oavsett vad du använder ditt bord för, var noga med att sprida det med en touch av Halloween-anda. Små pumpor ser bra ut längs ett bord, medan gröna arrangemang eller säsongsbetonade blommor ger en iögonfallande höjd.

Håll dryckerna enkla

Medan den klassiska stansskålen med en frusen handskehand eller ångande torris har en tid och plats i Halloween-traditioner är ditt sista-minuten-fest i Halloween förmodligen inte det. Håll dig till några klassiska vuxna drycker, öl, vin. Känns mer festlig? Välj en specialcocktail du kan enkelt piska upp för att imponera på gästerna.

Hitta något att göra

Vuxna fester brukar centrera runt konversation, men det betyder inte att du inte kan ha några saker att underhålla dem medan de pratar.Du är välkommen att tilldela ett par partygoers att dela ut godis till trick-or-treaters, ställ ut ett kort kort eller skriv ut detta festliga bingokort från Studio DIY.

Bild: Studio DIY

Behandla dina gäster

Även vuxna älskar Halloween godis. För din samling, lämna det förpackade sockret till barnen (om bara för att rädda dig själv från ett hem som ströks med omslag). Besök bulkdelen av ditt lokala godis eller mataffär och lagra i stället. Sprid candies i dekorativa behållare runt ditt underhållningsutrymme - en vasalös lakrits här, en skål full med godismajs, och dina gäster kommer att känna sig som deras trick-or-treaters igen.

Tänk på kostymer

Halloween ringer efter kostymer, men överväga att hoppa över förfrågan om klä upp om du kastar en sista minuten bash. Du vill inte att dina gäster ska känna att de behöver ha en kostym på att delta.

Som värd, kasta på en häxhatt och träna din bästa kackle. Du är redo för din spooky firande.

Planerar du att kasta din egen Halloween fest i år? Vi skulle gärna höra vad dina planer är för en sådan spök-tacular natt. Skriva till oss i kommentarerna nedan, eller på sociala medier.

Vill du se några hem som redan är i andan? Kolla in dessa 31 positivt skumma svarta hem.