Lär dig hur mycket energi dina glödlampor hjälper dig att spara

Lär dig hur mycket energi dina glödlampor hjälper dig att spara
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När du går till affären för att köpa en ny glödlampa möter du behovet av att bestämma vilken typ du ska välja. Det finns flera typer av glödlampor och de har alla fördelar och nackdelar, men när det gäller att välja en över de andra, är det här beslutet vanligtvis baserat på hur mycket glödlampan förbrukar och hur mycket energi det gör att du kan spara. Förresten, vet du hur mycket energi du sparar i ditt hem?

Lågenergilampor.

CFL eller kompaktlysrör var det första alternativet som blev tillgängligt över hela världen. De är mer effektiva än glödlampor men de är dyrare att köpa. De kommer i olika former och ljusstyrka och de mest populära är de med en spiralspole. De använder 1/4 av energin hos standard glödlampor och de har också en längre livslängd. De varar ungefär 10 000 timmar vilket är mycket jämfört med de 2 500 timmar som erbjuds av glödlampa. De låter dig spara 460 kilowattstimmar energi.

MoreINSPIRATION
  • Kännetecknen för energieffektiva glödlampor
  • Fördelarna med att använda LED-belysning i ditt hem
  • 6 sätt att spara på belysningskostnader

Lysdioder.

Lysdioder eller ljusdioder är ett relativt nytt alternativ och de är ännu mer energieffektiva än CFL. En LED-lampor varar cirka 50 000 timmar vilket är 5 gånger längre än en CFL-lampa och de använder 300 kilowattimmar el under deras livslängd. Jämfört med CLF sparar en LED-lampa 400 kilowattimmar elektricitet. Detta gör dem till det bästa alternativet.